Новини Новини 05.04.2022 о 15:13 comment views icon

Ілон Маск влаштував у Twitter чергове опитування — найбільший акціонер цікавиться, чи потрібна кнопка редагування

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Засновник Twitter Джек Дорсі залишив посаду генерального директора компанії, після чого відновилися розмови на тему (не)додавання кнопки редагування твітів. Найбагатша людина у світі (станом на зараз його статки оцінюються у 288 мільярдів доларів), засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск, який віднедавна є найбільшим акціонером Twitter, вирішив не залишатися осторонь та запустив чергове опитування — чи потрібна кнопка редагування?

Оновлено [15:52]: Ілон Маск увійде до складу директорів Twitter та буде безпосередньо впливати на подальший розвиток соцмережі. Водночас на цій посаді на нього розповсюдження обмеження — він не може володіти більш ніж 14,9% акцій Twitter.

На цю мить у голосуванні взяли участь понад 2,5 млн користувачів твіттера — 73,5% голосів віддано за відповідь «Так». До завершення опитування лишається ще 14 годин.

Можливість редагувати твіти — одна з найбільш запитуваних функцій з моменту запуску соцмережі у 2006 році. У 2020 році  в одному з інтерв’ю Джек Дорсі чітко дав зрозуміти, що цього можна не чекати, оскільки це порушую фундаментальні цінності, які були закладені на початку та визначили Twitter, зробивши його таким, яким ми знаємо його сьогодні. Водночас одного разу Twitter вже поступався принципам — у 2017 році соцмережа збільшила ліміт на довжину повідомлень удвічі (зі 140 до 280 символів). До того ж Джек Дорсі, як згадувалось на початку, більше не керує Twitter.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Теоретично, Ілон Маск, який лишається однією з найвпливовіших особистостей з понад 80 млн підписників в Twitter, може скористатися впливом, щоб ініціювати внесення змін та додати кнопку редагування, але як буде, час покаже. Наприкінці березня він обурювався з приводу недотримання платформою принципів свободи слова, що нібито фундаментально підриває демократію. Тут можна згадати гучну історію як початку листопада 2021 року Маск влаштував у Twitter опитування про те, чи варто йому продати 10% акцій Tesla, що належать йому. Тоді з’ясувалося, що рішення вже було прийнято — так чи інакше CEO Tesla мав виконати опціони на акції, термін дії яких спливає у 2022 році. У треді з обговоренням опитування Маск звернув увагу на давню проблему з криптошахраями та визнав, що це чи не єдиний найбільш надокучливий момент, вчергове проявив «любов» до Facebook та пожартував, що виправлення смайлика, що сміється, в особистих повідомленнях Twitter — це важче, ніж битва з босом у Dark Souls III.

Також варто згадати першоквітневий жарт адміністрації Twitter щодо впровадження кнопки редагування. Можливо, цей вже Маск так «жартував»?


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: