Огляди Аудіо 26.03.2024 о 10:00 comment views icon

Огляд навушників Sennheiser Momentum True Wireless 4: нове звучання в старому корпусі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg

Гліб Перерва

Оглядач техніки та софту

Огляд навушників Sennheiser Momentum True Wireless 4: нове звучання в старому корпусі

Сьогодні на огляді нова, вже четверта, версія популярних аудіофільських бездротових навушників Sennheiser Momentum True Wireless. Детально розглянемо особливості новинки, її нововведення, звучання та розповімо про досвід використання протягом кількох тижнів як основних навушників. 

Огляд навушників Sennheiser Momentum True Wireless 4: нове звучання в старому корпусі
Sennheiser Momentum True Wireless 4
12 889 грн.

Плюси:

звучання на низьких та високих частотах, ергономіка, автономність, робота ANC, мікрофони, функціональність, дизайн, аксесуари

Купити в Portativ.ua

Мінуси:

звучання на середніх частотах, проблеми із мультипоінтом

Купити в Portativ.ua
7.9/10
Оцінка ITC.ua

Паковання та комплектація

Навушники поставляються в картонній прямокутній коробці з кольоровою поліграфією у світлих тонах бренду. З кожним роком пакунки Sennheiser Momentum TWS стають все меншими, що не погано саме по собі, але картон також стає тоншим, що робить паковання пристрою менш вагомим, в усіх сенсах.

Sennheiser Momentum True Wireless 4

Комплект складається із наступних компонентів:

  • Навушники Sennheiser Momentum True Wireless 4
  • зарядний кабель USB-C
  • комплект насадок-амбушур (XS, S, M та L)
  • комплект кріплень (S, M та L)

Аксесуари пакуються в тонкі паперові конверти, що є чудовою альтернативою пластику, з огляду на екологічність матеріалу.  Дріт традиційно короткий, але для заряджання вистачить.

Змінні вставки для додаткових кріпленнь з такого ж тактильно приємного силікону як і амбушури. На навушниках вони фіксуються за допомогою невеликого заглиблення в корпусі, що дозволяє не перейматись за те що вони будуть зміщуватись в бік під час використання.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Дизайн та ергономіка Sennheiser Momentum True Wireless 4

Нові Momentum TWS 4 візуально схожі на торішній, але тепер в них використовуються фейсплейти металевого кольору.

Це невеликі та зручні у використанні навушники без ніжки, що чудово сідають більшості користувачів. Корпуси виготовлено з приємного на дотик матового пластику, а на кришки додатно фактурну поверхню.

Кейс вкрито приємною на дотик тканиною з лого на верхній кришці та одним індикатором на передній панелі. Тканина це не надто практичне рішення, але навушники максимально впізнавані та виглядають як дорогий та якісний аксесуар.

Всього на вибір доступно 3 кольори: Black Graphite, White Silver та Black Copper.

Огляд навушників Sennheiser Momentum True Wireless 4: нове звучання в старому корпусі

Sennheiser Momentum TWS 4 добре сидять у вухах і ними зручно користуватись. Додатково покращенню ергономіки моделі сприяють змінні упори – з ними модель цілком можна вважати спортивною, адже навушники не випадають навіть під час бігу,  стрибків та активних рухів головою.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Підключення та управління

При першому підключенні та подальшій зміні джерела достатньо потримати пальці на кришках обох навушників одночасно протягом кількох секунд, після чого вони переходять в режим сполучення. Під’єднуються Sennheiser Momentum TWS 4 так само безпроблемно, як і попередні версії.

Навушники підтримують Multipoint, але на момент написання огляду він працював вкрай погано, попри декілька оновлень. Можливо це виправлять в майбутньому, але наразі процес перемикання між джерелами відбувається або дуже повільно, або взагалі не відбувається та доводиться перепідключати їх вручну, видаляючі з пристрою.

Огляд навушників Sennheiser Momentum True Wireless 4: нове звучання в старому корпусі

Сигнал тримають добре та на доволі великій відстані – до 10-15 метрів без перешкод звук передається без обривів при використанні із iPhone 15 Pro та в режимі оптимального зʼєднання (можна обрати в застосунку).

Управління чуйне та через пару днів використання стає інтуітивним, особливо коли звикаєш, що поправляти навушник треба за бокові грані корпусу, не торкаючись фейсплейтів. Здійснюється управління через тапи по кришкам, які можна налаштувати в застосунку, як от один тап на правому навушнику для зупинки-відтворення музики чи прийому дзвінків, а потрійний на лівому для перемикання режимів ANCОгляд навушників Sennheiser Momentum True Wireless 4: нове звучання в старому корпусіОгляд навушників Sennheiser Momentum True Wireless 4: нове звучання в старому корпусіActive Noise Cancellation – заглушення шумів.

Застосунок Sennheiser Momentum True Wireless 4

Застосунок інтуїтивно зрозумілий, функціональний та працює без лагів. Серед стандартних налаштувань типу еквалайзера, перегляду акумулятора пристрою та налаштування управління можна також знайти: перевірку посадки навушників, налаштування режимів ANC та режиму проникності, якість передачі аудіо (вибір між якістю зʼєднання та якістю музики), а також нова функція встановлення аудіозони.

Sound Zone

При налаштуванні Sound Zone користувач обирає налаштування навушників по типу режиму проникності та звукового профілю, які будуть активуватися залежно від даних місцеперебування користувача отриманих від смартфона.

Зона дії виставляється доволі просто та гнучко: за допомогою кола на картах які використовують смартфоном за замовчуванням. Працює не ідеально, але навушники дійсно самостійно перемикають свої параметри, так що виробнику необхідно тільки допрацювати швидкість реакції та точність мапи.

Шумозаглушення та мікрофони

Заглушення шумів працює відмінно – в топових моделей Sennheiser воно завжди було на високому рівні та цьогорічне оновлення не стало виключенням. Режим прозорості все ще не дотягує до пристроїв від Apple, але загалом реалізований добре.

Якість розмовних мікрофонів також на звичному для моделі, та й загалом якісних TWS, рівні: голос чіткий та навушники відсікають більшу частину навколишніх шумів. Їх цілком достатньо для використання у побуті, але для більш професійних задач чи щоденних довгих розмов краще розглянути рішення з акцентом на звук мікрофонів. 

Автономність Sennheiser Momentum True Wireless 4

В режимі без шумозаглушення та з максимальними налаштуваннями якості звуку навушники працюють 6-7 годин від одного заряду. Ще приблизно 3-4 повних зарядки дає кейс, тобто Sennheiser Momentum True Wireless 4 цілком можна користуватись протягом тижня від одного заряду, при не надто активному використанні.

Навушники підтримують бездротову зарядку та повністю заряджаються приблизно за півтори години.

Технічні характеристики Momentum True Wireless 4

Конструкція внутрішньоканальні
Тип підключення бездротові
Підключення Bluetooth v 5.4
Радіус дії 10 м
Звук
Частотний діапазон 5 – 21000 Гц
Чутливість 107 дБ
Діаметр динаміка 7 мм
Тип випромінювачів динамічні
Коеф. гармонійних спотворень < 0.08 %
Шумозаглушення adaptive ANC та прозорий режим
Підтримка кодеків aptX Lossless, AAC
Голосовий асистент Amazon Alexa / Apple Siri / Google Assistant
Акумулятор
Ємність батареї навушників 75 мАгод
Ємність батареї кейса 820 мАгод
Час зарядки 1.5 год
Час роботи (музика) 7.5 год
Час роботи (з кейсом) 30 год
Швидка зарядка 8 хвилин на 1 годину роботи
Бездротова зарядка так
Вхід зарядки USB C
Захист від вологи IP54
Вага 6 г

 

Технології та особливості

Новий флагман з AptX Lossless та Adaptive ANC 

Sennheiser Momentum True Wireless 4 із Qualcomm S5 Sound Gen 2 і технологією Snapdragon Sound гарантують стабільне підключення з низькою затримкою бездротового сигналу та найвищу якість відтворення аудіо в aptX. Новий чіп забезпечує підтримку aptX Lossless, Bluetooth кодеку, який може передавати без втрат аудіо з роздільною здатністю 16 біт.

Bluetooth 5.4

Навушники мають модуль Bluetooth 5.4, підтримують технологію Auracast (трансляція сигналу на всі сумісні Bluetooth-пристрої у зоні досяжності) та мають нову, більш досконалу, антену.

Шумозаглушення

Momentum True Wireless 4 отримали вдосконалену адаптивну систему активного шумозаглушення та потужніші акумулятори, що позитивно вплинуло на енергоефективність та якість роботи ANC.

Покращені мікрофони

З метою покращення якості дзвінків Sennheiser використовує масив з шести мікрофонів і новий алгоритм обробки голосу на штучному інтелекті, який має допомагати зберігати голос відокремленим від фонових звуків.

Звук Sennheiser Momentum True Wireless 4

Звучання нових TWS флагманів Sennheiser доволі незвичне, якщо порівнювати їх із попередніми версіями: воно стало більш V-подібним, тобто акцент робиться на передачі низьких та високих частот.

Огляд навушників Sennheiser Momentum True Wireless 4: нове звучання в старому корпусі

Верхні частоти детальні та розбірливі, із якісно пропрацьованими ультрависокими, що рідкість для більшості динамічних випромінювачів у внутрішньоканальних моделях. Середні частоти не такі розбірливі як хотілося б, але загалом звук емоційний та насичений – на спокійних композиціях передача інструментів природна та інформативна.

Низькі частоти обʼємні та з хорошим рівнем деталізації. На деяких треках відчувається надмірна кількість басів, що помітно на рокових композиціях та електронній музиці, але на таких жанрах як поп та реп це позначається позитивно.

Жанрово навушники невибагливі: Momentum True Wireless 4 добре справляються з не перенасиченими записами, але симфонічний оркестр і метал не витягують.

Основне тестування проводилось на смартфонах Apple iPhone 15 Pro, Google Pixel 7 та ноутбуці Apple MacBook Air M1 з використанням стримінгових сервісів Spotify та Apple Music. 

Ціна та конкуренти

Вартість Sennheiser Momentum True Wireless 4 становить 12 899 грн.

Огляд навушників Sennheiser Momentum True Wireless 4: нове звучання в старому корпусі

В цій же ціновій категорії знаходяться цікаві моделі на кшталт Sony WF-1000XM5 за 12 499 грн, Astell&Kern AK UW100MKII за 11 990 грн та Noble Audio FoKus Mystique за 15 559 грн.

З дорожчого сегменту також можна розглянути Devialet Gemini II 19 575 грн.

Apple AirPods Pro 2nd gen USB-C на знижках обійдуться в 9 399 грн.

Зважаючи на ціну варто звернути увагу на попереднє покоління: Sennheiser Momentum True Wireless 3 вартістю 8 719 грн.

7.9/10
Оцінка ITC.ua
Дизайн, ергономіка, матеріали, якість збирання
9
Якісні матеріали корпусу, чудова збірка та хороша ергономіка. Оновлений дизайн може сподобатись не всім.
Функції
8
Зручне управління, зручний застосунок, хороша функціональність. Проблеми із мультипоінтом.
Ціна
7.5
Конкурентоспроможна вартість, але за цю ціну є багато альтернативних варіантів з більш універсальним звуком.
Якість звучання
7
Емоційне та цікаве звучання, але не універсальне. V-подібний звук подобається не всім.
Комплектація
8
Якісна комплектація, але хотілося б бачити більшу кількість амбушур різного розміру.

Висновок:

Sennheiser Momentum True Wireless 4 – якісні бездротові навушники для повсякденного використання з прекрасною ергономікою і хорошими показниками автономної роботи. Хоча з погляду звучання нова модель не така універсальна, як попередні покоління, а фанати звуку Sennheiser можуть бути розчаровані. Та все ж це чудові TWS для музики з великою кількістю корисних функцій та налаштувань.
До мінусів можна віднести проблеми із мультипоінтом, проте софтверна проблема яку вірогідно виправлять в найближчому майбутньому.

Купити в Portativ.ua

Висловлюємо подяку магазину Portativ.ua за надані на огляд навушники Sennheiser Momentum True Wireless 4


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: