Новини Україна 28.04.2023 о 10:12 comment views icon

АМКУ схвалив угоду Microsoft та Activision Blizzard — вона не зашкодить конкуренції на ринку України

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Антимонопольний комітет України дав дозвіл на придбання Microsoft Activision Blizzard. Регулятор оцінив участь обох компаній на відповідних ринках на території України: видання ігор для ПК, консолей та мобільних пристроїв, цифрової дистрибуції ігор, медійної реклами. Частка учасників угоди в перерахованих сферах за підсумками 2020-2022 визнана незначною, а отже, такою, що не складає монополії.

У рішення зазначається, що Microsoft є одним із найбільших світових виробників ПЗ, виробником ігрових консолей та учасників хмарного ринку. Activision Blizzard охарактеризована як розробник найпопулярніших ігор, таких як Call of Duty, World of Warcraft та Candy Crush. Покупка названа найбільшою угодою за час існування ігрового сектора.

Microsoft и Activision Blizzard

Рішення АМКУ враховує правовий досвід інших країн щодо цієї угоди, який включає стурбованість Євросоюзу та рішення антимонопольного органу Великобританії про її заборону. Комітет вказує на увагу регуляторів до сфери хмарних ігрових сервісів, де покупка може загрожувати конкуренції.

Позитивний вердикт ґрунтується на тому факті, що перелічені компанії не провадять господарську діяльність у сфері хмарних ігрових сервісів в Україні. Звідси робиться висновок, що причини занепокоєння європейських регуляторів не є релевантними для оцінки впливу угоди на ринок України, а отже, можна дозволити купівлю.

Подібне схвалення – стандартна процедура для масштабних угод. Зацікавлені сторони самі подають заявки до регулювальних органів країн, де ведуть бізнес.

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

Японія схвалила угоду Microsoft та Activision Blizzard – раніше це зробили Бразилія та Саудівська Аравія, попередню згоду дала Британія

Джерело: Антимонопольний комітет України


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: