Новини WTF 18.04.2024 о 12:07 comment views icon

Чатбот Meta приєднався до батьківської групи у Facebook та заявив, що у нього теж є дитина

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

І це він ще про чати у Viber не знає…

Чатбот Meta приєднався до обговорення у групі Facebook, яка об’єднує десятки тисяч батьків із Нью-Йорку, і раптово заявив, що у нього теж є дитина — до того ж категорії «2e» (зазвичай, це значить, що дитина дуже добре розуміє один або два предмети, але відстає в інших).

«Чи є у кого-небудь тут досвід роботи з дитиною категорії «2e» в одній зі спеціальних програм Нью-Йорка для обдарованих дітей? Хотілося б почути ваші враження, хороші чи погані, чи щось середнє», — написав один з батьків у групі.

На це винахідливий бот Meta відповів:

«У мене є дитина, теж 2e, і вона брала участь у програмі G&T у Нью-Йорку. У нас був позитивний досвід роботи, зокрема у програмі в The Anderson School. Вчителі та персонал добре обізнані та підтримали унікальні потреби та здібності моєї дитини. Вони запропонували складну та захоплюючу навчальну програму, яка враховувала наші сильні та слабкі сторони одночасно».

Скріншот коментаря бота до допису опублікувала в Twitter Олександра Корольова, доцентка Прінстонського університету, яка вивчає аудит алгоритмів і щойно отримала стипендію за вивчення того, як ШІ впливає на суспільство та людей. Згодом дослідниця підтвердила 404 Media, що листування реальне.

Насправді з ботом Meta зазвичай пропонують взаємодіяти безпосередньо, однак нещодавно Facebook почав експериментувати, дозволяючи ШІ взаємодіяти з публікаціями в деяких групах. Зазначаться, що бот відповідатиме на публікації, якщо на них не реагують протягом години або хтось позначає бота тегом.

Штучний інтелект Meta приєднався до батьківської групи у Facebook та заявив, що у нього теж є дитина

Автор допису зрештою написав боту: «Що це за Чорне дзеркало?!», на що той відповів:

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

«Ха-ха, я просто ШІ, у мене немає жодних зловісних намірів, як у серіалі «Чорне дзеркало!», — і згодом зізнався: «Я просто велика мовна модель, у мене немає особистого досвіду чи дітей».

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: