Новини Крипто 02.11.2022 о 19:28 comment views icon

15 найпопулярніших криптовалют жовтня — BTC, SHIB, DOGE та інші

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

У жовтні (який прозвали “Uptober” через тенденцію до відновлення криптовалюти цього місяця) світовий ринок криптовалют зріс на 80 мільярдів доларів, причому зазнали зростання цін значна частина монет зі 100 найбільших криптовалют за ринковою капіталізацією.

Біткойн (BTC) лідирував та зумів зафіксувати свою першу “зелену місячну свічку” з липня, а у жовтні криптовалюта була лідером на CoinMarketCap із найбільшою пошуковою активністю. Враховуючи, що біткойн є флагманською криптовалютою з найбільшим ринком у 391,8 мільярда доларів та поточною ціною 20 411 доларів, не дивно, що він у лідерах.

Згідно зі статистикою, опублікованою 2 листопада CryptoDiffer, Shiba Inu (SHIB) посіла друге місце, а Cardano (ADA) – третє в списку 15 найпопулярніших криптовалют

Проте ADA був одним із чотирьох токенів із 15-ки, ціна якого впала на 7%. Вартість BTC зросла на 6,49% за останні 30 днів, тоді як Shiba Inu “підвищився” майже на 8%, виграючи від цінового зростання Dogecoin (DOGE).

PancakeSwap (CAKE), Ethereum (ETH) і Dogecoin посіли четверте, п’яте та шосте місця у рейтингу.

15 найпопулярніших криптовалют жовтня
Зображення: CoinMarketCap

Примітно, що ціна Dogecoin змінилася за 30 днів на 117,1%, що є найзначнішим зростанням з усіх криптовалют у жовтні. Dogecoin взагалі довго знаходився в розпалі низхідної тенденції, поки Ілон Маск не оголосив, що придбає Twitter. Таким чином, багато хто вважає, що нещодавній сплеск DOGE можна пояснити потенційним варіантом використання токена як платіжної системи в соцмережі.

Цікаво, що Phala з ринковою капіталізацією всього в 110 мільйонів доларів зросла на 78,39% за той самий період.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Водночас GMX і Gala, дві інші криптовалюти, що входять до 15 найпопулярніших монет, не потрапляють до переліку 100 найкращих криптовалют за ринковою капіталізацією.

Криптопроєкт Quant (QNT) також значно підвищився. Водночас ціна CAKE зростала в різні моменти протягом місяця.

У листопаді, буде цікаво побачити, наскільки зміниться популярність токенів. Поглинання Маском Twitter все ще не сходить із заголовків, а ціна Dogecoin залишається нестабільною (наразі впала на 7% за день). Також він є найпопулярнішим активом на платформі CoinMarketCap. Очікується, що меми-монети залишаться в полі зору громадськості лише на короткий часовий проміжок.

Загалом з початку року ринок криптовалют втратив майже 1 трильйон доларів ринкової капіталізації під тиском низки чинників (підвищення інфляції у всьому світі та війна в Україні), що завершилося серією банкрутств за участю криптохедж-фондів і кредиторів, зокрема Celsius Network, Voyager Digital і Three Arrows Capital і скорочення діяльності таких компаній, як Blockchain.com і Coinbase. Згідно з даними, зібраними Finbold, кількість біткойн-мільйонерів скоротилася на 70,23% за перші три квартали 2022 року через “ведмежий ринок”Понад 70% біткойн-мільйонерів були “стерті” за три квартали 2022 року, а станом на 28 вересня 2022 року загальна кількість біткойн-мільйонерів становила лише 29 497 осіб.

Джерело: Finbold

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: