Огляди Кіно 21.07.2024 о 14:00 comment views icon

Рецензія на фільм «Мій шпигун: Вічне місто» / My Spy: The Eternal City

Розділ Кіно виходить за підтримки?

18 липня, якраз у день завершення четвертого сезону флагманського шоу «Хлопці», на тому ж таки стримінговому сервісі Prime Video прем’єрувалася шпигунська комедія «Мій шпигун: Вічне місто» з Дейвом Батістою та юною Хлоєю Коулман у головних ролях. Це сиквел фільма «Мій шпигун», який вийшов на екрани у 2020 році. У рецензії нижче розповідаємо, чому друга частина виявилася помітно гіршою за першу, котра, до слова, зірок з неба явно не хапала.

гарні краєвиди італійських міст та ланів;

сиквел обнуляє той мізер хорошого, що був в оригінальному фільмі; жанрово стрічка зовсім не працює (комедія не смішить, а шпигунство не захоплює); нудна та затягнута оповідь; дерев'яна акторська гра від Дейва Батісти;

3/10

«Мій шпигун: Вічне місто» / My Spy: The Eternal City

Жанр шпигунська комедія
Режисер Пітер Сігал
У ролях Дейв Батіста, Хлоя Коулман, Крістен Шаал, Кен Джонг, Анна Фаріс, Крейг Робінсон
Прем’єра Prime Video

Після подій першої частини розтатуйований здоровань-ЦРУшник Джей Джей зійшовся з Кеті і став вітчимом Софі, намагаючись знайти спільну мову з 14-літнім підлітком, що вже не так завзято цікавиться шпигунським ремеслом. Оскільки Софі має їхати в Італію у складі шкільного хору, Джей Джей зголошується супроводити дітей у цій подорожі. Але герої знаходять проблеми й там, коли невідомі викрадають сина начальника ЦРУ Девіда Кіма. Тепер вони мають зробити усе можливе, щоб знешкодити лиходіїв та скасувати заплановану тими катастрофу.«Мій шпигун: Вічне місто»

«Мій шпигун» спеціаліста з комедій Пітера Сігала вийшов у 2020 році й був відверто посереднім фільмом, але там відчувалася приємна хімія між головними героями і знайшлося місце для кількох дійсно кумедних жартів. Сиквел категорично зводить нанівець скромні напрацювання попередника й начисто позбавлений найменших емоцій. Це якраз той випадок, коли виникає стійке враження, ніби той прісний сценарій писався нейромережею для чергового релізу на стримінгу, та ще й реалізовано його далеко не найкращим чином.

Взагалі, перенести дію зі Сполучених Штатів у Італію — ідея непогана. У свій час навіть Marvel вдався до такого ходу, коли Пітер Паркер та його однокласники відправилися на батьківщину да Вінчі у «Людина-павук: Далеко від дому» (2019). Шкода тільки, що мальовничі краєвиди італійських міст та залитих щедрим сонечком ланів це, по суті, єдине, що у «Вічному місті» спроможне потішити глядацьке око.«Мій шпигун: Вічне місто»

Проблема у тому, що на комедійному рівні стрічка зовсім не працює, тобто причин для посмішки тут вдень зі свічкою не знайдеш. Та й шпигунство виконане кричуще примітивно: уся інтрига зводиться до чергової ядерної валізки та невблаганного зворотного відліку часу на табло. Ніколи ж ми такого в кіно досі не бачили і от знову.

Оскільки Софі тепер більше цікавиться хлопцями, ніж шпигунством, то і простору для милих сцен на кшталт «пафосна хода у слоумоушені на тлі вибуху» (задерев’янілий жанровий троп у бойовиках) тут немає. Зазвичай творці сиквелів намагаються якось примножити успішні елементи оригіналу, але сиквел буквально втрачає той мізер, коштом якого тримався на плаву попередник.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.

Вершиною місцевого безглуздя стає сцена з не дуже якісно намальованими на комп’ютері пташками, які атакують героїв своїми крихітними дзьобиками. Або та, де школярка вправно розбирається у бійці з двома лобуряками. У цей момент ясно розумієш, якого рівня кіно тобі пропонують.«Мій шпигун: Вічне місто»

Немає чого й згадати про персонажів. Якщо взаємодія Батісти та Коулман у першому фільмі виглядала досить симпатично, плюс на підспівуваннях не підкачала Крістен Шаал, то сиквел позбувся і цього елементу. Батіста видає абсолютно дерев’яну роль, у порівнянні з якою колода Дракс з «Вартових Галактики» здасться драматичною вершиною. Та що там Дракс, навіть Ґрут не таке вже й дерево у порівнянні з Джей Джеєм у виконанні колишнього рестлера.

Не радують й інші. Наприклад, зірка пародій «Дуже страшне кіно» Анна Фаріс, для якої це усього лиш друга повнометражка за останні п’ять років, запам’ятовується хіба що прикидом десь з «Матриці» та жахливим макіяжем.

У підсумку «Вічне місто» виявляється не тільки нескінченно дурним, але ще й до біса затягнутим і нудним фільмом. Тут немає абсолютно нічого, що могло б захопити чи розважити глядача.

Місцевий сюжет зрештою відправляє своїх героїв до Ватикану, і це змусило згадати про іншу комедію з кульмінацією у цьому ж місці — «Євротур». І краще вже передивитися по-хорошому бешкетливу стрічку 20-річної давнини (панк Метт Деймон там незрівнянний), ніж витрачати час на таку прісну і бездарну новинку, як ця.

Розділ Кіно виходить за підтримки?

Компанія LG Home Entertainment є визнаним новатором в галузі телевізорів і аудіовідеосистем. LG пропонує покращений досвід домашніх розваг завдяки відзначеним нагородами OLED-телевізорам і телевізорам QNED LED на інноваційній платформі WebOS Smart TV. Прагнучи надати споживачам першокласний користувацький досвід, вся продукція LG для домашніх розваг розроблена з урахуванням екологічної стійкості, починаючи від виробництва і закінчуючи утилізацією.

Перегляд фільму «Мій шпигун: Вічне місто» — це просто дарма витрачений час.