Огляди Пристрої 22.08.2023 о 10:00 comment views icon

Огляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривень

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg

Гліб Перерва

Оглядач техніки та софту

Огляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривень

Сьогодні на огляді вже друге покоління моделі гібридних навушників від Astell&Kern в яких використано декілька типів випромінювачів та застосовано передові технології виробництва IEMОгляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривеньОгляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривеньIn-Ear Monitor – внутрішньоканальні навушники. Детально розглянемо особливості моделі Astell&Kern AK Zero2 та її використання, розповімо про досвід прослуховування та визначимося з тактикою підбору оптимального джерела звуку.

4
Оцінка ITC.ua
Плюси: звук (деталізація, сцена, насиченість звучання, робота з вокалом та інструментальними партіями), невибагливість до підсилювача, дизайн, комплектація, 2 комплектних кабелі та якість дротів
Мінуси: незвичайна форма корпусу, вибагливість до ЦАП

Пакування та комплектація

Навушники поставляються в невеликому чорному пакуванні з кольоровою поліграфією із зображенням моделі та базовою інформацією. Всередині, на окремих ложементах, типових для виробника, знаходяться самі навушники, а під ними комплект:

  • Кабель на 3,5 мм jack
  • Кабель на 4,4 мм jack
  • 5 пар силіконових амбушурів
  • 1 пара пінних амбушурів
  • Захисний кейс

Кейс відмінної якості, приємний як візуально, так і тактильно. Також він добре справляється зі своїми прямими обовʼязками через відсутність змійки, яка часом може зажовувати дріт навушників. Комплектні плетені 4-жильні дроти виготовлено з безкисневої міді зі срібним покриттям; ергономічно дроти якісні та приємні на дотик. В комплекті постачання іде 2 кабелі: класичний на 3,5 мм та балансний на 4,4 мм.

Амбушури доволі стандартні, але велика кількість розмірів допоможе більш точно підібрати свій, для якісної посадки. Мені для комфортного використання знадобились М-розміру, хоча зазвичай я користуюсь S. Проте, через специфічну форму і нерівномірний баланс ваги, по справжньому комфортно в них буде тільки в кастомних насадках або в чомусь по типу Azla чи SpinFit.

Дизайн та ергономіка

Astell&Kern AK Zero2 виглядають футуристично та незвичайно; дизайн привертає до себе увагу, навіть проміж сучасного різноманіття моделей IEMОгляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривеньОгляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривеньIn-Ear Monitor – внутрішньоканальні навушники. Матовий металевий корпус та фактурна фрезерована кришка фейсплейту з невеликою емблемою бренду створюють враження стриманого аудіофільського девайсу.

Внутрішня сторона злегка вигнута, щоб більше відповідати анатомії людського вуха; на ній знаходиться лише позначка R\L та єдиний гвинтик кріплення. Біля конектора кабелю можна побачити компенсаторний отвір динаміка.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Білий срібний дріт виглядає органічно з металевими корпусами навушників, хоч переважна більшість індустрії останнім часом переходить на класичні темні кабелі, але в Astell&Kern ніколи не тяжіли до мейнстриму. Захисні елементи кабелів виконано з металевих фактурних запчастин.

Корпуси доволі великого розміру, а звуководи подовжені для глибшої посадки.

Огляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривень

Як вже було зазначено вище, навушники мають доволі незвичну форму, проте назвати їх незручними не можна – за умови правильно підібраних амбушурів, вони чудово сидять у вухах та не заважають навіть під час активних рухів. Завушина фіксована, але без твердого кріплення.

Технічні характеристики Astell&Kern AK Zero2

Випромінювачі

Кастомний планарний випромінювач x1

Кастомні арматурні випромінювачі x4

10-мм динамічний випромінювач х1

П’єзоелектричний перетворювач х1

Кабель

MMCX

Покритий чистим сріблом OFC-кабель Hi-Fi класу з 4-ма жилами (4,4 мм, 3,5 мм)

Матеріал корпусу Алюміній
Частотний діапазон 20 Гц-30 КГц
SPL 105dB@1КГц(1mW)
Імпеданс 5Ω@1КГц
Загальний коефіцієнт нелінійних спотворень 0.7%@1КГц

Технології та особливості

В AK Zero2 використано одразу чотири типи випромінювачів: класичний динамічний драйвер, вже також звичні арматурні випромінювачі та, більш екзотичний, планарний динамічний випромінювач з особливим п’єзоелектричним перетворювачем, який виробник позиціює як окремий випромінювач. В попередній моделі було використано менше драйверів, та не було використано деякі технологічні рішення які присутні в новинці.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Огляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривень

Вдосконалена конструкція з чотирма мостами

Мікропрямокутний планарний динамічний драйвер – це драйвер, спеціально розроблений для відтворення високих частот, з передовою технологією, яка дозволяє використовувати планарний драйвер в IEM, попри складність зробити його достатньо малим, щоб поміститися в такій маленькій порожнині.

Подвійні кастомні арматурні драйвери 

Котушковий драйвер Coil Parameter Dual Custom BA Driver – це випромінювач, призначений для відтворення як повного діапазону, так і середніх й низьких частот.

Огляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривень

Він поставляється з чотирма випромінювачами: двома BA (Balanced Armature) з наднизьким рівнем спотворення звуку, для створення чистого вокального звучання, та ще двома драйверами BA унікально налаштовані для гармонізації кожного частотного діапазону.

Динамічний 10-мм випромінювач з п’єзоелектричним перетворювачем

10-мм динамічний випромінювач, що використовується в AK Zero2, виготовлений за допомогою повністю автоматизованого процесу. Додатковий п’єзоелектричний перетворювач працює в тандемі з динамічним драйвером, виконуючи роль супервисокочастотного динаміка, який працює в діапазоні надвисоких частот, що вкрай складно відтворити багатьом ВЧ-динамікам.

Низькошумна кросоверна мережа та спеціально змодельована камера для кожного випромінювача

Мережа кросоверів забезпечує баланс між шістьма динаміками, максимально використовуючи кожний з них і створюючи збалансоване гармонійне звучання.

Кожен випромінювач розміщено в акустичній камері, виготовленій за допомогою технології 3D-друку. Така конструкція усуває будь-які непотрібні рухи і резонанс динаміків, забезпечуючи стабільну продуктивність.

Огляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривень

Звук Astell&Kern AK Zero2

Astell&Kern AK Zero2 звучать дуже насичено, інформативно та масштабно. Вони прекрасно передають ембієнт та розташування інструментів, а також мають вкрай якісну та сепаровану подачу на всьому спектрі АЧХОгляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривеньОгляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривеньАмплітудно-частотна характеристика, а особливо на верхніх частотах.

ВЧОгляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривеньОгляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривеньверхні частоти вкрай деталізовані, з мʼякою подачею та дуже виразними другорядними партіями: незначні елементи треків стають помітніше, що завжди йде на користь вау-ефекту від якісного запису та іноді може підкреслювати те, що повинно бути менш помітним, спотворюючі звучання. Через таке незначне спотворення слухати вже знайомі композиції стає цікавіше. Якісна робота драйверів також особливо помітна на струнних інструментах та тарілках.

Середні та середньо-верхні частоти на високому рівні, як з точки зору інформативності, так і з точки зору мелодійності звуку – переважна більшість інструментів звучать максимально природно.

Басова складова насичена та фактурна. На більшості жанрів низькочастотний випромінювач Astell&Kern AK Zero2 справляється добре, крім симфонічного металу, де насиченість низьких частот помітно втрачається. Але це скоріше проблема перенасиченості треків в цьому жанрі, тому мінус не суттєвий.

Огляд Astell&Kern AK Zero2 – Cybertruck від світу навушників за 50 000 гривень

Жанрово AK Zero2 максимально універсальні, в разі використання якісного джерела звуку, в чому і полягає головна проблема цих навушників – їхній потенціал вкрай важко розкрити, оскільки навіть в парі з якісним ЦАП вони можуть не розкритись до кінця. Для отримання максимального ефекту від цієї моделі необхідно підключати ті самі аудіофільські танці з бубнами: перебирати джерела, змінювати типи підключення і кабелі.

Для прикладу: вони прекрасно звучать з більшістю пристроїв Astell&Kern, включно з портативним ЦАП Astell&Kern AK HC2 (PEE52), але відмовляються адекватно співпрацювати з одним з топових плеєрів від FiiO: M15S, та не дуже добре звучать з Chord Mojo 2.

Проблема явно не в підсилювачах, оскільки що Mojo 2, що FiiO M15S легко розкачують високоомні повнорозмірні моделі, а портативний ЦАП AK HC2 далеко не найпотужніший з переліку. Справа в характерах подачі та тому наскільки інформативне джерело: аудіоплеєри Astell&Kern зазвичай мають більш спокійний характер та приділяють багато уваги деталям, в той час, як FiiO зазвичай більш зосереджені на мелодійності звучання. Продукти Chord мелодійні та інформативні, але Chord Mojo 2 не дуже вдається зігратися з цими навушниками.

Під час тестування використовував наступні пристрої:

Навушники абсолютно невибагливі до підсилювача, зважаючи на те, що в них використані нестандартні випромінювачі.

Ціна та конкуренти

Вартість Astell&Kern AK Zero2 становить 49 990 грн в офіційних представників.

Приблизно за цю ж суму можна розглянути наступних конкурентів:

  • Campfire Audio Mammoth за 48 000 грн – таке ж детальне пропрацювання верхніх та середніх частот, але для поціновувачів низьких частот не підійдуть зовсім.
  • Audeze Euclid за 54 720 грн – дуже деталізовані навушники, чудова побудова сцени, але на агресивних жанрах справляються не кращим чином.
  • Sennheiser IE 900 за 53 259 грн – протилежна картина: модель чудово працює з агресивною музикою і басами, але страждає деталізація верхніх частот.
  • Shure SE846 за 47 184 грн – сама універсальна модель з переліку, але має класичну моніторну рівну подачу, що деяким слухачам може здаватися надто нудним та беземоційним, проте поціновувачам не прикрашеного звуку підійде найбільше.

Висновок:

Порівняно з попередньою версією, Astell&Kern AK Zero2 звучать суттєво краще на низьких та високих частотах, а також Zero2 є універсальнішим варіантом, коли справа стосується жанрів музики.

Astell&Kern AK Zero2 — якісні навушники з дивовижним звучанням, але не самою зручною ергономікою та високими вимогами до джерела звуку. Найкращою парою до цієї моделі будуть аудіоплеєри та зовнішні ЦАПи орієнтовані на детальність та інформативність звуку

Astell&Kern AK Zero2 надано для огляду магазином Portativ.ua


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: