Огляди Серіали 12.11.2023 о 11:00 comment views icon

Рецензія на другий сезон серіалу «Локі» / Loki

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Рецензія на другий сезон серіалу «Локі» / Loki

9 листопада на Disney+ завершився показ другого сезону супергеройського серіалу «Локі». Його сюжет заснований на коміксах Marvel, де фігурує однойменний персонаж. Перший сезон отримав загальне визнання, тож у рецензії нижче будемо з’ясовувати, чи вийшло у авторів проєкту втримати планку якості та повторити успіх дворічної давнини.

Рецензія на другий сезон серіалу «Локі» / Loki

Плюси:

захопливі пригоди та подорожі різними часовими лініями; Локі все ще цікавий як персонаж (хоча й остаточно втратив певне очарування); збереження яскравого ретрофутуристичного антуражу; наявність цікавих твістів; в цілому другий сезон виглядає виграшно на тлі більшості останніх проєктів Marvel

Мінуси:

недоречні інтонаційні гойдалки; зникнення любовної лінії між Локі та Сільві; Той, Хто Залишається відтиснений на другий план та не здається цікавим антагоністом; позамежна умовність деяких моментів не йде на користь

8/10
Оцінка ITC.ua

«Локі» / Loki

Жанр пригодницька науково-фантастична супергероїка
Режисери Джастін Бенсон, Аарон Мурхед
У ролях Том Гіддлстон, Софія Ді Мартіно, Оуен Вілсон, Вунмі Мосаку, Джонатан Ке Кван
Прем’єра Disney+
Рік випуску 2023
Сайт IMDb

Після того, як імпульсивна Сільві викинула Локі з поточної часової лінії та розправилася з Тим, Хто Залишається, бога обману почало потужно лихоманити. Він став неконтрольовано перестрибувати з одного таймлайну в інший, що виявилось великою проблемою. Тим часом разом з головним героєм, починає барахлити й Часоткацький верстат, перевантажений величезною кількістю часових розгалужень.

Стає зрозуміло, що такий хід подій призведе до масштабної катастрофи, оскільки зовсім скоро численні часоряди просто зникнуть. Отже, вбивство Того, Хто Залишається нічого не вирішило, тож Локі намагається врятувати ситуацію усіма можливими способами, об’єднавши зусилля зі старими та деякими новими знайомими.

Локі

Поточний стан речей у кіновсесвіті Марвел залишає бажати кращого, що вже ні у кого не викликає сумніви. Із завершенням монументальної «Саги Нескінченності» щось пішло не так, і нинішня, п’ята фаза, поки що не в змозі виправити це сумне становище. Щось підказує, що і свіжу прем’єру «Марвели» чекає невтішна доля. Але часом серед темряви невдач видніються проблиски надії у вигляді якісних, дійсно цікавих проєктів.

Онлайн-курс "Computer Vision" від robot_dreams.
Застосовуйте Machine Learning / Deep Learning та вчіть нейронні мережі розпізнавати об’єкти на відео. Отримайте необхідні компетенції Computer Vision Engineer.
Дізнатись більше про курс

Якщо серед повнометражних новинок останнього часу таким виявився прощальний подарунок від Джеймса Ґанна «Вартові Галактики 3», то з-поміж серіальної продукції якісно виділяється саме «Локі», і другий сезон не став виключенням. Звісно, ще досить свіжий у пам’яті провальний «Таємне вторгнення», що розповідав про наявність пороху у порохівницях Ніка Ф’юрі. Але «Локі» спроможний дещо нівелювати це розчарування.

Локі

Події другого сезону починаються з того місця, де закінчився перший. Дія розгортається стрімко, часу для переведення подиху не так вже й багато. Глядачів занурюють у різні епохи ледь не з такою ж завзятістю, як у нещодавніх нетфліксівських «Тілах». Нікуди не подівся і химерний ретрофутуристичний антураж Управління часовими змінами, який встиг стати місцевою візитівкою ще у першому сезоні.

Найцікавіше нове обличчя тут — Уроборос у виконанні Джонатана Ке Квана. А від підступності Локі не лишилося і сліду — нині це стовідсотково позитивний персонаж. Автори шоу ставлять хрест на любовній лінії між Сільві та Локі, ніби натякаючи, що останній — вже остаточно не той нарцисичний трикстер, яким був раніше. Разом з колишньою підлістю він втратив і частку фірмового очарування, хоча Тому Гіддлстону все ще вистачає енергії, аби його герой привертав до себе достатньо уваги.

Оповідь постійно ускладнюється, але у хорошому сенсі, здебільшого завдяки новим квестам і випробуванням, а також насичена цікавими твістами та кліфгенгерами. Щоправда, тут творці мають певні проблеми з інтонаційними гойдалками.

Важко сприймати історію, коли спочатку атмосфера максимально нагнітається, створюючи почуття безвиході, а в наступний момент все зводиться до недоречних жартів чи якогось легковажного вирішення.

Локі

Враховуючи максимальну експлуатацію теми часових парадоксів, автори вдало жонглюють тропом «день бабака» і грамотно використовують дуже короткі петлі часу. В якийсь момент здається, ніби тут у нас власна лайт-версія «На межі майбутнього» з тим самим динамічним монтажем та намаганням виправити помилки «минулого», щоб запобігти черговому апокаліпсису.

А ще цікаво, що станеться з основним антагоністом всесвіту Кангом Завойовником у виконанні Джонатана Майджорса. Нагадаємо, що навесні його звинуватили у фізичному насильстві проти 30-річної жінки, ймовірно, колишньої подружки.

Онлайн-курс "Computer Vision" від robot_dreams.
Застосовуйте Machine Learning / Deep Learning та вчіть нейронні мережі розпізнавати об’єкти на відео. Отримайте необхідні компетенції Computer Vision Engineer.
Дізнатись більше про курс

Мейджорс дебютував в Marvel в першому сезоні «Локі», а пізніше з’явився у фільмі «Людина-мураха і Оса: Квантоманія». Актор вже відчув на собі наслідки культури скасування, але не був видалений з другого сезону серіалу. Наразі його подальша доля у франшизі невідома.

Локі

У підсумку «Локі» все ще залишається тим острівцем надії для Кевіна Файгі та його добряче буксуючої махини, на який можна розраховувати у майбутньому. Це і досі захопливе ескапістське шоу, яке виглядає особливо виграшно на тлі інших серіалів та відмовляється від стерильності безпорадних блокбастерів.

Колись дурноголова колода Галк звів нанівець плани Месників щодо заволодіння Тесерактом в альтернативному таймлайні Нью-Йорка 2012-го. Ця випадковість подарувала друге життя зведеному брату Тора. Можливо, усьому кіновсесвіту потрібен струс галківського штибу, щоби й собі отримати можливість на другий шанс.

Висновок:

Серед втомлених і стерильних проєктів Marvel «Локі» все ще тримається молодцем. Автори не тянуть кота за хвіст та вкладаються у комфортні 6 епізодів, перегляд яких виявився приємним дозвіллям біля екрана.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: