Огляди Авто 16.10.2023 о 10:00 comment views icon

Немолоді, але вигідні: гід покупця – Mitsubishi Outlander, Renault Koleos, Opel Crossland та інші

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg

Роман Мельниченко

Автор статей, тест-драйвів та оглядів

Немолоді, але вигідні: гід покупця – Mitsubishi Outlander, Renault Koleos, Opel Crossland та інші

Виходять все нові й нові автомобілі: дивовижні, класні, технологічні – але дорогі. Майже в кожному огляді на новий автомобіль зустрічається чимало коментарів «чому так дорого, раніше було дешевше». Це й справді так. Але якщо добре пошукати, то на ринку України ще можна знайти ось ці самі варіанти «раніше було дешевше». Наприклад зібрані моделі нижче.

Mitsubishi Outlander – від 960 тис грн або $25 тис.

Запуск в Україні Mitsubishi Outlander четвертого покоління став однією з головних причин появи цього матеріалу. Автомобіль повністю оновився та став дуже сучасний: нова платформа та двигун, цифрова панель приладів, адаптивний «круїз» тощо. Але також він став й значно дорожчим – приблизно в 1,5 раза від попередника. До речі…

Зараз у дилерів ще можна знайти Mitsubishi Outlander третього покоління – нехай він не має суперсучасного обладнання, проте має багато інших важливих переваг: просторий 5- або навіть 7-місний салон, повний привод та непогані можливості на бездоріжжі, вибір між 2,0- або 2,4-літровим двигуном.

А ще цей автомобіль пропонує непоганий комфорт підвіски, рухомий другий ряд сидінь, підігрів передніх сидінь та 2-зонний «клімат» навіть у «базі», плюс великий 10-дюймовий дисплей та LED-фари у максимальних комплектаціях. Цілком достатній рівень для комфортного автомобільного життя. Та ще й за помірні гроші: максимальній комплектації Mitsubishi Outlander третього покоління коштують близько 1,35 млн грн або $35 тис. – й це все одно на $10 тис. менше, ніж стартова ціна «четвертого» Mitsubishi Outlander.

Renault Koleos – від 1,12 млн грн або $29 тис.

Схожа історія, але про новий Nissan X-Trail: кардинальне оновлення моделі, поява сучасних технологій, гібридні та електрифіковані версії – все добре! Крім ціни. А можна якось повернути попередній Nissan X-Trail?

Так, можна – тільки називатись він буде Renault Koleos: досить великий кросовер, схожа платформа та розміри, атмосферний 2,5-літровий бензиновий двигун, передній або повний привод. Фактично це Nissan X-Trail минулого покоління та з аналогічною технікою, але під іншим брендом.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Особлива перевага Renault Koleos – це його салон: нехай лише традиційно 5-місний, але з чудовими якісними матеріалами оздоблення. Крім того, варто відзначити гарний комфорт руху та м’яку підвіску: чудовий варіант для водіїв, які не поспішають та роблять все тричі подумавши. Причому це також стосується вибору й купівлі автомобіля – адже за кредитною програмою Renault Бонус кросовер можна придбати зі знижкою 90 тис. грн.

Opel Crossland – від 663 тис. грн або $17,5 тис.

Для тих, хто скаже «та що ж ви постійного топчетесь навколо мільйона гривень? у мене немає таких грошей!» ось є інший варіант – компактний кросовер Opel Crossland. Звісно, у порівнянні з більш сучасними моделями Opel або Citroen, цей автомобіль не виглядає «зіркою», але…

Але кросовер Opel Crossland точно знає, чим привабити практичного покупця. Наприклад, він не дуже великий за довжиною та шириною, проте високий – завдяки цьому, в салоні вдалось встановити сидіння більш вертикально й так створюється відчуття простору для ніг та над головою.

Крім того, автомобіль Opel Crossland пропонує непогану комплектацію: навіть в «базі» присутні круїз-контроль та 2-зонний «клімат», шість подушок безпеки та 7-дюймовий сенсорний екран, фари Eco LED та підігрів сидінь/керма. А у максимальній версії (це близько 850-900 тис. грн або $22-23 тис.) можна отримати 6-ступеневий «автомат», безключовий доступ, легкосплавні колісні диски.

Hyundai i30 – від 720 тис. грн або $19 тис.

Останнім прикладом буде автомобіль «не кросовер»: традиційний хетчбек не менш традиційного європейського С-класа. Але сам автомобіль корейського бренду – йдеться про Hyundai i30.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

За час, що минув від зустрічі з Hyundai i30, автомобіль встигнув оновитись: дещо змінився дизайн та салон, покращилась комплектація – наприклад, додався пакет-опція з адаптивним «круїзом», контролем рядності тощо.

Пам’ятаю цей «зручний» характер Hyundai i30: він намагався їхати одночасно комфортно та дарувати легкість керування, традиційний атмосферний двигун та класичний «автомат» були налаштовані на комфорт та плавність роботи. А ще пам’ятаю, були зауваження до внутрішнього простору – але й тут є відповідь: автомобіль Hyundai i30 доступний також в кузові «універсал» з відносно невеликою доплатою.

Бонус-плюс: ще кілька цікавих пропозицій на автомобілі

Аби сформувати традиційний «Топ 5», додам ще один пункт. Але в ньому будуть представлені одразу три автомобілі. Почнемо аналогічно: вийшло нове покоління автомобіля – отже, прийшов час купувати нинішнє.

Це точно про Volkswagen Tiguan другого покоління: кросовер з традиційно-прямолінійною зовнішністю, чудовим технологічним оснащенням (матричні фари та цифрова панель приладів), класним бензиновим 2-літровим двигуном TSI та гарною динамікою, просторим та зручним салоном. Такий автомобіль зараз коштує приблизно від 1,6 млн грн.

Лише дещо дорожче виходить Infiniti QX50 – але ж він пропонує й справді розкішний салон (ось він, «преміум») та чудовий комфорт руху. А ще він пропонує обов’язковий повний привод, бензиновий 250-сильний двигун, гарну комплектацію. Може здатись, що Infiniti QX50 не місце в такому рейтингу, але повірте: якщо казати про преміальні кросовери – то Infiniti QX50 є дуже вигідною пропозицією «все в одному».

Нарешті, додамо ще один автомобіль «не кросовер»: це буде Citroen C3. Маленький, компактний, яскравий, доступний хетчбек – ідеальний автомобіль для міста. Ще й економічний, адже під капотом ховається 1,2-літровий двигун. До речі, в максимальних комплектаціях – він буде «турбо» та у комплекті з класичним 6-ступеневим «автоматом».

Три додаткові автомобілі-приклади: Volkswagen Tiguan, Infiniti QX50, Citroen C3. Вони різні за класом, конструкцією, ціною – але їх об’єднує одне: всі вони є вигідними пропозиціями для свого ринкового сегмента.

Я майже впевнений, що перерахував далеко не всі ось такі вигідні пропозиції: якщо пошукати – то ви знайдете і більше. Проте ключове тут саме слово «пошукати». Такі пропозиції на автомобілі не висять рекламою в Інтернеті, на радіо або ТВ; їх треба шукати на офіційних сайтах брендів, переглядати онлайн склади, можливо доведеться купувати автомобіль у дилера в іншому місті. Але хто захоче – той знайде.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: