Новини Софт 16.11.2023 о 13:14 comment views icon

Microsoft Teams переходить у 3D — з аватарами та зустрічами у віртуальній реальності

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

У січні платформу змішаної реальності Microsoft Mesh інтегрують в Teams, надавши змогу командам зустрічатись у віртуальному просторі.

Microsoft Mesh початково була розроблена як окрема платформа змішаної реальності, побудована на Azure, але амбіції корпорації щодо VR/AR за останні роки змінилися. Керівник відділу HoloLens, що займався окулярами для змішаної реальності, Алекс Кіпман залишив компанію торік через звинувачення у неправомірній поведінці, а за 6 місяців після цього Microsoft у межах скорочень закрила AltspaceVR, соціальну платформу віртуальної реальності, яку придбала у 2017 році.

В останні місяці Microsoft Mesh перетворилися на платформу для 3D-зустрічей і подій у Teams, і тепер більше схожа на корпоративну версію AltspaceVR. Microsoft має велику конкуренцію в цьому просторі, однак вирізняється великою кількістю потенційних клієнтів — понад 320 мільйонами щомісячних користувачів Teams, яким зможе продавати послугу.

Microsoft Teams переходить у 3D — з аватарами та зустрічами у віртуальній реальності

На початку одержимості зустрічами в метавсесвіті в епоху пандемії Microsoft та ​​Meta виглядали як запеклі конкуренти, однак уклали несподіване партнерство і гігант програмного забезпечення зобов’язався надавати можливості Teams, Office, Windows і навіть Xbox у популярних VR-гарнітурах Meta.

Водночас для VR-досвіду в Teams не обов’язково використовувати гарнітуру — Microsoft вбудувала 2D-версію (хоча користувачі 2D, по суті, відображаються як зображення з вебкамер, тоді як решта розважається 3D-аватарами у віртуальній конференц-залі).

«Ми провели велику роботу, щоб зробити гібридні зустрічі більш інклюзивними та продуктивними, але також хочемо зробити крок далі, щоб співробітники могли відчувати зв’язок незалежно від того, де вони працюють, оскільки знаємо, що збиратися разом у фізичному просторі не завжди можливо», — сказала Ніколь Герсковіц, віцепрезидент із маркетингу Microsoft Teams в коментарі The Verge.

Microsoft також використовує просторове аудіо та звукові зони, тому в одному просторі можуть одночасно спілкуватися кілька людей, не заважаючи одне одному. І це чудово для більш природніх розмов, які не завжди можливі під час відеоконференцій.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

До того ж Microsoft додає штучний інтелект до всіх своїх продуктів — і момент, коли ви зможете викликати все, що тільки можете уявити, на 3D-зустріч, залишається лише питанням часу.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: