Новини WTF 25.07.2023 о 09:18 comment views icon

Поліція завадила Ілону Маску видалити напис Twitter на вході до офісу в Сан-Франциско

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Ілон Маск досить швидко впорався з ребрендингом соцмережі, замінивши всім знайомий логотип синьої пташки на знак 𝕏 – однак для оновлення офісів, схоже, знадобиться трохи більше часу.

У понеділок спроба зняти масивну вивіску з написом «Twitter‎» зі штаб-квартири компанії в Сан-Франциско завершилась викликом поліції. Ймовірно, проблема полягала у великому підйомному крані, який зайняв частину вулиці.

Поліція завадила Ілону Маску видалити напис Twitter на вході до офісу в Сан-Франциско
Фото: The New York Times

Роботу довелось призупинити й деякий час офіс прикрашало те, що залишилось від попередньої назви – дві літери «‎er». Але працівникам Twitter не звикати – у квітні через витівки свого генерального директора, їм тимчасово довелось працювати у штаб-квартирі під назвою «‎Titter».

«Поліція на місці події сказала, що хтось з Twitter отримав наказ зняти вивіску, але не повідомив про це охорону та власника будівлі», — пише The San Francisco Standard.

Врешті-решт з інцидентом розібрались, і порушення не знайшли. 

Фото: The New York Times
Фото: The New York Times

Insider пише, що співробітників про зміни не поінформували – просто з’явилась гігантська машина і чоловіки, які взялись за демонтаж знаку. Ймовірно, на місці назви з’явиться або знак X або повна назва компанії X Corp., яка нещодавно поглинула Twitter‎. 

Поліція завадила Ілону Маску видалити напис Twitter на вході до офісу в Сан-Франциско
«Оновлений» напис Twitter. Фото: The San Francisco Standard

В офісі відбулись й внутрішні зміни в дизайні в їдальні були спроєктовані логотипи X, а конференц-зали перейменовані на слова з X, зокрема «eXposure», «eXult» і «s3Xy», згідно з фотографіями, які бачив The New York Times. Робітники також почали прибирати атрибути, пов’язані з птахами, зокрема гігантський синій логотип у кафе.

Мільярдер давно анонсував зміну назви соцмережі для створення суперзастосунку X, який об’єднає в собі функції соцмережі та платіжні сервіси – але мало хто думав, що з синім птахом та усім, що пов’язане з попередньою назвою доведеться розпрощатися назавжди й так різко (Маск рекомендував навіть твіти називати «x’s»). 

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Стосовно дизайну нового логотипу 𝕏, то ця літера, схоже, просто запозичена зі шрифту Special Alphabets 4, на що звернув увагу журналіст The Verge Том Воррен.

Що було до синьої пташки? Як змінювалися лого Twitter з 2005-го і до «епохи» Ілона Маска

Маск давно цікавиться літерою X. У 1999 році він брав участь у заснуванні онлайн-банку X.com, згодом компанія об’єдналася з іншими стартапом, перетворившись на PayPal. У 2017 році Ілон заявив, що викупив домен X.com у PayPal:

«Зараз немає планів, але це має для мене велику сентиментальну цінність».

У Tesla, виробника електричних автомобілів, який належить Маску, також є позашляховик під назвою Model X. Підприємець навіть назвав одного з дітей X Æ A-12, скорочено X. ШІ-компанія бізнесмена також отримала назву xAI.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: