Новини Пристрої 31.10.2023 о 09:39 comment views icon

Apple припинила продаж 13-дюймового MacBook Pro — останнього з Touch Bar

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Apple припинила продаж 13-дюймового MacBook Pro — останнього з Touch Bar

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Життєвий цикл 13-дюймового MacBook Pro та одного з найбільш спірних ноутбуків Apple добіг кінця — як завжди, якийсь час він продовжить продаватися в сторонніх магазинах, доки не закінчаться вже вироблені екземпляри (до повного виснаження запасів), а потім назавжди зникне з ринку.

Гелловінська презентація Apple, яка відгриміла сьогодні вночі, очікувано минула без несподіванок, але ознаменувала остаточне зникнення нашумілої сенсорної панелі Touch Bar, яка стала частиною масштабного редизайну лінійки MacBook Pro у далекому 2016 році, коли також прибрали всі порти, окрім Thunderbolt та аудіороз’єму 3,5 мм.

Роками ця модель залишалася «рок-зіркою» завдяки поєднанню топових характеристик, високої якості збірки та відносно доступної ціни — від $1299. Особливо інтерес до цієї моделі виріс після переходу з CPU Intel спочатку на M1, а потім на M2. І ось зараз Apple вирішила не оновлювати 13-дюймову «прошку» із застарілим дизайном, а просто прибрати її з актуальної лінійки, що загалом є доволі очікуваним кроком. І якщо говорити суто про Touch Bar, то з припиненням продажів 13-дюймового MacBook Pro — останнього з Touch Bar, Apple закриває чергове коло бігу по граблях, за аналогією з відмовою від горезвісної клавіатури «метелика» (Butterfly) та поверненням до перевіреної Magic Keyboard з «ножичним» механізмом.

Нові 14- та 16-дюймові MacBook Pro на процесорах M3, M3 Pro та M3 Max пропонуються в ціновому діапазоні від $1599 до $3199 залежно від моделі (вартість топового 16” MacBook Pro M3 Max з 8 ТБ накопичувачем та 128 ГБ уніфікованої пам’яті становить $7199). Водночас MacBook Pro з процесорами M3 Pro або M3 Max доступний у новому кольорі Space Black (Космічний чорний).

Apple представила 14” і 16” MacBook Pro з чипами M3, M3 Pro та M3 Max – чорний колір та остаточне прощання з Touch Bar

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

 

 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: