Новини Технології 05.03.2024 о 11:38 comment views icon

Google «безумовно зіпсувала» генерацію зображень силами Gemini ─ співзасновник компанії Сергій Брін

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Співзасновник Google Сергій Брін провів зустріч з підприємцями в AGI House, де розробники тестували модель штучного інтелекту Google Gemini.

Відповідаючи на запитання, Брін обговорив вплив штучного інтелекту на пошук і те, як Google може зберегти свої лідерські позиції на своєму основному ринку, оскільки штучний інтелект продовжує розвиватися. Він також прокоментував помилковий запуск минулого місяця генератора зображень Google, який компанія тимчасово обмежила після того, як користувачі виявили історичні неточності та сумнівні відповіді.

«Ми безумовно зіпсували генерацію зображення», — сказав Брін у суботу. «Я думаю, що це було здебільшого через неретельне тестування. Безумовно, з поважних причин це засмутило багатьох людей».

50-річний Сергій Брін також сказав групі ентузіастів штучного інтелекту, що він повернувся з відставки, «тому що траєкторія ШІ така захоплююча».

Брін був співзасновником Google разом із Ларрі Пейджем у 1998 році. Він залишив посаду президента Alphabet у 2019 році, хоча залишається членом правління та головним акціонером із часткою в компанії вартістю близько $100 млрд. Він повернувся до роботи в компанії, щоб допомогти зміцнити позиції Google на гіперконкурентному ринку ШІ.

Стосовно нещодавніх проблем із Gemini, які призвели до помилкових результатів зображення, Брін сказав, що компанія не зовсім впевнена, чому відповіді мають лівий ухил у політичному сенсі.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

«Ми не до кінця зрозуміли, чому в багатьох випадках він нахиляється вліво», але «це не наш намір», — сказав він.

Компанія нещодавно підвищила точність на 80% у певних внутрішніх тестах, додав Брін. Водночас він погоджується, що ШІ інколи працює не зовсім коректно. За його словами, галюцинації або помилкові відповіді на запит користувача все ще є «великою проблемою».

Джерело: cnbc

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: