Новини Пристрої 11.05.2022 о 16:23 comment views icon

Мін-Чі Куо: Apple у 2023 році відмовиться від пропрієтарного роз’єму Lightning в iPhone на користь USB-C

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Авторитетний аналітик Мін-Чі Куо провів нове дослідження та з’ясував, що Apple усе-таки замінить пропрієтарний роз’єм Lightning в iPhone на універсальний USB-C і нібито це станеться вже у наступному році.

У 2018 році Apple перевела iPad Pro на універсальний роз’єм USB-C замість Lightning, але очікуваної відмови від фірмового роз’єму Lightning в iPhone так і не сталося попри регулярні повідомлення інсайдерів та аналітиків. Актуальна лінійка iPhone 13 залишилася на Lightning і майбутня серія iPhone 14, яка очікується восени 2022 року, теж, швидше за все, його збереже. Останнім часом все частіше лунали припущення, що якщо Apple і відмовиться від Lightning, то швидше на користь власної технології бездротової зарядки MagSafe, а не USB-C.  Натомість Мін-Чі Куо стверджує, що замість Lightning в iPhone модельного ряду 2023 року усе-таки буде USB-C.

Наприкінці 2021 року Єврокомісія представила законопроєкт щодо введення єдиного зарядного пристрою з роз’ємом USB-C для усіх мобільних пристроїв. Наприкінці квітня профільний комітет Європарламенту з внутрішнього ринку та захисту прав споживачів (IMCO) схвалив цю ініціативу. Попереду — голосування у Європарламенті. Європейські законодавці також передбачили перехідний період у два роки, так що часу в Apple ще достатньо.

Цікавий факт: коли Apple представила стандарт Lightning у вересні 2012 року, Філ Шиллер (на той час він ще обіймав посаду головного маркетолога Apple) назвав його «сучасним роз’ємом на наступне десятиліття». Що ж: на календарі 11 травня 2022 року, і десятиліття майже закінчилося.

До речі, нещодавно з’явилися перші кабелі з підтримкою стандарту USB Type-C 2.1, який, серед іншого, зробив можливим передачу електричної потужності до 240 Вт.

Club3D підготувала перші кабелі стандарту USB Type-C 2.1, здатні передавати до 240 Вт потужності

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: