Новини Технології 19.01.2023 о 08:14 comment views icon

CEO OpenAI Сем Альтман про чатбот GPT-4: “Люди благають про розчарування, і вони його отримають”

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

У недавньому інтерв’ю генеральний директор OpenAI Сем Альтман прокоментував ажіотаж навколо ще не анонсованого GPT-4, але відмовився підтвердити, чи буде ця модель взагалі випущена цього року.

“Це з’явиться, коли ми будемо впевнені, що зможемо зробити це безпечно та відповідально”, — сказав CEO OpenAI.

GPT-3 вийшла у 2020 році, а її покращена версія GPT 3.5 була використана для створення популярного чатбота ChatGPT. Запуск GPT-4 — довгоочікуваний, і дехто зі ШІ-спільноти та світу Кремнієвої долини вже заявляє, що це “величезний крок уперед”. 

Прогнозування можливостей GPT-4 вже перетворилося на меми. Особливо ті здогадки, що стосуються кількості параметрів моделі. Коли Альтмана запитали про одну вірусну (і фактично неправильну) діаграму, яка нібито порівнює кількість параметрів у GPT-3 (175 мільярдів) і GPT-4 (100 трильйонів), він назвав це “повною дурнею”.

“Чутки про GPT-4 — смішна річ. Я не знаю, звідки це береться. Люди благають про розчарування, і вони його отримають”, — сказав генеральний директор OpenAI.

В інтерв’ю Альтман також досить розмито відповів на питання, коли OpenAI створить модель ШІ, здатну генерувати відео. (Meta і Google, наприклад, вже продемонстрували дослідження в цій галузі.) 

Курс Fullstack Web Development.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

“Це буде. Не хотів би робити впевнений прогноз щодо того, коли саме. Ми спробуємо це зробити, інші люди спробують це зробити … Це законний дослідницький проєкт. Це може бути досить скоро; а може зайняти деякий час”, — сказав Альтман.

Повне інтерв’ю англійською мовою можна переглянути у двох частинах (саме друга зосереджена на компанії OpenAI та штучному інтелекті загалом).

Ось деякі з найбільш помітних заяв Альтмана нижче:

  • Про гроші, які зараз заробляє OpenAI: 

“Небагато. Ми тільки почали”.

Курс Fullstack Web Development.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс
  • Про потребу в штучному інтелекті та його цінності:

“Світ може сказати: “Добре, ось правила”. Але в цих рамках слід дозволяти різні речі для створення ШІ-моделей. Це може бути безпечна модель, а може бути творча модель, яка може говорити неприємні речі. У світі буде багато різних систем з різними налаштуваннями цінностей. Для цього знадобиться трохи більше часу —  щоб ви, як користувач, могли написати кілька сторінок “ось що я хочу, ось мої цінності; ось як я хочу, щоб ШІ поводився”. і це буде ваш ШІ”. 

(Цей момент є примітним, враховуючи постійні розмови про штучний інтелект та упередження. Такі системи, як ChatGPT, як правило, вже можуть уникати багатьох складних соціальних тем, як-от сексизм та расизм. Проте відповіді на деякі питання, які надає чатбот, навряд чи задовольнять, наприклад, українців. Як-от випадки, коли ChatGPT називає Крим “спірною територією”).

OpenAI заблокувала ChatGPT в Україні, щоб “не порушити санкції, які з 2014-го року поширюються на анексований Крим/ “ЛДНР”

  • Про штучний інтелект, який змінює освіту: 

“Можливо, існують способи, які допоможуть вчителям виявляти результати системи, схожої на GPT. Згенерований текст — це те, до чого нам усім потрібно адаптуватися, і це добре. Ми ж адаптувалися до калькуляторів на уроці математики. Без сумніву, це більш екстремальна версія. Але й користь від цього ще більша“.

ChatGPT нині недоступний для використання у державних освітніх закладах Нью-Йорка через “занепокоєння щодо негативного впливу на навчання”. Деякі вчителі “майже в паніці”, бо технологія дозволяє учням видавати розв’язані ботом завдання за свої. New York Times нещодавно показав письменникам і викладачам зразки творів ChatGPT поруч із творами студентів, і жоден із них не міг відрізнити текст бота від людського.

  • Про власне використання ChatGPT:

“Краще б ChatGPT навчив мене чомусь, ніж читав підручник”.

  • Про прогнози того, що ChatGPT “вб’є” Google:

“Думаю, що коли хтось говорить про те, що технологія є кінцем якоїсь іншої гігантської компанії, це зазвичай неправильно. Вони забувають про те, що люди можуть зробити крок у відповідь, і це досить розумні, досить компетентні люди. Я вважаю, що колись відбудуться зміни в пошуковій системі, але не такі різкі, як очікується у короткостроковій перспективі”.

Google VS чатботи. Як ChatGPT та інші стартапи переосмислюють онлайн-пошук в епоху ШІ

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: