Новини Military Tech 13.11.2023 о 15:36 comment views icon

Лідери США та Китаю мають підписати договір, який не дасть штучному інтелекту контролювати ядерну зброю

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Лідери США та Китаю мають підписати договір, який не дасть штучному інтелекту контролювати ядерну зброю

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Лідери США Джо Байден і Китаю Сі Цзіньпін мають намір підписати угоду, що обмежує використання штучного інтелекту в системах управління ядерною зброєю.

Вони мають зустрітися в середу на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) в Сан-Франциско на тлі зростаючої напруженості між державами, передає Business Insider.

Серед головних питань порядку денного — поширення штучного інтелекту у військових технологіях, повідомили джерела. Байден і Сі мають укласти угоду, що обмежує використання ШІ в автономних засобах ураження, як-от дрони, а також у системах, що використовуються для контролю і розгортання ядерних боєголовок, йдеться в повідомленні.

В останні місяці напруженість у відносинах між США і Китаєм зросла: американські військові закрили канали зв’язку з китайськими військовими після того, як у лютому біля узбережжя США був збитий шпигунський аеростат.

Держави також зайняли протилежні сторони щодо російської агресії в Україні: Сі надає економічну та дипломатичну підтримку президенту росії (військового злочинця, оголошеного в міжнародний розшук), а США надають військову допомогу народу України.

У війні між Ізраїлем і ХАМАС Пекін критикував військову кампанію Ізраїлю в Газі, позаяк Білий дім підтримує її. Але в середу Байден і Сі, як очікується, спробують зменшити напруженість, а використання штучного інтелекту в озброєнні є одним з питань, де вони мають спільну позицію.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Обидві країни підписали в лютому в Гаазі угоду про відповідальне використання ШІ у військовій сфері, а на саміті в Блетчлі-Парку, Великобританія, на початку листопада вони були серед тих, хто домовився про спільну роботу над подоланням загрози, яку несе в собі ця технологія.

США і Китай вже кілька років намагаються інтегрувати ШІ у свої збройні сили, але зростає занепокоєння щодо його використання в автономних системах озброєнь, які можуть самостійно обирати та вражати цілі.

Оріана Скайлар Мастро, співробітниця Інституту міжнародних досліджень Стенфордського університету, розповіла в інтерв’ю, що наразі системи ядерної зброї контролюються людьми, «але ведеться дискусія про автоматизацію частини цих процесів».

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: