Новини Технології 25.09.2023 о 13:41 comment views icon

Amazon інвестує $4 млрд в Anthropic — розробника конкурентного чатбота для ChatGPT

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Amazon вступає в ШІ-перегони з Microsoft та Google.

Гігант електронної комерції оголосив, що інвестує до $4 млрд у стартап штучного інтелекту Anthropic і стане міноритарним акціонеромAmazon інвестує $4 млрд в Anthropic — розробника конкурентного чатбота для ChatGPTAmazon інвестує $4 млрд в Anthropic — розробника конкурентного чатбота для ChatGPTМіноритарний акціонер (міноритарій) — акціонер компанії (фізична або юридична особа), розмір пакету акцій якого не дозволяє йому безпосередньо брати участь в управлінні компанією (наприклад, шляхом формування ради директорів). в компанії.

Anthropic була заснована 2 роки тому ексдослідниками OpenAI (розробника ChatGPT) і нещодавно представила власного чатбота під назвою Claude 2.

Amazon та Anthropic заявили, що ‎формують «стратегічну співпрацю для просування генеративного штучного інтелекту», де стартап використовуватиме Amazon Web Services як основного хмарного постачальника. Клієнти платформи тим часом отримають ранній доступ до унікальних функцій для налаштування моделі та можливостей тонкого налаштування.

Anthropic також використовуватиме спеціальні напівпровідники, розроблені Amazon Web Services, для навчання основних моделей, які лежать в основі її додатків ШІ. Основні моделі — це великі програми штучного інтелекту, які навчаються на величезних обсягах даних, щоб їх можна було адаптувати для вирішення широкого кола завдань.

Цього року NVIDIA став виробником чипів, який отримав найбільший прибуток від генеративного штучного інтелекту (з ключовим продуктом — графічним процесором, який можна використовувати для навчання великих моделей ШІ). У якийсь момент акції компанії злетіли на 200%, оскільки фінансові прогнози щодо зростання впровадження штучного інтелекту були перевершені.

Онлайн-курс "Computer Vision" від robot_dreams.
Застосовуйте Machine Learning / Deep Learning та вчіть нейронні мережі розпізнавати об’єкти на відео. Отримайте необхідні компетенції Computer Vision Engineer.
Дізнатись більше про курс

Nvidia здатна заробити $300 млрд до 2027-го завдяки буму штучного інтелекту — аналітик

Певною мірою угода Amazon з Anthropic має показати, що існують альтернативні чипи, які можна використовувати для додатків ШІ.

Клієнти Amazon Web Services можуть використовувати Amazon Bedrock — сервіс, який дозволяє створювати генеративні програми штучного інтелекту в хмарі за допомогою існуючих моделей, а не навчати власні.

У Anthropic вже є кілька відомих спонсорів, зокрема Google і Salesforce Ventures.

Онлайн-курс "Computer Vision" від robot_dreams.
Застосовуйте Machine Learning / Deep Learning та вчіть нейронні мережі розпізнавати об’єкти на відео. Отримайте необхідні компетенції Computer Vision Engineer.
Дізнатись більше про курс

Джерело: CNBC

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: