Дописи 12.07.2023 о 10:05 comment views icon

Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/Screenshot_1-2-150x150.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/Screenshot_1-2-150x150.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/Screenshot_1-2-150x150.png

SERGIY KHR.

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Вітаю, шановні читачі блогів на ITC.UA. Пропоную на огляд мій новий смартфон Honor 70. Попередній смартфон, Huawei PSmart Z (2019 року), традиційно для багатьох, переходить моїм батькам, а тому, мамуся, того не сприймаючи за шалену радість, оновила свій старенький Meizu, який також був одним з моїх апаратів. Напевно, є ті люди, котрі передають батькам iphone 13 після купівлі собі iphone 14, але я звик змінювати цей гаджет раз у 2-3 роки, якщо обставини не змушують зробити це раніше.

Під час вибору техніки я звертаю увагу не тільки на досвід блогерів та технічні характеристики, але й на власні емоції від взаємодії з пристроєм. Пошук нового помічника почався, як у багатьох, з оглядів Топів за свої гроші. Після перегляду десятків відео, виписав декілька цікавих моделей в сегменті до 400 євро. Основними критеріями були: дисплей від 6.5 дюймів, швидкодія, автономність, камера. В список бажань увійшли 3 моделі на android та вживаний iphone 11 pro max.

Оглянувши моделі на android, першим вилетів iphone, коли зрозумів: швидкодія iOS вже звучить як міф. Наразі пристрої на системі android не поступаються у швидкості роботи системи смартфонам від Apple, а дисплей за технологією 120HZ безумовно краще за 60HZ на яблучному флагмані 2019 року. Оглянувши інші варіанти, вже ж таки, вирішив придбати саме honor 70 (8/128). Другий тиждень я переконуюсь в правильності свого вибору, і на це є підстави. 

Комплект

Зарядний пристрій на 66 Вт, силіконовий чохол, захисне скло ідеально наклеєне з заводу на 2.5D дисплей “водоспад”.

Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі

Дизайн нагадує Samsung note 9, тонкі рамки зверху за знизу, коштом вигнутого дисплея ефект вау присутній. Розміри, як для діагоналі 6.67 дюймів, доволі компактні: 161.4 мм. 73.3 мм. 7.91 мм, вага 178 грамів. В руці лежить ідеально, коштом заокруглених боків, тактильно апарат приємно тримати в руці, матеріали якісні.

Основи Web дизайну від Hillel IT School.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Корпус гаджета — задня панель з матового скла, рамки “під метал”, але є імітацією з пластику. Корпус досить слизький, а його тилова частина зі скла наврядчи переживе падіння.  

Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класіОгляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі

Телефон лишився 3.5 мм аудіо джеку, що не є проблемою, вже давно користуюся TWS навушниками.

Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі

Дисплей. Він просто ідеальний. Матриця 6.67 дюймів OLED, з великим запасом яскравості до 800 ніт, технологією HDR10+, й неймовірною передачею кольору. Раніше, принципово не купував телефони з OLED або AMOLED, бо маю чутливість до ШІМ, і, навіть, після нетривалого користування втомлювалися очі. Тому смартфони обирав принципово тільки з IPS матрицями.

При візуальному огляді Honor 70, одразу помітив різницю від інших моделей смартфонів з такими ж типами матриць, звісно, в даному ціновому сегменті. Виробник запевняє, що дисплей з високою частотою ШІМ до 1920HZ. На моєму досвіді переконуюся, що моїм очам комфортно читати у темряві книги при мінімальній яскравості. Я дійсно вражений. Технології йдуть вперед і переваги IPS в панелях OLED – це нова реальність. Так, Always On Display присутній.  Датчик відбитків пальців під екраном, працює добре.

Основи Web дизайну від Hillel IT School.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі

Датчик наближення працює ідеально. GPS, компас — все ок. Не дуже сподобалася робота авто яскравості дисплея — працює з запізненням, тому доводиться самому інколи регулювати. Динамік лише один, якість середня, гучність висока. Вібромотор, як у телефонів дешевого сегмента, одразу ж вимкнув при наборі тексту, залишив при дзвінках. 

Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі

Враження від Honor 70

Я зрозумів, яким швидким та плавним буває смартфон з дисплеєм 120 hz – правду говорять, що повертатися на 60 HZ вкрай важко. Швидкодія на високому рівні.Через декілька днів прийшло оновлення до 13 версії андроїд та Magic UI 7.1. – це та ж сама система від Huawei – EMUI, відмінностей не побачив.

В системі немає купи “сміття” встановленого з коробки, і власного супер-браузеру, який неможливо видалити: лише додатки від Google, Tik-Tok та Netflix. По функціональності мене влаштовує, але для когось, напевно, не настільки кастомізована як MIUI. Дуже сподобалася робота з оперативною пам’яттю.

По-перше, її можна розширити ще +2 Gb за допомоги пам’яті телефону, по-друге, система тримає велику кількість запущених додатків. Підвисань, перезавантажень, лагів за час володіння не виникло, що прогнозовано, адже Magic UI від Honor досить гарно оптимізована та зручна, бо це ребрендинг роками перевіреної EMUI. Запису розмов також не завезли (а це якби законно?!). 

Серед зручностей можу виділити, що Honor вирішив не копіювати яблучні пристрої, як то зробили інші бренди на android, зробивши навігаційний блок як під копірку, а зовсім його прибрали. Така ледь помітна деталь, але плюс Magic UI. Інші виробники, думаю, візьмуть до уваги. Проводячи по низу дисплея переходите до іншого додатку.

На смартфоні honor 70 мене привітав AI асистент “YOYO”. Але, нічого спільного з уявленнями про штучний інтелект не має. Він допоможе розпізнати текст на зробленому фото, та підкаже які додатки частіше за все запускаєте. Така гучна назва, по факту “для галочки”. На жаль, це далеко не конкурент Google assistent, якого, до речі, не тільки, не було встановлено разом з іншими сервісами, так ще й він виявився недоступним в українському PlayMarket. 

Камера Honor 70

Основний сенсор від Sony IMX800, з розподільною здатністю в 54 Мп та розміром 1/1,49. Фото мають гарну деталізацію, чудову передачу кольору, як вдень, так і при недостатньому освітленні. Друга камера “телевік” по деталізації поступається основній, але кут досить великий. Не сподобалося, відсутність режиму співвідношення сторін для фото 16:9 в параметрах, можливо з софтом поправлять, не критично, але непогано, щоб було. Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класіОгляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі

Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класіОгляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі

Фото зроблені в повній темряві, розглянуті нижче, також досить деталізовані та зберігають правильні кольори.Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класіОгляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класіОгляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класіОгляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі

Відео записує максимум в 4к, 30 кадрів в секунду, а в якості 1080 – 60 кадрів в секунду. Застосовується цифрова стабілізація відео. Автофокусування працює дуже швидко, відео виходить досить гарної якості. 

Знайшов баг: не працює режим запису відео “без звуку”, як передати привіт розробникам ПЗ поняття не маю)) 

Цікавим може бути режим мульти відео, це коли одночасно знімаєте як фронтальною, так і основною камерами — для блогерів та ведення стрімів. 

Огляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класіОгляд та досвід користування Honor 70. Заявка на лідерство у середньому класі

Батарея Honor 70

Ємність 4800 mAh. Швидка зарядка 66 Вт. дає можливість зарядити пристрій за 30 хвилин з 0% до 65%. З увімкненою темною темою вистачає до 11 годин використання дисплея. Є недолік, який не дає нормально виміряти показники використання батареї — це те, що рахується за світловий день, і після 24 години зануляється, а не за час від повної зарядки, як то має бути.

При моєму досить активному використанню вистачає на 1.5 доби. Знімаючи з зарядки о 8.00, і в кінці дня, о 24 годині ночі маємо 8 годин дисплея за залишок батареї 20-30%, потім система зануляє вимірювання За ніч втрачає до 5%, й дуже гарно тримає в режимі очікування. 

Хотів спробувати суцільну інтеграцію смартфона з Windows, але, на жаль, мій старенький лептоп не підтримує Windows 11, а в 10-й версії не вдалося, тому повіримо виробнику, що Honor має одну з найкращих екосистем та інтеграцію з системою від Microsoft.

Висновки

Я намагався зробити огляд максимально об’єктивним, знайти всі можливі недоліки, з якими неможливо миритися, але я не зміг.  Знайшов декілька недоліків в ПЗ та один баг. В цілому, Honor 70 є досить збалансованим за свої кошти, й сподіваюся, що смартфон буде отримувати нові версії android хоча б 2-3 роки. Він не підійде тим людям, які: шукають протиударний смартфон із захистом від вологи; кому потрібен аудіо джек 3.5 мм; вам важлива наявність бездротової зарядки; хто вимогливий до якості стабілізації фільмування.

Досить збалансований смартфон у своєму ціновому сегменті. З головних його плюсів:

  1. Дисплей високої якості без ШІМ.
  2. Комплект постачання та дизайн, якісні матеріали корпусу.
  3. Сенсор камери від Sony IMX800: гарна якість фото та відео.
  4. Автономність та швидка зарядка в 66 Вт.
  5. Швидкість роботи системи, процесор qualcomm 778G.

Бажаю перемоги, та всім гарних смартфонів!

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: