Новини Технології 26.04.2022 о 19:45 comment views icon

Google запускає новий розділ безпеки у Play Store для інформування користувачів про відстеження їхньої активності

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Новий розділ у магазині програм вже запущено, але для всіх користувачів стане доступним протягом найближчих тижнів. Розділ призначений для виведення докладнішої інформації, які дані збирають додатків та як вони використовуються. Усі розробники мають додати цю інформацію до 20 липня. Ініціативу вперше було презентовано минулого року.

Як зазначає Google, такий розділ допоможе користувачам отримати більше інформації про програми. У ньому будуть перераховані дані, які збирає кожен розробник, чи ділиться з іншими та як він забезпечує безпеку. Додатково буде інформація про сімейну політику Google Play та чи пройшли методи забезпечення безпеки сторонню перевірку.

У разі приховування інформації або навмисного спотворення, оновлення програм будуть заблоковані і його можуть видалити з Play Store.

«Навіть розробники додатків, які не збирають жодних даних користувача, повинні заповнити цю форму і надати посилання на свою політику конфіденційності», — йдеться на сторінці.

Ще на конференції Google I/O 2019 гендиректор компанії Сундар Пічаї анонсував зміни. За три роки Google кардинально переробив конфіденційність і запустив інструменти приватності, включаючи режим інкогніто в «Картах», автоматичне видалення історії пошуку в YouTube, видалення історії розмов з Assistant і новий інструмент очищення історії переміщень.

Аналогічна функція є і в Apple App Store, яка була запущена в кінці 2020 року.

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

1 листопада Google вилучить з магазину Play Store застарілі додатки Android

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: