Статті Серіали 16.11.2022 о 14:00 comment views icon

Найцікавіші нові серіали Netflix 2022 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові серіали Netflix 2022 року

Усі ми вже давно звикли до того, що Netflix постійно постачає велику кількість розважального контенту. Кожен місяць стримінговий гігант пропонує багато прем’єр, в тому числі й серіалів. Особливо приємно їх дивитися з нашим чудовим і дуже якісним українським дубляжем. У цій добірці розповідаємо про найцікавіші, на наш погляд, нові цьогорічні серіали, які виходили, або скоро вийдуть на Netflix. Тож якщо ви щось раптом пропустили, зараз можна надолужити.

«Архів 81» / Archive 81

Жанр: драма, містика, жахи
Дата прем’єри: 14 січня
Кількість серій: 8
IMDb

Реставратор Ден Тернер отримує замовлення від клієнта, яке полягає у відновленні пошкоджених у пожежі відеозаписів. Для виконання цієї роботи чоловік змушений відправитися у віддалений будинок, де немає зв’язку із зовнішнім світом.

На відеозаписах Ден бачить кадри документального фільму 25-річної давнини, де аспірантка кафедри соціальної антропології Мелоді Пендрас намагається знайти зниклу дівчину. Ден також дізнається, що Мелоді була пацієнткою його батька, і він, можливо, має якесь відношення до цієї справи. Попереду героя чекає ще багато сюрпризів.

«Вікінги: Вальгалла» / Vikings: Valhalla

Жанр: історична драма
Дата прем’єри: 25 лютого
Кількість серій: 8
IMDb

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

25 лютого було явно не кращою датою, щоб розпочати перегляд нового серіалу. Тож якщо ви пропустили спіноф «Вікінгів», нагадуємо про нього зараз. Дія відбувається через століття після подій оригінального серіалу.

Тут розповідається про нове покоління славетних воїнів, на долю яких випали тяжкі випробування. Дійовими особами стали історичні персонажі, такі як Лейф Еріксон, Фрейдіс Еріксдоттір та інші. Окрім того, тут продемонстровано кінець епохи вікінгів, датований 1066 роком.

«Кларк» / Clark

Жанр: кримінал, драма, комедія
Дата прем’єри: 5 травня
Кількість серій: 6
IMDb

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Історія цього серіалу заснована на реальних подіях та розповідає про відомого шведського грабіжника Кларка Улофссона. У сюжеті фігурує сумнозвісне пограбування на площі Норрмальмсторг, яке відбулося у 1973 році. Саме тоді з’явився нині часто уживаний термін «стокгольмський синдром». Головну роль виконав Білл Скашгорд.

«Людина проти бджоли» / Man vs. Bee

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 24 червня
Кількість серій: 9
IMDb

Тревор Бінглі влаштовується доглядачем розкішного будинку однієї дуже заможної пари. Поки господарі будуть відпочивати у відпустці, Тревор має наглядати за порядком у домі, годувати собаку та виконувати інші нехитрі завдання. Але ситуація починає виходити з-під контролю з появою нав’язливого джмеля, який не дає спокою нещасному чоловіку.

Розгортається справжня війна між людиною та комахою, яка призведе до катастрофічних наслідків. Ровен Аткінсон у своїй фірмовій манері продовжує зображати містера Біна, тож хороший настрій глядачеві буде забезпечено.

«Пісочний чоловік» / The Sandman

Жанр: фентезі, фантастика, драма
Дата прем’єри: 5 серпня
Кількість серій: 11
IMDb

Одна з найбільш гучних серіальних прем’єр на Netflix цього року. Сюжет засновано на однойменній серії коміксів Ніла Геймана. Після звільнення з довготривалого полону король снів Морфей занурюється у сповнені небезпек пригоди, щоб навести лад у своєму царстві. За час його відсутності там багато що змінилося, тож Морфею потрібно добряче напружитися, якщо він бажає відновити те, чого вже давно позбувся. Наша рецензія тут

«Наглядач» / The Watcher

Жанр: трилер, детектив, жахи
Дата прем’єри: 13 жовтня
Кількість серій: 7
IMDb

Ще одна доволі цікава історія, заснована на реальних, трохи моторошних подіях. Коли родина Бренноків переїжджає до нового розкішного будинку у Вестфілді, вони починають отримувати загрозливі листи від невідомого, який називає себе Наглядачем. Це змушує героїв розгорнуте власне розслідування, щоб виявити особистість зловмисника.

У полі зору подружжя потрапляють ледь не всі, хто їх оточує – від дивакуватих сусідів до місцевого детектива поліції. У реальному житті нещасним жертвам Наглядача довелося виставити дім на продаж, а самого автора листів так і не було викрито. Наші враження від проєкту можна прочитати тут

«З нуля» / From Scratch

Жанр: драма
Дата прем’єри: 21 жовтня
Кількість серій: 8
IMDb

Одна з недавніх новинок та адаптація однойменних мемуарів Тембі Локк. Молода художниця в Італії зустрічає шеф-кухаря, в якого без тями закохується. Але попереду героїню чекають дуже важкі випробування. Головну роль виконала Зої Салдана, відома широкому глядачу завдяки ролі Ґамори у марвелівських «Вартових Галактики».

«Кабінет курйозів Ґільєрмо дель Торо» / Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities

Жанр: антологія жахів
Дата прем’єри: 25 жовтня
Кількість серій: 8
IMDb

Для мексиканського постановника Ґільєрмо дель Торо цей рік видався вкрай продуктивним. На початку року вийшов його нуарний ретро-трилер «Алея жаху», потім на Netflix – горор-антологія «Кабінет курйозів», а вже у грудні зможемо подивитися його версію «Піноккіо.

«Кабінет курйозів» становить збірку з 8 різних історій, більшість яких базуються на творах відомих письменників, а деякі були написані самим дель Торо. Вийшла трохи нерівна, але дуже цікава збірка жахастиків, присвячена якраз Гелловіну. Наша рецензія тут

 «1899»

Жанр: містика, жахи, історична драма
Дата прем’єри: 17 листопада
Кількість серій: 8
IMDb

У 1899 році з Лондона до Нью-Йорка вирушає пароплав з пасажирами різних національностей та різного соціального статусу на борту. Під час подорожі через Атлантику цей пароплав натрапляє на корабель, який зник безвісти всього декілька місяців тому. Екіпаж вирішує спуститися на борт зниклого судна, але там їх чекає страшна та дуже моторошна таємниця.

«Венздей» / Wednesday

Жанр: комедія, жахи, фентезі
Дата прем’єри: 23 листопада
Кількість серій: 8
IMDb

Вензді Аддамс вступає до академії Невермор та поринає у серію надзвичайно цікавих пригод. Юній героїні доведеться зіткнутися із давньою таємницею, яка стосується її родини. Новий проєкт з Тімом Бертоном у якості одного з постановників пропускати аж ніяк не рекомендується, особливо прихильникам моторошної сімейки Аддамс.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: