Новини Технології 19.01.2023 о 08:14 comment views icon

CEO OpenAI Сем Альтман про чатбот GPT-4: “Люди благають про розчарування, і вони його отримають”

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

У недавньому інтерв’ю генеральний директор OpenAI Сем Альтман прокоментував ажіотаж навколо ще не анонсованого GPT-4, але відмовився підтвердити, чи буде ця модель взагалі випущена цього року.

“Це з’явиться, коли ми будемо впевнені, що зможемо зробити це безпечно та відповідально”, — сказав CEO OpenAI.

GPT-3 вийшла у 2020 році, а її покращена версія GPT 3.5 була використана для створення популярного чатбота ChatGPT. Запуск GPT-4 — довгоочікуваний, і дехто зі ШІ-спільноти та світу Кремнієвої долини вже заявляє, що це “величезний крок уперед”. 

Прогнозування можливостей GPT-4 вже перетворилося на меми. Особливо ті здогадки, що стосуються кількості параметрів моделі. Коли Альтмана запитали про одну вірусну (і фактично неправильну) діаграму, яка нібито порівнює кількість параметрів у GPT-3 (175 мільярдів) і GPT-4 (100 трильйонів), він назвав це “повною дурнею”.

“Чутки про GPT-4 — смішна річ. Я не знаю, звідки це береться. Люди благають про розчарування, і вони його отримають”, — сказав генеральний директор OpenAI.

В інтерв’ю Альтман також досить розмито відповів на питання, коли OpenAI створить модель ШІ, здатну генерувати відео. (Meta і Google, наприклад, вже продемонстрували дослідження в цій галузі.) 

Онлайн-курс повного дня Front-end developer від Mate academy.
Курс Front-end developer допоможе вам підготуватись до карʼєри в IT з нуля. На вас чекає багато практики та досвідчені ментори. .
Отримати знижку на курс

“Це буде. Не хотів би робити впевнений прогноз щодо того, коли саме. Ми спробуємо це зробити, інші люди спробують це зробити … Це законний дослідницький проєкт. Це може бути досить скоро; а може зайняти деякий час”, — сказав Альтман.

Повне інтерв’ю англійською мовою можна переглянути у двох частинах (саме друга зосереджена на компанії OpenAI та штучному інтелекті загалом).

Ось деякі з найбільш помітних заяв Альтмана нижче:

  • Про гроші, які зараз заробляє OpenAI: 

“Небагато. Ми тільки почали”.

Онлайн-курс повного дня Front-end developer від Mate academy.
Курс Front-end developer допоможе вам підготуватись до карʼєри в IT з нуля. На вас чекає багато практики та досвідчені ментори. .
Отримати знижку на курс
  • Про потребу в штучному інтелекті та його цінності:

“Світ може сказати: “Добре, ось правила”. Але в цих рамках слід дозволяти різні речі для створення ШІ-моделей. Це може бути безпечна модель, а може бути творча модель, яка може говорити неприємні речі. У світі буде багато різних систем з різними налаштуваннями цінностей. Для цього знадобиться трохи більше часу —  щоб ви, як користувач, могли написати кілька сторінок “ось що я хочу, ось мої цінності; ось як я хочу, щоб ШІ поводився”. і це буде ваш ШІ”. 

(Цей момент є примітним, враховуючи постійні розмови про штучний інтелект та упередження. Такі системи, як ChatGPT, як правило, вже можуть уникати багатьох складних соціальних тем, як-от сексизм та расизм. Проте відповіді на деякі питання, які надає чатбот, навряд чи задовольнять, наприклад, українців. Як-от випадки, коли ChatGPT називає Крим “спірною територією”).

OpenAI заблокувала ChatGPT в Україні, щоб “не порушити санкції, які з 2014-го року поширюються на анексований Крим/ “ЛДНР”

  • Про штучний інтелект, який змінює освіту: 

“Можливо, існують способи, які допоможуть вчителям виявляти результати системи, схожої на GPT. Згенерований текст — це те, до чого нам усім потрібно адаптуватися, і це добре. Ми ж адаптувалися до калькуляторів на уроці математики. Без сумніву, це більш екстремальна версія. Але й користь від цього ще більша“.

ChatGPT нині недоступний для використання у державних освітніх закладах Нью-Йорка через “занепокоєння щодо негативного впливу на навчання”. Деякі вчителі “майже в паніці”, бо технологія дозволяє учням видавати розв’язані ботом завдання за свої. New York Times нещодавно показав письменникам і викладачам зразки творів ChatGPT поруч із творами студентів, і жоден із них не міг відрізнити текст бота від людського.

  • Про власне використання ChatGPT:

“Краще б ChatGPT навчив мене чомусь, ніж читав підручник”.

  • Про прогнози того, що ChatGPT “вб’є” Google:

“Думаю, що коли хтось говорить про те, що технологія є кінцем якоїсь іншої гігантської компанії, це зазвичай неправильно. Вони забувають про те, що люди можуть зробити крок у відповідь, і це досить розумні, досить компетентні люди. Я вважаю, що колись відбудуться зміни в пошуковій системі, але не такі різкі, як очікується у короткостроковій перспективі”.

Google VS чатботи. Як ChatGPT та інші стартапи переосмислюють онлайн-пошук в епоху ШІ

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: