Дописи 29.12.2023 о 17:14 comment views icon

Як OPPO використовує штучний інтелект та роботів для впровадження інновацій в продукції?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/OPPO_150_150_uwp_avatar_thumb.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/OPPO_150_150_uwp_avatar_thumb.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/OPPO_150_150_uwp_avatar_thumb.png

OPPO Ukraine

OPPO AED Україна з 2019 року надає українцям доступ до прори

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Від роботів-пилососів, які прибирають у вестибюлях готелів та у нас в домівках, до розумних роботів, які доставляють їжу у ресторанах, використання інтелектуальної робототехніки стає все більш поширеним. Проте, окрім приносу кави, ці передові машини вже революціонізують виробництво та навіть науково-дослідницьку діяльність. OPPO є однією з провідних компаній у цьому напрямку. Компанія інтегрує розумну робототехніку та власні алгоритми штучного інтелекту для надання більшої інтелектуальності та ефективності своїм процесам науково-дослідницької діяльності (R&D).

Нещодавно OPPO провела захід “Tech Insider”, запросивши журналістів та гостей для презентації того, як компанія використовує розумну робототехніку для підвищення рівня досліджень та розробок у сферах мобільних комунікацій, зображення, розширеної реальності (XR), розумного здоров’я та інших напрямів.

Прискорення розробки продуктів за допомогою технології штучного інтелекту та робототехніки

У OPPO впроваджені розумні роботизовані руки для розробки продуктів, а також для тестування апаратних та програмних характеристик. Ці роботи призначені для виконання завдань, які вимагають максимальної точності та послідовності, що вищої, ніж у людини. Вони також можуть працювати безперервно 24 години на добу, сім днів на тиждень, що значно збільшує продуктивність.

OPPO Intelligent Imaging Lab: Розробка об’єктивних стандартів для тестування камер мобільних пристроїв

Кожен смартфон OPPO проходить сотні раундів тестування камери протягом фази розробки. У своїй OPPO Intelligent Imaging Lab (лабораторії) в Дунгуані, OPPO створила репліки різних сцен для тестування фотографування та відеозйомки. Простір включає типові сценарії користувачів, такі як ресторан, бар, караоке та торговий центр. Для проведення тестів OPPO дозволяє роботам вільно рухатися по сценам, щоб самостійно робити фотографії. Таким чином, тести, які кваліфікований інженер виконував би протягом декількох днів, зараз займають лише декілька годин.

Як OPPO використовує штучний інтелект та роботів для впровадження інновацій в продукції? Як OPPO використовує штучний інтелект та роботів для впровадження інновацій в продукції?

OPPO Communication Lab: Підтримка зв’язку в будь-яких сценаріях

Ми щодня покладаємося на наші смартфони для виконання безлічі завдань, від пошуку інформації до фотографування та гри. Однак їхньою основною функцією є підтримка зв’язку. Лабораторія зв’язку OPPO (OPPO Communication Lab) – це місце, де ця фундаментальна технологія зв’язку розробляється та тестується.

У Лабораторії зв’язку можна моделювати різні мережеві середовища, такі як високошвидкісні поїзди та переповнені місця, для розробки рішень для складних умов мережі. Також можна моделювати мережі різних міжнародних операторів, щоб користувачі по всьому світу могли насолоджуватися однаково високим рівнем комунікаційних можливостей.

Як OPPO використовує штучний інтелект та роботів для впровадження інновацій в продукції?

Для тестування смартфонів в таких симульованих середовищах OPPO використовує роботизовану руку, яка імітує реальних користувачів смартфонів, прокручуючи соціальні мережі, переглядаючи веб-сторінки та виконуючи інші завдання.

Лабораторія NFC від OPPO: Забезпечення стійкості користувацького досвіду

У Лабораторії NFC від OPPO кожен смартфон проходить десятки тисяч тестів, щоб забезпечити точність зчитування та запису на різних типах NFC-терміналів. OPPO оснастила лабораторію розумними роботизованими руками, що призвело до лідерства в індустрії автоматизованого тестування, яке може працювати безперервно 24 години на добу без присутності оператора.

Як OPPO використовує штучний інтелект та роботів для впровадження інновацій в продукції?

Лабораторія XR  (розширеної реальності) від OPPO: Підвищення рівня вражень від XR до наступного рівня

Розширена реальність (XR) — це використання імерсивних технологій, включаючи віртуальну реальність (VR), доповнену реальність (AR) і змішану реальність (MR), для покращення людського досвіду. У лабораторії XR від OPPO також використовують робототехніку. Тут використовується роботизована рука для імітації різних позицій та кутів гарнітури. Це дозволяє команді OPPO калібрувати дисплей, об’єктиви ширококутної камери та VST-камери відповідно до захоплених і відображених зображень. Використання цієї технології гарантує, що об’єкти у віртуальному просторі відповідають тому, що бачить людське око у реальному світі, створюючи цілком безперервне відчуття розширеної реальності. Кожне наступне покоління пристроїв XR вимагає складного та трудомісткого калібрування. Однак технологія роботизованої автоматизації підвищує ефективність, дозволяючи OPPO зосередитися на створенні ще якіснішого досвіду користувача.

Як OPPO використовує штучний інтелект та роботів для впровадження інновацій в продукції?

Доступні інтелектуальні життєві досліди для всіх

У міру розвитку технологій футуристичне та інтелектуальне життя стає доступним. Попереду нова ера, де технології роблять стрибок уперед, реальність та віртуальність поєднуються, і все інтелектуально пов’язано. Зростаюча популярність смарт-годинника – гарний приклад.

Лабораторія здоров’я OPPO: Робимо профілактичне управління здоров’ям повсякденною реальністю

Нещодавно OPPO випустила новий годинник Watch 4 Pro. З використанням алгоритмів оцінки серцево-судинної системи, розроблених OPPO, смарт-годинник може виявляти пружність судин, допомагаючи користувачам виявляти ризик васкулярного склерозу вчасно. Крім того, смарт-годинник має нову функцію розпізнавання бігового стилю, яка може визначати баланс стопи при бігу, частоту кроків, довжину кроку та інші метрики. Завдяки прогресу в сенсорній технології, алгоритмах та наукових даних, OPPO працює над тим, щоб зробити повсякденне управління здоров’ям реальністю для кожного. Більшість даних та аналізу, що лежать в основі охорони здоров’я, надходить із власної лабораторії здоров’я OPPO, де використовується різне спортивне та моніторингове обладнання для збору та аналізу різних даних для здоров’я.

Як OPPO використовує штучний інтелект та роботів для впровадження інновацій в продукції?

OPPO AndesBrain (Binhaiwan Bay) IDC: Потужність епохи Інтернету досвіду

Відповідно до зростаючого попиту на зберігання даних, штучний інтелект та високопродуктивні обчислення, OPPO почала будівництво свого першого великомасштабного центру обробки даних, OPPO AndesBrain (Binhaiwan Bay) IDC, у січні 2020 року.

У OPPO зараз сотні мільйонів активних щомісячних користувачів ColorOS по всьому світу. Цей центр обробки даних має потужність обчислень та пропускну здатність для здійснення обробки великомасштабних даних та підтримки апаратного та програмного забезпечення OPPO. Зі зростанням інвестицій OPPO у штучний інтелект, центр обробки даних також надає потужність обчислень для виконання завдань зі штучного інтелекту та розробки AI-рішень.

Як OPPO використовує штучний інтелект та роботів для впровадження інновацій в продукції?

Центр обробки даних OPPO AndesBrain (Binhaiwan Bay) IDC також є прикладом присвяченості компанії інтеграції інфраструктури та інновацій в бізнесі для зменшення викидів вуглецю. Центр обробки даних використовує систему збирання дощової води для охолодження. Також було впроваджена імерсійне охолодження замість повітряного охолодження для високопродуктивних кластерів серверів з використанням графічних прискорювачів, що призвело до значного покращення енергоефективності.

Як OPPO використовує штучний інтелект та роботів для впровадження інновацій в продукції?

OPPO протягом майже 20 років вдосконалює свої можливості. В майбутньому компанія продовжить приділяти увагу розвитку інноваційних продуктів та технологій, щоб надавати можливості глобальним користувачам відчувати переваги інтелектуального життя.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: