Новини WTF 27.07.2023 о 09:14 comment views icon

Ілон Маск відібрав ім’я @x в користувача Twitter – без оплати та попередження

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Днями у компанії розпочався ребрендинг, в рамках якого назву соцмережі та логотип синьої пташки замінили на 𝕏.

Ілон Маск пішов далі – для того, що офіційний обліковий запис соцмережі отримав нове ім’я з літерою X, він просто відібрав його у попереднього власника, фотографа Джина Ікс Хвана із Сан-Франциско.

Джин з 2007 року використовував ідентифікатор «@x» у Twitter і навіть готовий був його продати, однак просто отримав електронного листа про те, що той автоматично перейшов у володіння компанії.

Ілон Маск відібрав ім'я @x в користувача Twitter – без оплати та попередження
Акаунт «@x» до та після переходу в руки Маска

Натомість Хвану запропонували деякі брендовані товари 𝕏 та зустріч із керівництвом – про жодні фінансові стимули мови не йшло.

Користувачі Twitter не мають жодних законних прав на імена своїх облікових записів, однак в умовах використання компанії зазначено, що акаунти будуть видалятися лише у випадках порушення торгової марки.

Незрозуміло, якими товарними знаками володіє 𝕏 Ілона Маска – поки у нього є лише доменне ім’я x.com, яке тепер спрямовує на twitter.com.

Хвану запропонували зустріч з керівництвом та брендовані подарунки замість грошей
Хвану запропонували зустріч з керівництвом та брендовані подарунки замість грошей

У середу вранці Хван опублікував допис у соцмережі з нового акаунту «@x12345678998765», на який його перевели:

«Все добре, що добре закінчується».

Раніше Хван казав, що міг би продати ім’я за належною ціною:

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

«Я б продав, якби до мене звернулися. Гадаю, це залежить від пропозиції».

Облікові записи з однією літерою в назві здебільшого були створені у перші місяці існування Twitter – до того, як більшість людей почули про соціальну мережу – і вважаються одними з найцінніших.

Деякі імена купували за десятки тисяч доларів. Користувач @n, до прикладу, розповів, що йому пропонували за продаж назви $50 000.

«Чувак стане мільйонером», — написав один користувач Twitter про @x на початку цього тижня після того, як Маск змінив логотип і бренд Twitter.

Доки обліковий запис @x був закріпленим за Хваном, той мав близько 30 000 підписників і був приватним.

Ілон Маск давно анонсував зміну назви соцмережі для створення суперзастосунку X, який об’єднає в собі функції соцмережі та платіжні сервіси – але мало хто думав, що з синім птахом та усім, що пов’язане з попередньою назвою доведеться розпрощатися назавжди й так різко (навіть твіти рекомендували називати «x’s»). Мільярдер також взявся за оновлення оформлення офісів — хоча замінити назву у штаб-квартирі йому завадила поліція.

Поліція завадила Ілону Маску видалити напис Twitter на вході до офісу в Сан-Франциско

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Джерело: Telegraph


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: