Статті Серіали 02.05.2024 о 14:00 comment views icon

Найцікавіші нові серіали травня 2024 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові серіали травня 2024 року

Історія про в’язнів Аушвіцу, новий науково-фантастичний сюжет про мультивсесвіт, анімаційні «Зоряні війни» та «Світ Юрського періоду» — все це і не тільки підготували для своїх глядачів стрімінгові сервіси у травні. Докладніше про кожну новинку місяця читайте в матеріалі нижче.

Нові серіали

«Шардлейк» / Shardlake

Жанр: історичний детектив, кримінальна драма
Дата прем’єри: 1 травня
Реліз: Hulu

Під час розпуску монастирів за доби Тюдорів Томас Кромвель відправляє Метью Шардлейка розслідувати загадкову смерть комісара у віддаленому містечку Скарнсі.

Серіал заснований на серії історичних детективних романів «Шардлейк» Сі Джей Сенсома, дія яких відбувається за часів правління Генріха VIII у 16 столітті. Титульна роль в цій адаптації дісталася британському актору Артуру Г’юзу, а партію Томаса Кромвеля виконав Шон Бін. Також відмічаємо присутність в акторському складі Ентоні Бойла, який останнім часом постійно з’являється на малих екранах («Володарі неба», «Полювання на вбивцю»).

«Татуювальник Аушвіцу» / The Tattooist of Auschwitz

Жанр: історична драма
Дата прем’єри: 2 травня
Реліз: Peacock

Онлайн-курс "Директор з продажу" від Laba.
Як стратегічно впливати на дохід компанії, мотивувати сейлзів перевиконувати KPI та впроваджувати аналітику — навчить комерційний директор Laba з 12-річним досвідом у продажах.
Приєднатись до курсу

Ув’язнений концентраційного табору Аушвіц, єврей Лалі Соколов, під час Другої світової війни отримує там роботу татуювальника. У його обов’язки входить нанесення ідентифікаційних номерів на руки в’язнів, що прибувають до табору.

Сюжет цієї історичної драми заснований на однойменному романі австралійської письменниці та сценаристки Гізер Морріс, опублікованому у 2018 році (в Україні був виданий роком пізніше видавництвом «Книголав»). Дві версії реального персонажа Лалі Соколова, молодшу і старшу, виконали Джона Гауер-Кінг та Гарві Кейтель відповідно. Окрім них в серіалі з’явиться також Мелані Лінскі, яку раніше ви могли бачити у ситкомі «Два з половиною чоловіки» та хіті НВО «Останні з нас».

«Справжній чоловік» / A Man in Full

Жанр: драма
Дата прем’єри: 2 травня
Реліз: Netflix

Онлайн-курс "Директор з продажу" від Laba.
Як стратегічно впливати на дохід компанії, мотивувати сейлзів перевиконувати KPI та впроваджувати аналітику — навчить комерційний директор Laba з 12-річним досвідом у продажах.
Приєднатись до курсу

Чарлі Крокер — заможний бізнесмен, який сколотив багатство на нерухомості. Але коли йому загрожує раптове банкрутство через конфлікт політичних та ділових інтересів, Чарлі намагається захистити свою імперію від кожного, хто прагне отримати вигоду від його падіння.

Створений Девідом Е. Келлі та знятий Реджіною Кінг і Томасом Шламмом на основі однойменного роману Тома Вулфа, цей драматичний серіал складається з шести епізодів та вийде на Netflix 2 травня. Головні ролі виконали Джефф Денієлс та Даян Лейн.

«Зоряні війни: Оповідки про Імперію» / Star Wars: Tales of the Empire

Жанр: антологія, анімація, фантастика
Дата прем’єри: 4 травня
Реліз: Disney+

Сюжет обертається навколо двох воїтельок — сестри ночі Морган Елсбет, яка фігурувала у торішній «Асоці», та колишньої джедайки Барріс Оффі. Серіал складається з шести короткометражних епізодів, виконаних у традиційній анімаційній стилістиці мультсеріалів під керівництвом Дейва Філоні — «Війни клонів» та «Бракована партія». Проєкт є наступником антології «Оповідки про джедаїв», що побачила світ у 2022 році.

«Темна матерія» / Dark Matter

Жанр: науково-фантастичний трилер
Дата прем’єри: 8 травня
Реліз: Apple TV+

Фізик Джейсон Дессен із Чикаго опиняється в альтернативній версії свого життя. Щоб повернутися до власної сім’ї, він мусить пройти крізь низку паралельних реальностей, зіткнувшись з іншою версією самого себе.

Серіал створений Блейком Краучем за мотивами його ж однойменного роману 2016 року, і це зазвичай добрий знак, коли автор оригінального твору працює над адаптацією. Головні ролі виконали Джоел Еджертон та Дженніфер Коннеллі.

Варто відзначити, що сервіс Apple TV+ вже вдруге за останні місяці звертається до теми мультивсесвіту, щоправда, «Сузір’я» з Нумі Рапас стало скоріше розчаруванням. Будемо сподіватися, що новий проєкт виявиться кращим за попередника та дійсно потішить шанувальників якісної наукової фантастики.

«Бодкін» / Bodkin

Жанр: комедійнний трилер
Дата прем’єри: 9 травня
Реліз: Netflix

Події відбуваються у прибережному ірландському містечку. В центрі оповіді знаходяться: американський подкастер Гілберт Пауер, котрий намагається знайти інформацію про своє ірландське коріння, журналістка з Дубліна Дав та помічниця подкастера Еммі. Разом їм доведеться розкрити страшну таємницю зникнення декількох людей.

«Велика сигара» / The Big Cigar

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 17 травня
Реліз: Apple TV+

Один із засновників Партії Чорних Пантер Г’юї Персі Ньютон знаходиться у розшуку ФБР. У спробі втекти на Кубу він знаходить несподіваного союзника — голлівудського продюсера Берта Шнайдера.

Розроблений Джимом Гектом на основі однойменної статті американського журналіста Джошуа Бірмана в журналі Playboy, що була опублікована у 2012 році, цей серіал складатиметься з шести епізодів та вийде на платформі Apple TV+ 17 травня.

«Світ Юрського періоду: Теорія хаосу» / Jurassic World: Chaos Theory

Жанр: анімаційна пригодницька фантастика
Дата прем’єри: 24 травня
Реліз: Netflix

Через шість років після подій мультсеріалу «Світу Юрського періоду: Крейдовий табір» (2020—2022) Даріус Бовмен та його друзі возз’єднуються, щоб розкрити страшну змову. Новий мультсеріал також стане частиною культової палеонтологічної кінофраншизи «Парк Юрського періоду», останній повнометражний фільм якої («Домініон»), щоправда, виявився вже геть громіздким і неповоротким, наче той брахіозавр.

«Ерік» / Eric

Жанр: психологічний трилер, кримінальна драма
Дата прем’єри: 30 травня
Реліз: Netflix

Дія відбувається в Нью-Йорку у 1980-ті роки. Звичайний ляльковик та автор популярного телешоу для дітей Вінсент стикається з великою трагедією, коли одного разу дорогою до школи зникає його дев’ятирічний син Едгар. Убитий горем батько знаходить втіху у «дружбі» з уявним монстром Еріком з малюнків сина, що начебто живе під ліжком зниклої дитини. Але все більш деструктивна поведінка Вінсента дедалі сильніше віддаляє його від навколишніх.

Новий британський серіал з Бенедиктом Камбербетчем у головній ролі — звучить багатообіцяльно. Складатиметься він з шести епізодів та буде доступний на Netflix 30 травня.

Продовження серіалів

«Хитрощі» / Hacks

Жанр: комедійна драма
Дата прем’єри: 2 травня
Реліз: Мах
Сезон: 3

Хітова історія легендарної стендап-комікеси Дебори Венс та її сценаристки Ави Денієлс має продовження у третьому сезоні. Нагадаємо, що проєкт отримав загальне визнання та чимало престижних нагород, серед яких є і «Золотий глобус» за найкращий серіал (комедія або мюзикл) та найкращу жіночу роль для Джин Смарт.

«Екстрене реагування» / The Responder

Жанр: поліційна драма
Дата прем’єри: 5 травня
Реліз: BBC One
Сезон: 2

Кріс Карсон — офіцер поліції Ліверпуля, котрий переживає не найкращі часи. Щоб подолати особистісну кризу, він зголошується працювати в нічні зміни та намагається заручитися підтримкою близьких на тлі допомоги мешканцям міста. Як бачимо, у травні відзначиться черговою появою не тільки Шерлок-Камбербетч, але і його друг Ватсон-Мартін Фріман, для якого, щоправда, це буде вже другий сезон в поточному серіалі.

«Інтерв’ю з вампіром» / Interview with the Vampire

Жанр: готичний горор
Дата прем’єри: 12 травня
Реліз: АМС
Сезон: 2

Отримав наступний сезон і сюжет, заснований на романі «Інтерв’ю з вампіром» Енн Райс.

«Бріджертони» / Bridgerton 

Жанр: історична костюмована драма
Дата прем’єри: 16 травня
Реліз: Netflix
Сезон: 3

Перші два сезони рейтингового шоу від Netflix «Бріджертони» дотримувалось хронології однойменної книжкової серії Джулії Квінн. Третій сезон перериває цю славну традицію, адже його сюжет ґрунтуватиметься на четвертій книзі циклу «Роман з містером Бріджертоном» (2002).

«За межами» / Outer Range

Жанр: науково-фантастичний контемпорарі вестерн
Дата прем’єри: 16 травня
Реліз: Prime Video
Сезон: 2

Джош Бролін грає власника ранчо у Вайомінгу Рояла Ебботта, якому довелося не тільки вступити у боротьбу за свою землю, але й зіштовхнутися з невідомою таємничою порожнечею прямо посеред пасовища. За підсумками сприйняття першого сезону автори серіалу вирішили, що є усі підстави запропонувати глядачу і другий.

«Зло» / Evil

Жанр: містика, драма, трилер
Дата прем’єри: 23 травня
Реліз: Paramount+
Сезон: 4

Судовий психолог Крістен Бушар, католицький семінарист Девід Акоста та експерт з технологій Бен Шакір наймаються Католицькою церквою для розслідування різноманітних надприродних подій. Схоже, роботи у героїв вистачає з огляду на те, що шоу продовжили на четвертий і п’ятий сезони.

Також звертаємо увагу на такі продовження серіалів:

  • «Акапулько» (3 сезон, Apple TV+, старт — 1 травня)
  • «У дев’ятому номері» (9 сезон, ВВС Two, 8 травня)
  • «Ковчег» (2 сезон, Syfy, 8 травня)
  • «Вампір Реджинальд» (2 сезон, Syfy, 8 травня)
  • «Милі ошуканки: Первородний гріх» (2 сезон, Мах, 9 травня)
  • «Гаррі Вайлд» (3 сезон, Acorn TV, 13 травня)
  • «Кров Зевса» (2 сезон, Netflix, 15 травня)
  • «Створити сім’ю» (4 сезон, Apple TV+, 22 травня)
  • «Колін із бухгалтерії» (2 сезон, Binge, Foxtel, 30 травня)

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: