Новини Софт 30.11.2022 о 10:30 comment views icon

Ілон Маск відкладає передплату Twitter Blue, щоб “насолити” Apple і позбавити її 30% комісії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Пакет Twitter Blue з верифікацією та іншими перевагами мав бути перезапущений у вівторок, 29 листопада. 

Згідно з даними Platformer, оновлена передплата Twitter Blue може бути недоступна як покупка через застосунок для iOS, коли її врешті-решт перезапустять, для того, щоб уникнути сплати 30-відсоткової комісії в App Store (яку Apple стягує з розробників за кожну купівлю в магазині застосунків).

Twitter Blue була недовго доступна на початку місяця, але придбати її можна було лише через застосунок Twitter для iOS. Маск обіцяв, що Twitter Blue перезапустять вже цього вівторка — після того, як передплату призупинили під час нашестя фейкових акаунтів із “синіми чеками”.

Але і цей запуск було відкладено, стверджує Platformer, що підтверджує й анонімне джерело The Verge, “знайоме з цим питанням”. 

Project Manager.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Співробітникам Twitter повідомили, що в оновленій Blue будуть й інші зміни, включаючи підвищення ціни на один цент з 7,99 долара до 8 доларів і обов’язкову перевірку номера телефону.

Раніше Ілон Маск публічно розпочав інформаційну атаку на компанію Apple. Спочатку він розкритикував правила App Store на тлі заяв про те, що Apple “погрожувала прибрати” Twitter зі свого магазину. У наступних твітах Маск виступив проти 30-відсоткового “податку” Apple на покупки в застосунках і заявив, що власник App Store “піддав цензурі” інших розробників. Він також сказав, що Apple “майже припинила рекламу в Twitter”.

Apple публічно не коментували твіти Маска, але припускають, що такі дії мільярдера, як масові звільнення  (які, зокрема, скоротили команди, відповідальні за модерацію вмісту) або рішення про повернення призупинених облікових записів і колишнього президента США Дональда Трампа на платформу призведуть до розбіжностей Twitter з політикою App Store.

Project Manager.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: