Дописи 06.07.2023 о 11:52 comment views icon

Чому мій вибір це смартфон на Android, а не Apple iPhone

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/1926302f14f821ef838062943f9009ca-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/1926302f14f821ef838062943f9009ca-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/1926302f14f821ef838062943f9009ca-150x150.jpg

Watson

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ПК від
Чому мій вибір це смартфон на Android, а не Apple iPhone

Моє знайомство з Android телефонами почалося у 2012-му році. До цього часу користувався виключно телефонами від Nokia (з системною Symbian). Час йшов, телефон не задовольняв сучасні потреби і настав час змінити смартфон, наступником став Samsung Galaxy S3, а через два роки перейшов на Galaxy S5. Більший, швидший, кращий. Я був задоволений цим телефоном і не думав про зміну платформи Android, але захотілося спробувати щось нове – iPhone 6s. Цей телефон став моїм першим досвідом користування операційною системою від Apple – iOS. Я хотів порівняти дві найпопулярніші платформи і побачити, що мені підходить більше. У цьому тексті хочу я розповім чому мій вибір це Android смартфон, а не Apple.

Кастомізація інтерфейсу, прошивки та свобода вибору

Ні для кого не секрет, що смартфони від Apple є дуже обмеженими в налаштуваннях. Якщо ви любите свободу вибору, то ваш вибір Android смартфон. На Android смартфонах можна гнучко налаштувати інтерфейс свого пристрою на будь-який смак і потреби та встановлювати кастомні прошивки. З кастомною прошивкою Android можна зробити свій смартфон унікальним і особистим!

Ще у 2014-му році на Galaxy S5 з фірмовою прошивкою TouchWiz можна було встановити віджет погоди, годинника, будильника чи користуватися двома програмами одночасно з розділеними вікнами. Apple додала деякі з цих функцій в iOS аж через 5-6 років!, а деяких все ще нема.

Android смартфони нічим не обмежують користувача, вони дають змогу встановлювати програми з будь-яких джерел, користуватися різними лаунчерами, темами чи отримувати доступ до системних файлів і функцій розробника.Чому мій вибір це смартфон на Android, а не Apple iPhone

Слот для SD-картки

Куплений мною у 2016-му році iPhone 6s йшов із початковою вбудованою пам’яттю на 16 Гб, яку не можливо збільшити. А платити за +16 Гб — +100$ це жадібно з боку Apple. 16 Гб було катастрофічно мало навіть для 2016-17 років. Користуватися таким смартфоном через 2-3 роки після релізу майже неможливо, обсягу пам’яті вистачало хіба що для деяких програм (Viber, Telegram, Facebook). Ні для кого не секрет, що ці програми швидко забивають пам’ять смартфона своїм кешем. Після забиття пам’яті у вас не вийде зробити навіть фото на смартфон.

Користування смартфоном Apple iPhone 6s – це біль і страждання. Тоді навіть не йшла мова аби встановити якусь гру чи завантажити музику на смартфон. Докупити карту пам’яті потрібного об’єму набагато зручніше і значно-значно дешевше! для Android смартфона, а ніж доплачувати Apple за додаткові гігабайти пам’яті по 100, 200, 300$.  З SD картою пам’яті можна зручно і легко переносити дані з телефону на комп’ютер або на будь-який інший пристрій.

Чому мій вибір це смартфон на Android, а не Apple iPhone

Де технологічний прогрес? Або чому Apple технологічно доганяюча компанія

Кажуть, що Apple встановлює нові стандарти та задає тренди на ринку смартфонів. Якщо ви так думаєте, то дуже помиляєтесь.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Екран

Ще у 2019-му році екрани зі 120 Гц панелями почали ставити у свої флагмани Samsung (Galaxy S10), в той час Apple через 2 роки у 2021-му році поставила 120 Гц екран в iPhone 13 Pro і назвала його “ProMotion”. Телефони Apple без приставки Pro все ще випускаються з 60 Гц екранами і коштують по 700-1000$. В цей час Samsung у 2022-му році ставить у бюджетні телефони екрани з частотою оновлення 90-120 Гц.

Смартфони Samsung славилися своїми Super Amoled екранами, які ставила у свої смартфони ще з першої версії Galaxy (2010-му році). Super Amoled екрани мають багато переваг перед IPS-панелями, це і кути огляду, глибокий чорний колір, яскравість кольорів. І тільки аж у 2020-му році Apple поставила OLED панель у свої смартфони.

Чому мій вибір це смартфон на Android, а не Apple iPhone

IPS (iPhone 11 (2019 рік)) vs OLED (iPhone 12 (2020 рік))

У 2014-му році вийшов смартфон Samsung Galaxy S5 з підтримкою функції Always on display. Apple додала цю «революційну технологію» у свої смартфони аж через 8!!! років і то тільки в iPhone 14 PRO (звичайний 14-й не підтримує), за 1000+$. Адже як ще заставити купити смартфон за 1К$?

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Чому мій вибір це смартфон на Android, а не Apple iPhone

Камера

Apple iPhone славляться своїми камерами, але вони далеко не найкращі на ринку, що підтверджують експерти з DxOmark. В того ж Galaxy S23 Ultra кращий зум, а ніж в iPhone, в Huawei чи Google Pixel реалістичніші кольори, а ніж в iPhone. Для прикладу в iPhone досі немає перископічного об’єктива, який дозволяє зближувати в 5-10х без втрати якості. Нові iPhone завжди отримують «фішки», які давно є в Android.

Чому мій вибір це смартфон на Android, а не Apple iPhone

Дизайн

Apple у 2022-му році випускає смартфон за 450$ із дизайном смартфона 2014-го року (iPhone 6). У 2022-23-му році навіть бюджетні смартфони за 2000-3000 грн виглядають сучаснішими.

Чому мій вибір це смартфон на Android, а не Apple iPhone

Думаєте iPhone 14 PRO MAX виглядає сучасно? Достатньо просто згадати як виглядав Samsung Galaxy S10 Plus, який вийшов 4 року тому. Тонші рамки, менший виріз для камери. Будь-яка невелика зміна в дизайні смартфонів Apple називається інновацією (будь-то безрамковий дизайн чи зменшення вирізу під камеру)

Чому мій вибір це смартфон на Android, а не Apple iPhone

А Вам справді потрібен смартфон за ціною вживаного авто?

Можливо дорогі смартфони роблять вас залежними від технологій? Багато людей купують дорогі смартфони від Apple тільки для того, щоб показати свій статус або слідувати моді. Ви справді думаєте, що пересічному громадянину потрібен дорогий смартфон за 1К$? Купляти смартфони за таку ціну не раціонально, адже вони швидко втрачають цінність.

Щороку виходять нові моделі, які мають кращі характеристики, дизайн і «нові» функції. Якщо ви купите дорогий смартфон сьогодні, то через рік він буде вже застарілим і його ціна значно знизиться. Через два роки вони продаються на торговельних площадках за пів ціни, а то і нижче.

Для більшості потреб пересічних користувачів справді вистачає бюджетного смартфона чи середнього класу, адже що потрібно такій людині? Дзвонити, листуватися, слухати музику, дивитися YouTube чи сидіти в соц. мережах. З цим справиться будь-який сучасний смартфон (не обов’язково за 1 000$)

Виграй ігровий ПК від
Чому мій вибір це смартфон на Android, а не Apple iPhone

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: