Новини Пристрої 03.07.2023 о 17:57 comment views icon

Apple серйозно скорочує плани з виробництва гарнітури Vision Pro у 2024 році — 400 тисяч одиниць замість очікуваного мільйона

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Apple серйозно скорочує плани з виробництва гарнітури Vision Pro у 2024 році — 400 тисяч одиниць замість очікуваного мільйона

Плани з виробництва довгоочікуваної гарнітури змішаної реальності Vision Pro довелось скоротити – через складність її конструкції.

Apple очікувала виробити 1 мільйон гарнітур у 2024 році, однак нині змушена скоригувати плани до 400 000 одиниць. Згідно зі звітом Financial Times, плани щодо випуску більш доступної гарнітури другого покоління також були відкладені.

Конструкція Vision Pro досить складна і просунута, і одна з найважчих для виробництва деталей – запуск функції EyeSight, яка відображає очі користувача на зовнішньому дисплеї. Камери, розташовані на ньому, потребують ретельного калібрування під час виробничого процесу, щоб врахувати відхилення у вигнутому склі. Ефективність дисплеїв 4K micro-OLED, по одному для кожного ока, також залишається низькою.

Пристрій збирає китайський виробник Luxshare, з яким Apple співпрацює для виробництва AirPods і деяких моделей MacBook. На тлі новин про зниження планів – акції Luxshare впали.

Очікувалося, що виробництво гарнітур другого покоління від Apple стартує у 2025 році з моделями високого та нижчого класу. Але, судячи зі звіту, графік доведеться перенести.

Luxshare, очевидно, нарощував свої виробничі потужності, щоб запропонувати збірку близько 18 мільйонів гарнітур у найближчі роки.

Курс Digital Marketing від Mate academy.
На курсі ви навчитесь запускати рекламу в кабінтеах Facebook/Instagram та Google. Ви також познайомитися з SEO та Email marketing. Це ті навики які найчастіше просять ІТ компанії від Junior Marketers. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо!
Дізнатися більше про курс

За словами Apple, перше покоління Vision Pro надійде в продаж на початку 2024 року. Спочатку гарнітура буде доступна виключно в США, а до кінця року продажі стартують в інших країнах. Вартість гарнітури, як було анонсовано раніше, складе $3500.

Apple знову коштує більше $3 трлн — вперше з січня 2022-го


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: