Новини Кіно 18.08.2023 о 11:45 comment views icon

Фільм Міядзакі «Хлопчик та чапля» («Як ти живеш?») відкриє фестиваль у Сан-Себастьяні 22 вересня

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

22 вересня останній анімаційний фільм Хаяо Міядзакі дебютує у Європі, відкривши 71-й фестиваль у Сан-Себастьяні.

Вже вчетверте роботи японського анімаційного режисера показують на фестивалі, однак вперше Міядзакі візьме участь в ньому особисто. Раніше на заходах презентували оскароносний «Віднесені привидами‎», «Рибка Поньо на кручі‎» та «Вітер дужчає» (передостання робота режисера, яка вийшла понад 10 років тому).

Анімаційна студія Ghibli після 10-річної перерви анонсувала новий фільм Хаяо Міядзакі “Як ти живеш?”/How Do You Live
Хаяо Міядзакі

«Хлопчик і чапля» вийшов цього року в Японії, зібравши $13,2 млн за стартовий вікенд, що стало найбільшим дебютом в історії студії Studio Ghibli. Фільм розповідає про хлопчика, на ім’я Махіто Макі, який знаходить покинуту вежу у своєму новому місті та потрапляє у фантастичний світ разом із балакучою сірою чаплею.

Міядзакі Хаяо — один з найвідоміших у світі японських мультиплікаторів і анімаційних режисерів. Його часто називають азійським Волтом Діснеєм, хоча сам аніматор не любить цього порівняння. В Японії Міядзакі прославився завдяки повнометражним анімаційним шедеврам «Навсікая з Долини Вітрів» (1984), «Небесний замок Лапута» (1986), «Мій сусід Тоторо» (1988). На Заході він став широко відомим після випуску у 1997 році його фільму «Принцеса Мононоке». У 2003 році твір Міядзакі «Віднесені привидами» отримав премію Оскар як найкращий анімаційний фільм року.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: