Новости Новости 19.08.2021 в 14:39 comment views icon

ЄС визнав українські COVID-сертифікати в «Дії»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Сьогодні Єврокомісія ухвалила рішення щодо взаємного визнання цифрових сертифікатів COVID-19 (так званих «ковідних сертифікатів») виданих Україною та ЄС, завдяки чому українці знову зможуть безпечно подорожувати без обмежень, які спричинила пандемія, повідомляють у Мінцифрі.

Оновлено [17:58]:

Пресслужба Єврокомісії повідомила, що українські COVID-сертифікати будуть прийматимуть у країнах Європейського Союзу із 20 серпня. Аналогічні рішення про еквівалентність ухвалено також для Північної Македонії та Туреччини.

«Цей документ можна отримати в застосунку «Дія» тим українцям, які пройшли повний курс вакцинації. Український цифровий COVID-сертифікат дозволяє вільно подорожувати до Європейського Союзу і відтепер визнається для пред’явлення всередині країн ЄС»

Денис Шмигаль

прем’єр-міністр України

Сертифікат з’явиться поруч з іншими цифровими документами в «Дії». Вже завтра, 20 серпня, відбудеться спільний онлайн-брифінг Мінцифри, МОЗ та ЄС. Там обіцяють розповісти всі деталі про проєкт, його технічну частину, як все буде працювати та коли українці зможуть подорожувати з сертифікатами в «Дії»

Подія буде транслюватись у прямому етері на YouTube-каналі КМУ та офіційній сторінці Мінцифри у Facebook — початок о 10:00. Запитання до спікерів можна поставити в цій формі до 08:00 20 серпня.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Бета-тестування «ковідних сертифікатів» в Дії, які призначені для спрощення закордонних подорожей, запустили 1 липня. Того ж дня Євросоюз офіційно запустив власний цифровий сертифікат COVID-19. Днями Мінцифра розширила програму тестування COVID-сертифікатів у Дії на Android (до цього часу бета-тест обмежувався платформою iOS).

Мінцифра розширює бета-тестування COVID-сертифікатів у Дії на Android

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: