Новини IT-бізнес 16.01.2024 о 10:38 comment views icon

App Store може бути розділений надвоє через правила ЄС

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

App Store може бути розділений надвоє через правила ЄС

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Apple готується розділити App Store «навпіл» у найближчі тижні перед вимогами Європейського Союзу, які дадуть Apple змогу завантаження застосунків у регіоні.

Американська компанія повинна внести зміни в App Store в ЄС, щоб відповідати вимогам Закону про цифрові ринки (DMA), який має бути прийнятий найближчим часом. Очевидно, що Apple планує внести зміни, щоб відповідати новим законодавчим вимогам протягом найближчих тижнів, в тому числі відокремити App Store в ЄС від решти світу. Кінцевий термін, до якого Apple має виконати вимоги DMA, — 7 березня, тож у неї є трохи понад сім тижнів, щоб запровадити зміни, передає MacRumors.

Минулого тижня генеральний директор Apple Тім Кук зустрівся з керівником антимонопольного відомства Європейського Союзу Маргрет Вестагер в Apple Park. Вестагер нагадала Куку про майбутній обов’язок Apple дозволити користувачам встановлювати сторонні магазини застосунки й завантажувати програми в рамках, окреслених DMA. Apple також буде зобов’язана надати розробникам можливість просувати свої пропозиції за межами App Store і використовувати сторонні платіжні системи. Очікується, що DMA змусить Apple внести низку суттєвих змін у роботу App Store, FaceTime та Siri в Європі.

ЄС віднесла Google Пошук, App Store та ще 20 сервісів до категорії gatekeepers — на них розповсюджується дія закону про цифрові ринки (DMA)

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: