Дописи 04.10.2023 о 17:41 comment views icon

У пошуках робочого ноутбуку та майже ідеальний Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/AVE_2296_Square-150x150.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/AVE_2296_Square-150x150.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/AVE_2296_Square-150x150.png

Максим Арсенюк

Compositing Artist, Freelance, Член ради авторів ITC

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ноутбук від?

Організація робочого місця у будь-яких умовах. Максимум комфорту, швидкодії та й щоб «не за всі гроші світу». А також мати змогу через 3-5 років продати на вторинному ринку та вкласти кошти у наступне покоління.

Чи це можливо? Давайте розбиратися.

Хочу поділитися з вами особистим досвідом вибору робочого ноутбуку, а також чому, на мою думку, ноутбуки серії Lenovo Legion 5 Pro є одним з найкращих варіантів вибору мобільної робочої станції (хоча і зі своїми компромісами).

 


Вступ


Я працюю у графічних редакторах та маю потужний стаціонарний ПК. Найбільше навантаження у задачах приходить на 1 ядро процесору та велику кількість ОЗУ, також суттєву роль грає CUDA та швидкодія жорсткого диску. І головне, підключені 2 великих 27” монітора — це казка, після якої екран ноутбуку перший час сприймається, як тортури…

У роботі завжди виникають задачі «на вчора», тяжіють дедлайни або є потреба час-від-час працювати «у полі». Тому просте бажання раніше повернутися додому спонукали до вибору свого першого робочого ноутбуку.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

2018 року я обрав ультрабук Lenovo Lenovo Yoga 730-15IKB. На свій час він пропонував якісний 15,6” екран, Intel Core i7-8550U (1.8 – 4.0 ГГц), RAM 16 ГБ, GeForce 1050Ti та SSD 256 Гб, це при вазі 1,8 кг. Вартість складала приблизно 1600$.

Ці параметри повністю перекривали основні потреби та дозволяли вирішувати основні робочі задачі. Ноутбук мав бути легеньким та спритним при відкритті віддаленого “робочого столу” ПК. 😊

Також спокусився на фішку сенсорного екрану зі стилусом, що відчуває 4096 рівнів сили натискання. Реальний сценарій використання – свайпнути пальцем по екрану у браузері для розваги глядачів. Професійно цією фішкою я не користувався зовсім, і ось чому:

  • Частота оновлення екрану 60 Гц не встигає за швидкими рухами.
  • Попри високі характеристики, при малюванні у фотошопі були затримки (що сильно дратує).
  • Тоненький екран не викликав довіри до використання тих самих сильних «рівнів натиску».

У пошуках робочого ноутбуку та майже ідеальний Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H

Випадково натрапив на портативні монітори на Аліекспрес. Придбав, випробував та закохався! 2 монітори повернули відчуття комфортної роботи та ідеально передавали зображення з офісу.

Але тут я відчув малу кількість роз`ємів (2 x USB 3.1 1 x USB 3.1 Type C). До одного завжди приєднаний зовнішній SSD, а тепер ще й Type-C займав портативний монітор. Залишилося в останній роз’єм вставити скобу-тримач для стилусу і ми отримували повний вакуум…😊

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

За підсумком робоча станція вірою і правдою служила 4 роки та й виконала головну задачу – повернула частину вартості, коли прийшов час оновитися. Недоліки мінорні та відносяться до моєї недосвідченості у використанні ноутбуків.

Додаю декілька фото від нового задоволеного власника.

Час оновитися та з чого почати?


Купуючи ноутбук, я розраховую на справну роботу наступні 3-5 років, для цього сформував список оптимальних показників, на які збирався звертати увагу:

Екран Розмір 15,6″+ На менших діагоналях працювати стаціонарно вже тільки з додатковим монітором.
Роздільна здатність 1440р але не менше 1080р. 4К занадто для діагоналі та зайве навантаження на акумулятор.
Матриця: IPS Якісна кольоропередача та гарні кути огляду.
Процесор Intel core i7/i9 Камінчик рівня core i7 буде спритно працювати з середнім навантаженням й через 5+ років (перевірено на практиці).
ОЗП 16 Гб+ Мінімальне значення для комфортного використання.
Жорсткий диск SSD m.2 Дуже впливає на швидкодію та зменшує вагу пристрою та зовнішні жорсткі диски дозволяють зберігати файли довгостроково.
Відеокарта Дискретна, середнього рівня (NVIDIA GeForce з огляду на підтримку CUDA) Інтегрована відеокарта підійде для повсякденного використання та офісних програм. Дискретна дозволяє вирішувати складні робочі задачі та грати у відеоігри (Однак відеокарти високого рівня значно збільшують вартість).
Вага Більше подорожуєш — менша вага Краще дивитися одразу з вагою блоку живлення 🙂

Вирішив зробити акцент на можливості працювати саме на його потужностях. Тому відкинув усі маркетингові «приколясики», не дивився на вагу та пішов шукати варіанти. Також зауважу, що на ігри залишається мало часу. Але при усіх параметрах вище я був упевнений, що сучасні ігри новий ноут потягне спокійно (а моє казуальне минуле спокійно переварить і середні налаштування).

Виділяю 3 цінових категорії, на які можна звернути увагу при плануванні бюджету (За спостереженням не сильно змінилися з 2018 року):


800-1200$ – Це базовий рівень бюджету для потужного ноутбуку, що буде актуальним наступні 3-5 років

Тут може бути і Intel core i7, і базова дискретна відеокарта останніх поколінь, ОЗП і SSD достатнього обсягу та і гарний IPS екран. Єдиний мінус – може бути усе, але не усе одразу. Треба від чогось відмовлятися/обирати слабкіші параметри. І це скоріше перевага:

Коли є бажання отримати потужний та надійний ноутбук з обмеженим бюджетом, потрібно тільки визначити сценарії використання. Переходимо до онлайн каталогів, обираємо усі параметри зі списку і поступово прибираємо «непотрібні галочки», доки не побачимо перелік пристроїв у межах запланованого бюджету. Вуаля – ви отримали перелік пристойних кандидатів.

У пошуках робочого ноутбуку та майже ідеальний Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H

Як приклад можу привести робочі ноутбуки серії Dell Latitude. Їх використовує у роботі моя дружина, та змінила вже 3 покоління цієї серії. Жодних «вау» але й жодних нарікань. Чудово працює з офісними програмами, тоною посилань у браузері та робочими месенджерами одночасно.

Легенький 14тидюймовий пристрій має пристойні показники продуктивності та інтегровану відеокарту, що дозволяє підключити зовнішній монітор. Навіть є сенсорний дисплей, про який згадуєш, коли протираєш його від пилу😊


Ще один варіант з категорії — це допис ITC мого колеги про HP Victus. Це справжній ТОП у своїй категорій. Висока продуктивність, потужне залізо та навіть дискретна відеокарта. Єдиний компроміс зі списку вище — процесор Intel core i5. Цей камінчик видасть майже ті самі показники у повсякденних задачах, але йому буде складно вже з важким робочим навантаженням. А от автономність може приємно здивувати! Рекомендую до ознайомлення.


1300-1800$ – Середній рівень. Має все потрібне з критеріїв відбору + часом трохи більше

Тут я зміг знайти багато опцій, на які зміг би розраховувати упродовж тих самих 3-5 років. Обрав Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H, використовую майже рік. Задоволений повністю, за винятком декількох відносно незначних параметрів, про що розповім з наступного розділу.


2000-3000$ – Високий рівень, що може повністю покрити будь-які потреби

+ тут вже з’являється і екзотика з додатковими екранами та іншими «кілер-фічами», що на практиці мене вже не дуже цікавили.

Ноутбук цієї категорії є у мого товариша Asus ROG Strix G17 2022 G713RM: 17,3 дюймовий екран з частотою оновлення 240Hz, R7-6800H, RAM 32 ГБ та 1TB, NVIDIA RTX3070ti. Пріорітетом був розмір екрану та можливість підхоплювати роботу у 3D під час відключення світла. Зауважу, що місткість оперативної пам’яті була окремо розширена з 16 до 32 ГБ.

Задоволений, все працює швидко, здатний відкривати доволі масивні проекти, а відеоігри ідуть на високих налаштуваннях. Нарікання стосуються загальної проблеми ноутбуків – гріється та при повному навантаженні працює 1-1,5 години від батареї.


Ще один варіант з категорії — це допис ITC мого колеги про одну з топових комплектацій оновленої серії Lenovo Legion 5 Pro 2023 року. Всім раджу до ознайомлення: Король помер? Хай живе король! Огляд ігрового ноутбука Lenovo Legion Pro 5 16IRX8


Зустрічайте мого улюбленця – Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H (82RF00ERPB)


Комплектація та Дизайн


Отже, обрав для себе середню категорію, поставив усі галочки фільтрів та почав вивчати пропозиції на ринку.

Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H одразу захопив мою увагу. Цей красень мав першу вагому перевагу – Матовий екран зі співвідношенням сторін 16:10. На практиці ти відчуваєш його у 1,5 рази більшим за стандартний 16:9. Ноутбук надходить надійно запакований у масивну коробку. Разом з ним, всередині ви знайдете блок живлення та документацію.

Стриманий металевий корпус має розміри 360х264х26 мм та вагу 2,5 кг. Завдяки тонким рамкам навколо екрану у 5 мм, ще й майже не відрізняється за розміром від аналогів 16:9. Спокійно влазить у стандартний рюкзак.Екран тонкий та монолітний, який краще відкривати рукою по центру або тримаючись одразу за обидва кути (Розмір великий то ж краще уникати зайвого навантаження на петлі для довговічності). Корпус зібраний надійно — нічого не люфтить та у руці відчувається упевнено.

А от блок живлення може здивувати — доволі масивна конструкція 196х97х25 мм з вагою 1,05 кг. Разом з ноутбуком виходить 3,6 кг, що після попередника майже у двічі (трохи прибрехав) більша вага. Зазвичай у рюкзаку не тільки ноут, тому тривалий час носити не приємно. Такі габарити виправдовують потужність та швидке зарядження (70% за 30 хв.), а для подорожей можна окремо придбати компактний зарядний пристрій з Type C – є підтримка технології Power Delivery.

Ноутбук оснащений повнорозмірною клавіатурою. Панель F1-F12 трохи зменшена та посунута відносно цифр,але тяжіє до симетрії. Сенсорна панель 120 х 70 мм, гарно ковзає, ЛКМ натискається всюди, ПКМ у нижньому правому куті.

😊 Коли підключив мишку, перший час турбували рухи та ривки. Виявилося, що це сенсорна панель добре реагувала на легкий дотик та ковзання частини долоні. Тому однозначно якісна панель, яку варто вимикати за допомогою Fn+F10.

За звук відповідають 2 динаміки з підтримкою технології Nahimic Audio. Гучності катастрофічно не вистачає та майже відсутні баси. Обов’язково рекомендую придбати окремо акустичну систему/навушники.

Вебкамера знімає відео у форматі 1280х720, цього достатньо для відеоконференцій, не більше. З особливостей — має фізичний важіль вимкнення на правій боковій стороні корпусу.

У пошуках робочого ноутбуку та майже ідеальний Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7HОсобливу повагу викликає кількість роз’ємів! Тут виникає бажання спитати: «А це взагалі законно?». Ще й у корпусі знайшлося місце для вільного слоту M.2 для додаткового SSD.

1. USB 3.2 Gen 1
7. USB 3.2 Gen 1
2. Headphone / microphone combo jack (3.5mm)
8. USB 3.2 Gen 1 (Always On)
3. Фізичний перемикач вебкамери
9. Підключення блоку живлення
4. Ethernet (RJ-45)
10. Thunderbolt™ 4
5. USB-C® 3.2 Gen 2
11. USB-C® 3.2 Gen 2 (data transfer / DP 1.4 only)
6. HDMI® V2.1
*Додатковий роз’єм SSD M.2

Технічні характеристики


Серія Legion 5 pro пропонує варіанти комплектації під різні сценарії використання. На момент придбання у 2022 році остання серія надходила вже на базі RAM DDR5. Зупинився я на ось такому варіанті:

Модель 16IAH7H (82RF00ERPB)
Діагональ екрана 16 “
Тип матриці IPS
Покриття екрана Матове, антивідблискове
Роздільна здатність дисплея WQXGA 2560×1600 (16:10)
Частота зміни кадрів 165 Гц
Яскравість 500 кд/м²
Контрастність 1200 :1
Колірне охоплення (Rec. 709 / sRGB) 100 %
Процесор Core i7 12700H Alder Lake (12th Gen)
Кількість ядер 14
Кількість потоків 20 threads
Тактова частота 1.7 ГГц-4.7 ГГц
Місткість оперативної пам’яті 16 ГБ DDR5 4800 МГц
Тип відеокарти дискретна
Серія/Модель відеокарти NVIDIA GeForce RTX 3060
Об’єм/тип відеопам’яті 6 ГБ GDDR6
Накопичувач 512 ГБ SSD M.2
LAN (RJ-45) 1 Гбіт/сек
Wi-Fi Wi-Fi 6E (802.11ax)
Bluetooth v 5.1
Ємність батареї 80 Вт*год
Макс. час роботи 6.55 год
Час зарядки 70% за 30 хв
Потужність блока живлення 300 Вт
Матеріал корпуса алюміній
Габарити (ШхГхТ) 360х264х26 мм
Вага 2.49 кг (та 1,05 кг блок живлення)

Відеокарту обирав між 2х варіантів: з NVIDIA GeForce 3060 та NVIDIA GeForce 3070. Модель ноутбуку зі старшою 3070 коштувала приблизно на 25% дорожче (також додатково зростала місткість SSD).Але зупинився все ж таки на молодшій NVIDIA GeForce 3060 (Для робочих задач вистачає, зростання у продуктивності відносно вартості незначне). Суттєва відмінність тільки у фізичному розмірі пам’яті: у GeForce 3060 це 6GB GDDR6, а у GeForce 3070 вже 8GB GDDR6), її місткість з часом може почати обмежувати та скоріш за все стане основним мотиватором до апгрейду ноутбуку за декілька років.


Продуктивність та тести


Вище трохи бенчмарків. У реальному житті можу сказати, що його вистачає для роботи у графічних редакторах. Відеокарта свої задачі виконує. 2 монітори працюють справно та на максимальній частоті оновлення. Матове, антивідблискове покриття дисплею додає комфорту у роботі.
Насправді, у момент написання статті не помітив, що ноутбук працював у “Тихому режимі” , тобто бенчмарки зроблені з обмеженою продуктивністю у режимі енергозбереження. Далі тестуємо реальні можливості:

Зацініть різницю показників режиму “Потужність” у Cinebench r23! (Темно-помаранчевим “тихий режим” для порівняння):

  • Single core +30%
  • Multi core +200% (Трикратне зростання, Карл!)
  • GPU  +20%

Всі інші бенчмарки дають схожі результати. Тільки CrystalDiskMark уперто демонструє “повільну” швидкість SSD (в залежності від кількості процесів у фоні). Якщо порівнювати з іншими оглядами, швидкість може бути більша на 80-100%. Думаю відчую різницю, коли додам ще один спритніший SSD m.2, але на даному етапі наче і ці показники не обмежують у процесі роботи.

Цікаво і те що, різниця температури у режимах майже відсутня. У пікові моменти “Потужність” може перевищувати на 1°-3° свого “Тихого” брата.

У “Тихому” режимі ноутбук часом сприймається, як великий планшет. Уявіть шум дороги за щільно закритим вікном, за яким підставляєш вухо впритул до ноутбуку, щоб чітко розчути звук роботи кулерів (художнє прибріхування).


Тобто, окей, порізали продуктивність — ноутбук працює довше. Але чи є користь у роботі з таким обмеженням?
Сценарій 1. Робочі задачі. Логіку бачу — я довго чешу потилицю над вирішенням задач, а ноутбук довше працює не перенапружуючись.

Сценарій 2. Рендер. А от тут Цікаво… Порівняв час рендеру декількох реальних проектів у обох режимах. У “Потужному” прорахунок проходить майже вдвічі швидше.

Домашнє завдання з математики. Задача №1:
Максиму потрібно відрендерити проект на ноутбуці при відключеному світлі. У “Потужному” режимі потрібно Х год. на прорахунок, а у “Тихому/Енергозберігаючому” – 2Х год. Який режим роботи ноутбуку йому обрати, якщо автономність у цих режимах 1,5 год. та 3 год. відповідно?
Відрефлексуйте відповідь у коментарях.

Звичайно, варто перевірити на більшій кількості проектів з різними типами навантаження на CPU/GPU/RAM, але теоретично вихід за рендером до розрядження акумулятора у режимах відрізняється не суттєво, тільки у одному випадку він у 2 рази швидший😊

П.С. Сценарій 3. Повсякденні задачі, офісний софт — мінімальне навантаження на систему, все чудово/все літає. Однак, у цій ситуації краще одразу розглядати варіант більш енергоефективного заліза (“простіший” екран, процесор та інтегровану GPU)


Обробка відео комфортна навіть у 4К, з одним “але”: я припустився однієї помилки при виборі ноутбуку, а саме повівся на маркетинговий «приколясик» того часу і це була свіженька DDR5. За майже однакові кошти обирав між 32 ГБ DDR4 та 16 ГБ DDR5. Вирішив взяти останнє покоління, та як виявилося 16 ГБ для роботи у 4К з купою ефектів вже чуттєво обмежує.

Висновки зробив та запам’ятав: при виборі робочого ноутбуку не завжди останнє покоління варте того, щоб відмовлятися від фізично більшої місткості пам’яті за ті самі кошти.

Апгрейд виявився несподівано простим та вже стоїть у планах на майбутнє. Процес заміни ОЗП та додавання додаткового SSD m.2 обходиться зніманням задньої кришки пристрою та мінімальними маніпуляціями з комплектуючими. Офіційно підтверджена підтримка 32 Гб ОЗП, неофіційно можливе розширення до 64 ГБ.

Навіть виникає сенс порівнювати ціни на топову модель у стоці та можливе придбання мінімальної комплектації з вартістю частин під апгрейд.

Але варто звернути увагу, що гарантія при цьому злітає та у разу потреби у гарантійному ремонті вам буде відмовлено.

При робочих навантаженнях та і відеоіграх може нагріватися до 71°-75°, але можливо знизити середній показник до 67°-72°, звільнивши доступ до повітря з використанням підставки.

Температура при повсякденному використанні сягає 38°- 41° (41°- 45° без підставки).


Відеоігри


Відеокарта у моїй збірці NVIDIA GeForce RTX 3060. У паузах між роботою вдається трохи пограти. Знайомився з продовження Overwatch 2 на високих налаштуваннях, іноді граю у Minecraft та з дружиною у It Takes Two! У Стімі чекають свого часу Witcher 3 та Cyberpunk 2077 з доповненнями.

Простий підсумок для геймерів: «60FPS+ – це 1080р на середніх/високих налаштуваннях».

У пошуках робочого ноутбуку та майже ідеальний Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H

За допомогою долоньки та гри Minecraft з увімкненим RTX провів «експертне» дослідження зони нагрівання ноутбуку. Одразу за результатами було створено візуалізацію у тих самих графічних редакторах. Загалом, відчуття підігріву клавіатури типові та знайомі, у випадках з RTX є змога зігрівати свою руку зимовими вечорами.

Якщо без жартів, то відносно гарячим ноутбук був 2 рази за увесь час експлуатації. Перший раз після 5 годин гри, та другий з доволі важким проектом. У обох ситуаціях не помітив, що ноутбук був щільно присунутий до стіни, що блокувало отвори вентиляційних щілин охолодження. З придбанням підставки і зовсім зникли будь-які ознаки роботи ноутбуку — клавіатура під рукою часом буває трохи теплою.


Автономність


Lenovo Legion 5 Pro має Літій-полімер акумулятор ємністю 80 Вт*год з функцією швидкої зарядки. За 30 хв. Заряджається до 70% від повного об’єму. Заявлений час роботи до 7 годин.

У реальному житті ви можете розраховувати приблизно на 3,5 год. Вебсерфінгу, перегляду відео та месенджерів одночасно на середніх налаштуваннях яскравості. Стандартний режим енергозбереження має бути увімкнений.

У роботі – це жахливі 1-1,5 год., тобто при довготривалих відключеннях світла має бути зовнішнє джерело живлення.

За рік експлуатації маю 8-9% зношення акумулятора за даними Lenovo Vantage та CPUID HWMonitor. На момент написання статті 73,1 Вт*год змогли показати максимум 6-6,5 год. автономності за умови:

  • Мінімальної яскравості екрану
  • Вимкненої підсвітки клавіатури
  • Примусової зупинки усіх зайвих процесів
  • Тільки відтворення відео

Можемо припустити, що “7ми годин” автономності розраховуються для всіх, хто полюбляє вночі дивитися серіали на мінімальній яскравості.

П.С. Автор дописів ITC Костянтин/Daan зауважив, що можливо мені потрібно калібрувати акумулятор. Перевірка напруги при заряді <5%, має бути >13V. Мій результат у CPUID HWMonitor вказує на завищені 14,073V. Теоретично, у реальному житті оптимальний показник все ж таки 3,5-4 год.


Маю невеличку зовнішню батарею на 300Вт потужності та ДБЖ, що відповідає потужності блоку живлення. Так от при швидкій зарядці зовнішня батарея відмовляється сприймати цього монстра та вмикає захист, а безперебійник починає видавати шум, схожий на роботу перфоратора (реально, старий друг працює на межі здорового глузду).

Акумулятор додає ще 1,05 кг ваги (50% ваги ноутбука) дає відчуття безпеки та за рахунок “компактних” розмірів сприймається як чудовий засіб для самозахисту.

Якщо плануєте з ноутбуком подорожувати або працювати від зовн.акумуляторів — раджу придбати окремий блок живлення через USB Type-c з меншою потужністю.


Альтернативи


Об`єктивно, існує багато варіантів на вибір від відомих виробників. Достатньо поставити фільтри по параметрах у каталозі та обирати. Усі пристрої будуть більш-менш співпадати за характеристиками та ціною. Головне обрати реальний сценарій використання та звертати увагу на модельний ряд. Часом вищі характеристики пропонуються за рахунок “умовно застарілих” на декілька поколінь комплектуючих.

Головними перевагами серії Lenovo Legion 5 Pro, незалежно від комплектації залишаться якість/розмір екрану та велика кількість роз’ємів.

Сам модельний ряд Lenovo Legion 5 Pro пропонує широкий спектр комплектації, намагаючись охопити потреби максимальної кількості користувачів, з процесорів Intel або Ryzen різних серій, відеокартами GeForce та різними обсягами пам’яті.

Від себе можу додати:

  • Апгрейд до I9 та/або GeForce ХХ70Ti додасть вам умовних 15-20% потужності при збільшенні ціни на 30-70%. Чи варто воно того у роботі, вирішувати кожному особисто. Окремі переваги відповідають специфічним сценаріям роботи (Н: у 3Д) або задовольнять поціновувачів відеоігор на максимальних налаштуваннях.
  • Так само з обсягом оперативної пам’яті. У моєму випадку виявилося обов’язковим 32 Гб параметром, але це легко вирішується кастомізацією (на відміну від процесору та відеокарти).
  • Що ж стосується Жорсткого диску, то додайте у майбутньому ще один у додатковий m.2. А з тією кількістю роз’ємів взагалі комфортно працювати з портативних SSD. Легко від`єднати та продовжити роботу на стаціонарному ПК.

Враховуючи, що більш потужний ноутбук працюватиме ті самі 1-1,5 години, а ризик нагріву та тротлінгу зростає – вирішив обрати середні показники з розрахунком на апргрейд. Але це суб’єктивно 😊


Висновки


Сама серія ноутбуків Lenovo Legion 5 Pro стала для мене майже ідеальним рішенням. Повністю замінити ПК у роботі з надважкими проектами вона не зможе, але у всьому іншому з легкістю дозволяє створити відчуття роботи за ним завдяки екрану 16:10, потужному залізу та великій кількості роз’ємів. Різні комплектації дозволять підібрати надійного партнера на наступні 3-5 років під будь-який сценарій роботи.

Також просуваю ідею придбання портативного монітору для роботи з ноутбуком. Це дозволяє зосередити кожну копійку на його потужності, не витрачати зайві кошти на компромісні рішення або «кілер-фічі» та створити мобільну робочу станцію у будь-якому місці. Детальніше тут: Портативний монітор ZEUSLAP P16K — чергова «цяцька» чи надійний партнер мобільної робочої станції?

Сильні сторони:

  • Якісний WQXGA 2560×1600 екран. Формат 16:10 збільшує робочу площу та при тонких рамках зберігає габарити наближені до типових ноутбуків 16:9
  • Потужні комплектуючі, широкий модельний ряд.
  • Велика кількість роз’ємів та додатковий вільний слот m.2
  • Простий апгрейд ОЗП та SSD
  • Швидка зарядка (70% за 30 хв.)

Слабкі сторони:

  • Нагрівається при навантаженні об’єктивно, як більшість ноутбуків…
  • Від акумулятора при максимальному навантаженні працює 1-1,5 години ну об’єктивно…
  • Вага зі стоковим блоком живлення

Сподіваюся ця стаття допоможе знайти ваш ідеальний робочий ноутбук, чи хоча б суттєво полегшити вибір😊

Дякую за увагу!

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ноутбук від?

Нові моделі ігрових ноутбуків MSI на базі RTX 40** серії з підтримкою DLSS 3.0 – для найвибагливіших геймерів. Ноутбуки серії Prestige та Modern – потужні помічники в роботі, навчанні та повсякденному користуванні.
Один з цих ігрових монстрів – MSI Crosshair C12V ти можеш виграти вже зараз, взявши участь в нашому конкурсі.
Бонус для читачів ITC.ua: знижка 5% у MOYO на будь-який ноутбук MSI за промокодом ITCMOYOITC.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: