Новини Софт 07.12.2022 о 11:17 comment views icon

Google додала в Chrome ярлики «@» — швидкий пошук вкладок, закладок та історії напряму з адресного рядка браузера

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Якщо ви працюєте з безліччю вкладок, з історією браузера або зберігаєте багато закладок, розібратися в цьому різноманітті буде простіше за допомогою нового ярлика «@», що вводиться в адресному рядку Функція доступна в останньому оновленні Chrome 108 для ПК. Знайти щось серед десятків відкритих вікон без виконання ще одного пошуку в інтернеті іноді буває зручно.

Chrome @

При введенні «собачки» в адресний рядок відкривається меню швидкого переходу до пошуку по вкладках, закладках та історії. Звідти ж можна швидко відкрити ці сторінки. Варіантом використання команди також є «собачка» з підписом, наприклад @bookmarks або @history.

Google демонструє схильність до впровадження символу «@» у всі власні сервіси. У жовтні з’явилися нові дескриптори «@» у стилі Twitter для користувачів YouTube. Компанія також почала просувати нові функції для розробників у власних продуктах Workspace/Google Docs, котрі допоможуть викликати зовнішні файли та сторонні програми за допомогою тегів, що починаються з «@».

Нова функція Chrome вперше з’явилася у вересні у бета-версії ChromeOS 106, а зараз стала повноцінною та доступною для всіх. Повідомлення в блозі Google також вказує на наявну функцію Chrome, яка дозволяє створювати власні ярлики пошуку на сайті:

«У вас є улюблені сайти, які ви часто шукаєте, такі як YouTube або Google Drive? Ви також можете активувати власні ярлики пошуку по сайту, щоб шукати їх прямо з адресного рядка Chrome. Перейдіть в «Керування пошуковими системами та пошуком по сайту» (chrome://settings/searchEngines) у налаштуваннях Chrome та активуйте їх. Ви можете швидко дістатися туди за допомогою Chrome Actions, ввівши customize site search (налаштувати пошук по сайту)».

https://itc.ua/ua/novini/poshuk-u-bichnij-paneli-google-chrome-dostupnyj-u-108-versiyi-brauzera/

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: