Новости Новости 30.12.2020 в 16:55 comment

Український фонд стартапів профінансує ще 7 стартапів-переможців на сумму $300 тис.

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Український фонд стартапів провів 18 та 19 пітчі, на яких свої ідеї презентували одразу 22 стартапи. Згодом на засіданні Наглядової ради Фонду було прийнято рішення профінансувати 7 з них на сумму $300 тис.

Стартапи-переможці на етапі pre-seed (грант $25,000):

  • BDiary. Мобільний асистент для ведення приватної практики в сфері краси.
  • Custle. Платформа для кастингу акторів та моделей, що автоматизує процес підбору найбільш відповідних кандидатів за допомогою машинного навчання.

Стартапи-переможці на етапі seed (грант $50,000):

  • SEMCS by Mosquito Control. Розумна екологічна система захисту від укусів комарів, яка очищає відкриті території від москітів. 
  • Amperia. Набір для проведення лабораторних робіт з фізики в школах. Сучасний підхід до класичної теми, який захоплює дітей, допомагає ставити запитання та стимулює до пошуку рішення, а мобільність набору дозволяє експериментувати в будь-якому місці.
  • SameKey. Хмарна система контролю управління доступу, що встановлюється на будь-які двері та у будь-яких будівлях.
  • Apiway. No-code інтеграційна платформа і маркетплейс B2B програмного забезпечення, де ви можете знайти та купити різний софт для бiзнесу, а потім безкоштовно інтегрувати його через API, без програмiста.
  • Creative Practice. Освітня та кар’єрна екосистема для фахівців та компаній, що працюють в галузі креативних індустрій (дизайн, маркетинг, ІТ, реклама, геймдев). Система об’єднує в собі можливості навчання, створення та поширення освітнього контенту, а також працевлаштування та пошуку фахівців.

Основними критеріями оцінки проектів є команда, ринок, доцільність фінансування, ідея (для pre-seed)\продукт (для seed), стратегія розвитку.


Нагадаємо, що Український фонд стартапів є державним фондом, започаткованим за ініціативою Кабінету Міністрів України. Місія фонду – сприяти створенню та розвитку технологічних стартапів на ранніх стадіях (pre-seed та seed), з метою підвищення їх глобальної конкурентоспроможності. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінюються та обираються радою незалежних інвестиційних експертів.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Джерело: УФС


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: