Новини IT-бізнес 29.03.2023 о 17:14 comment views icon

Disney ліквідувала підрозділ метавсесвіту — звільнені усі 50 співробітників, за винятком керівника

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Disney, як і решта компаній, ретельно взялась за метавсесвіт у 2021 році – коли Facebook змінив назву на Meta та окреслив сміливі заяви про створення нового цифрового світу.

Колишній генеральний директор Disney Боб Чапек створив підрозділ, зосереджений на стратегії метавсесвіту компанії, на чолі з Майком Вайтом, який раніше відповідав за споживчий досвід і платформи Disney. У записці для співробітників Чапек писав, що завдання Вайта – «об’єднати фізичний і цифровий світи» для розваг Disney.

За даними The Wall Street Journal, нині усіх 50 працівників підрозділу звільнили, а Вайт продовжить працювати в компанії – однак у якій ролі невідомо.

Disney ніколи чітко не окреслювала, що планує робити з метавсесвітом, але Чапек під час звіту про прибутки 2021 року сказав, що компанія створює «незрівнянні можливості» для взаємодії з їхніми продуктами та платформами.

«Достатньо сказати, що наші зусилля на сьогодні є лише прологом до того часу, коли ми зможемо ще тісніше поєднати фізичний і цифровий світи, дозволяючи розповідати історії без кордонів у нашому власному метавсесвіті Disney», — казав Чапек.

У листопаді на посаду гендиректора раптово повернувся Боб Айгер, який керував компанією з 2005 по 2020 рік. У лютому він повідомив, що Disney звільнить 7000 працівників (це включно зі скороченнями в підрозділі метавсесвіту) — 3,2% від загальної кількості робочої сили компанії, яка на жовтень 2022 року налічувала 220 тисяч людей. 

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Айгер сказав, що реструктуризація «націлена на економію коштів у розмірі $5,5 мільярдів у всій компанії». Disney очікує, що ця економія повністю матеріалізується до кінця 2024 фінансового року.

Загалом Айгер позитивно оцінював метавсесвіт. Минулого року він інвестував і приєднався до правління Genies технологічного стартапу, який продає інструменти, що дозволяють користувачам створювати складні онлайн-аватари для використання в метавсесвіті.

Однак повільне зростання популярності метавсесвіту розчаровує технологічні компанії, які зробили ставку на нові формати розваг. Meta інвестувала шалені кошти в цифровий світ, але стикнулася із низьким попитом на технологію. Представник компанії сказав, що метавсесвіт — багаторічний проєкт, і вони продовжують вірити, що це майбутнє обчислювальної техніки. Підрозділ Reality Labs минулого року втратив $13,7 мільярда.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: