Новини Софт 21.06.2022 о 11:38 comment views icon

iOS 16 та macOS Ventura дозволять автоматично проходити перевірку CAPTCHA на деяких сайтах

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

З виходом операційної системи iOS 16 користувачам більше не доведеться стикатися з такою кількістю набридливих CAPTCHA, як зараз. Річ у тім, що Apple розробила функцію Automatic Verification для пристроїв iPhone та Mac, яка дозволяє деяким сайтам зрозуміти, що відвідувач не є роботом, без необхідності якось підтверджувати це діями.

Над розробкою цієї функції Apple працювала разом із компаніями Fastly та Cloudflare. Після виходу iOS 16 та macOS Ventura сайти, які використовують будь-який із цих сервісів для захисту від спаму, повинні перестати показувати перевірку CAPTCHA для відвідувачів із цими версіями ОС.

iOS 16 и macOS Ventura позволят автоматически проходить проверку CAPTCHA на некоторых сайтах

Базова система, яку Apple називає токенами приватного доступу (Private Access Tokens), віддалено нагадує її систему заміни паролів. Пристрій користувача аналізує багато факторів, щоб визначити, чи він є людиною. Коли користувач заходить на сайт, який зазвичай просить пройти перевірку CAPTCHA, цей сайт може запросити смартфон або комп’ютер, чи його використовує людина. Якщо пристрій відповість ствердно, доступ до сайту буде забезпечено без додаткової перевірки через CAPTCHA.

Apple заявляє, що система повністю конфіденційна. Хоча для доказу реальності людини використовується Apple ID, смартфон або комп’ютер не надсилає пов’язані з ним дані (наприклад, адресу електронної пошти або номер телефону). Єдине, що отримує сайт, — це, по суті, схвалення Apple. Так само Apple знає тільки те, що пристрій запитує підтвердження, чи користувач є людиною. Компанія не отримує інформації про те, хто бажає це знати.

Apple анонсувала iOS 16: екран блокування з віджетами, «живі» сповіщення Live Activities та розстрочка Apple Pay Later

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: