Новини IT-бізнес 07.03.2023 о 13:35 comment views icon

«Офіси перетворюються на міста-примари». Сундар Пічаї став на захист нової політики Google щодо спільного використання робочих столів в офісах

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Генеральний директор Google Сундар Пічаї каже, що деякі співробітники з’являються в офісах лише двічі на тиждень, а нова політика спільного використання робочого простору має зекономити витрати компанії на оренду нерухомості.

«Очевидно, що керівники намагаються бути ефективними та заощадити гроші. До речі, є й люди, які приходять на роботу та скаржаться, що навколо них самі порожні столи. Працювати у «місті-примарі» — не дуже приємний досвід», — каже Пічаї.

Минулого місяця CNBC опублікував статтю про плани Google «ділити робочі столи між співробітниками» з метою скорочення витрат в п’яти найбільших офісах хмарного підрозділу компанії.

Пічаї зазначив, що чимало співробітників відвідують офіс лише двічі на тиждень, що свідчить про неефективне використання робочого простору:

«У нас дуже дорога нерухомість, яка використовується лише 30% часу».

На загальних зборах віцепрезидент зі стратегії та операцій Google Cloud Анас Осман заявив, що лише третина співробітників приходить в офіси чотири рази на тиждень. У рамках пілотного проєкту працівники відтепер матимуть спільні робочі столи, які по черзі ділитимуть з колегами. 

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

«Ці столи використовувались приблизно 35% часу протягом чотирьох і більше днів. Це хороший спосіб стати більше ефективними та оптимізувати роботу», — сказав Осман.  

За його словами, пілотний проєкт вже призвів до підвищення продуктивності в командах. 

Сундар Пічаї наголосив, що нова політика призначена лише для працівників хмарного підрозділу (що становить близько 25% від усієї робочої сили компанії) та додав, що компанія надає командам «свободу в експериментах».

У четвертому кварталі 2022 року Google Cloud приніс дохід у розмірі $7,32 млрд — це більше на 32% за аналогічний період попереднього року, але менше прогнозованої суми. Google загалом отримала $13,62 млрд чистого прибутку за квартал та $59,97 млрд за рік. Обидва показники менші за цифри 2021 року. 

Політика спільного використання робочих столів — черговий крок компанії зі скорочення витрат у межах боротьби зі складною глобальною економічною ситуацією. Раніше Alphabet оголосила про звільнення 12 тисяч співробітників в усіх командах, включно з відділами, відповідальними за підбір персоналу та деякі корпоративні функції, а також групами інженерів та продуктів.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

CEO YouTube Сьюзан Войчицькі йде у відставку — після 9 років на посаді

Джерело: CNBC

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: