Статті Серіали 02.06.2024 о 14:00 comment views icon

Найцікавіші нові серіали червня 2024 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові серіали червня 2024 року

У червні продовження серіалів виглядають як мінімум не менш привабливо, ніж власне новинки. На противагу «Аколіту», черговому проєкту по «Зоряним війнам», та «Презумпції невинуватості», за однойменним романом Скотта Туроу, виступають наступні сезони хітових «Хлопців» та «Дому дракона». В цілому за місяць назбиралося більш ніж півтора десятка вартих уваги шоу, і детальніше про кожне з них читайте в матеріалі нижче.

Нові серіали

«Аколіт» / The Acolyte

Жанр: пригодницька фантастика
Дата прем’єри: 4 червня
Реліз: Disney+

Дія серіалу відбувається в останні дні Розквіту Республіки, приблизно за 100 років до подій фільму «Зоряні війни. Епізод І: Прихована загроза». За сюжетом колишня падаван Оша возз’єднується зі своїм майстром-джедаєм Солом, щоб розслідувати серію загадкових злочинів. Але герої навіть не підозрювали, з якою могутньою і зловісною силою їм доведеться зіткнутися.

Disney+ продовжує чи то наполегливо розширювати всесвіт «Зоряних війн» у форматі мінісеріалів, чи паразитувати на великій спадщині Джорджа Лукаса, тут вже кому як. Головні ролі в черговому проєкті космічної франшизи виконали Амандла Стенберг та зірка хітової «Гри в кальмара» Лі Чон Дже.

«Стати Карлом Лагерфельдом» / Becoming Karl Lagerfeld

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 7 червня
Реліз: Hulu

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

7 червня стартує біографічна драма «Стати Карлом Лагерфельдом», яка розповість про становлення відомого модельєра у світі паризької моди 70-х років минулого століття.

Поряд з трендовими музичними байопіками розташувалися й історії про видатних представників світу високої моди. Тільки нещодавно на Apple TV+ завершили показ «Нового образу», присвяченого Крістіану Діору, як вже зовсім скоро на увагу глядачів претендуватиме сюжет про Карла Лагерфельда. Титульну роль відомого модельєра взявся виконати Даніель Брюль.

«Презумпція невинуватості» / Presumed Innocent

Жанр: юридичний трилер
Дата прем’єри: 12 червня
Реліз: Apple TV+

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Чиказький прокурор Расті Сабіч веде справу про вбивство молодої жінки Керолін Полемус. Але невдовзі герой сам перетворюється на головного підозрюваного у скоєнні цього злочину.

Сюжет «Презумпції невинуватості» заснований на однойменному романі Скотта Туроу, що побачив світ у 1987 році. Головні ролі у серіалі виконали Джейк Джилленгол, котрий нещодавно розмахував кулаками у «Придорожному закладі», та Рутт Нега. Нагадаємо, що це не перша спроба кіноробів перенести роман Туроу у площину кіноекрана: у 1990 році вже виходила адаптація з Гаррісоном Фордом.

«Готель “Кокаїн”» / Hotel Cocaine

Жанр: кримінальний трилер
Дата прем’єри: 16 червня
Реліз: MGM+

Події цього кримінального трилера відбуваються на стику 70-х-80-х80-х років минулого століття. Після спроб протистояти режиму Фіделя Кастро, Роман Компте змушений покинути Кубу та перебратися до Маямі. Там він стає менеджером місцевого готелю та водночас секретним агентом ЦРУ. Сам же готель став тим місцем, де збираються надзвичайно впливові люди, а разом з ними — великі потоки наркотиків та грошей.

«Моя леді Джейн» / My Lady Jane

Жанр: історична комедія
Дата прем’єри: 27 червня
Реліз: Prime Video

На дворі суворе XVI століття. Юна леді Джейн Грей дивом уникає сокири ката та надалі веде повноцінне, сповнене веселощів, романтики та різноманітних пригод життя.

«Моя леді Джейн» — адаптація однойменного бестселера New York Times 2016 року авторства американської письменниці Синтії Генд. Остання поставила собі за мету переосмислити трагічне життя Джейн Грей, яка була королевою Англії впродовж дев’яти днів та у підсумку страчена у віці 17 років через політичні переконання. От що значить переписати історію в прямому сенсі.

«ДивЛа» / WondLa

Жанр: анімація, наукова фантастика, фентезі
Дата прем’єри: 28 червня
Реліз: Apple TV+

Єва — енергійна дівчинка-підліток, яка виховується в бункері роботом-доглядачем Мутром. У свій 16-й день народження, після нападу на бункер, вона опиняється на поверхні дивної, населеної інопланетянами планети під назвою Орбона. Єва вирушає у захопливу мандрівку незвіданим світом, у якій до неї приєднується гігантський тихохід Отто та сварливий інопланетянин Ровендер, щоб допомогти героїні знайти інших людей та свій справжній дім.

Сюжет «ДивЛа» заснований на книжковій трилогії американського художника та автора дитячої літератури Тоні ДіТерліцці — «У пошуках ВондЛа» (2010), «Герой для ВондЛа» (2012) та «Битва за ВондЛа» (2014).

«Суперген» / Supacell

Жанр: пригодницька драма, супергероїка
Дата прем’єри: 27 червня
Реліз: Netflix

Група, здавалося б, звичайних чорношкірих людей з Південного Лондона абсолютно несподівано виявляє у собі супергеройські здібності. Як відзначав шоуранер проєкту, британський репер Репмен, його шоу кардинально відрізнятиметься від типової супергероїки, випущеної з-під крила Marvel або DC, і зосередиться на драматичних аспектах історії.

Продовження серіалів

«Мер Кінгстауна» / Mayor of Kingstown

Жанр: кримінальний трилер
Дата прем’єри: 2 червня
Реліз: Paramount+
Сезон: 3

У січні минулого року Джеремі Реннер отримав 30 переломів внаслідок майже смертельної аварії, що сталася під час чистки снігу на ратраку. А вже у січні 2024 року актор повністю відновився після важких травм і повернувся до ролі Майка Макласкі у третьому сезоні кримінального трилера «Мер Кінгстауна», який виходить на платформі Paramount+ 2 червня.

«Мислити як вбивця» / Criminal Minds

Жанр: поліційний процедурал
Дата прем’єри: 6 червня
Реліз: Paramount+
Сезон: 17

Сімнадцятий сезон кримінального драматичного телесеріалу «Мислити як вбивця» з підзаголовком «Еволюція» розповідає про членів Відділу поведінкового аналізу (BAU), які беруться за чергове розслідування. Це другий сезон поновленого шоу, яке після фіналу у 2020 році швиденько відродилося у 2022-му.

«Ласун» / Sweet Tooth

Жанр: пригодницьке фентезі
Дата прем’єри: 6 червня
Реліз: Netflix
Сезон: 3

«Ласун» розповідає про пригоди наполовину оленя, наполовину хлопчика Ґаса. Залишивши свій будиночок у лісі, він виявляє, що зовнішній світ був спустошений глобальною катастрофою. Юний герой приєднується до групи подібних собі та намагається знайти відповіді на численні загадки цього нового, ще незвіданого світу, і розкрити таємницю свого гібридного походження. Сюжет серіалу заснований на серії коміксів Джеффа Леміра. Третій та фінальний сезон вийде 6 червня на Netflix.

«Влада в нічному місті. Книга 2: Привид» / Power Book II: Ghost

Жанр: кримінальна драма
Дата прем’єри: 7 червня
Реліз: Starz
Сезон: 4

Цей серіал став першим з трьох спінофів «Влади у нічному місті», котрий налічував шість сезонів і транслювався з 2014 по 2020 роки. У цьому сюжетному відгалуженні розповідається про сина Джеймса «Примари» Сент-Патріка, Таріка, який після смерті батька намагається розпочати життя з чистого аркуша, якомога далі від кримінальної імперії померлого. Та все ж герою доведеться зануритися у сповнений небезпек кримінальний світ після того, як його матір визнають винною у вбивстві Примари.

Четвертий сезон шоу буде останнім та складається з двох частин: перша вийде на телеканалі Starz 7 червня, а друга — на ньому ж 6 вересня.

«Трансформери: Земна Іскра» / Transformers: Earthspark

Жанр: анімаційна наукова фантастика
Дата прем’єри: 7 червня
Реліз: Paramount+
Сезон: 2

«Трансформери: Земна Іскра» представляє нове покоління трансформерів — перших, хто народився на Землі. Події відбуватимуться у невеличкому містечку Вітвікі, штат Пенсильванія. У другому сезоні на Роббі та Мо Мальто, а також Автоботів і Десептиконів чекає низка нових пригод. Разом з Автоботами, юним героям доведеться зіштовхнутись з новими викликами та визначитися, наскільки далеко вони готові зайти, щоб захистити те, без чого вони не можуть уявити своє життя.

«Бріджертони» / Bridgerton 

Жанр: історична костюмована драма
Дата прем’єри: 13 червня
Реліз: Netflix
Сезон: 3

13 червня має вийти друга частина третього сезону історичної драми «Бріджертони». Сюжет цього сезону заснований на четвертій книзі циклу Джулії Квінн «Роман з містером Бріджертоном» (2002).

«Хлопці» / The Boys

Жанр: супергеройська сатира
Дата прем’єри: 13 червня
Реліз: Prime Video
Сезон: 4

У четвертому сезоні хітового шоу «Хлопці» молода конгресвумен Вікторія Ньюман близька до Овального кабінету, як ніколи. Тим часом Патріот ще більше зміцнює свою владу, тож Біллі Бутчер та його команда повинні забути про свої попередні розбіжності, щоб мати можливість дати бій могутньому ворогу.

Шоу Еріка Кріпке спрямоване на брутальне висміювання супергеройських блокбастерів від Marvel та DC й покликане добряче покепкувати з їхньої позамежної популярності. Але її пік вже минув, тож цікаво буде подивитися на «Хлопців» саме в таких умовах. Нагадаємо, що шоу торік розрослося до спінофу «Покоління Ві», а сам флагман ще до виходу нового сезону отримав подовження на наступний.

Якщо ж вам цікаві подробиці стосовно залаштунків серіалу, рекомендуємо ознайомитися з артбуком «The Boys: Мистецтво й створення серіалу»: путівник у світ «Хлопців».

«Дім дракона» / House of the Dragon

Жанр: фентезі, драма, пригоди
Дата прем’єри: 16 червня
Реліз: HBO
Сезон: 2

Слідом за «Хлопцями» у червні планується до виходу ще одна велика прем’єра — продовження «Дому дракона», перший сезон якого отримав загальне визнання. Якщо у ньому глядачі дізналися про витоки конфлікту, що призвів до громадянської війни, відомої як Танок Драконів, то другий сезон покаже безпосередньо активну фазу протистояння, зокрема, масштабні сцени з драконами. Шоуранер проєкту Раян Кондал обіцяв, що другий сезон буде видовищнішим та динамічнішим за свого попередника.

«Ведмідь» / The Bear

Жанр: комедійна драма
Дата прем’єри: 27 червня
Реліз: FX, Hulu
Сезон: 3

До третього сезону добирається ще один хіт — драмедійне шоу «Ведмідь», яке отримало купу престижних нагород і позитивних відгуків критиків. Подивитися на те, як шеф-кухар Кермі Берзатто даватиме раду новим викликам можна буде з 27 червня.

«Шоу 90-х» / That ’90s Show

Жанр: підлітковий ситком
Дата прем’єри: 27 червня
Реліз: Netflix
Сезон: 2

«1996 рік, Лея Форман повернулася в Пойнт-Плейс, щоб знову весело провести літо зі своїми друзями, а також бабусею та дідусем Кітті та Редом. Але у героїні є одна таємниця, котра ризикує зіпсувати її стосунки з Джеєм. І коли правда нарешті розкриється, на карту буде поставлено дружбу, а літо ось-ось закінчиться, навіть не розпочавшись». — приблизно так звучить скорочений варіант офіційного синопсиса до другого сезону комедійного шоу від Netflix.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: