Новини Новини 19.11.2022 о 19:15 comment views icon

NVIDIA оголосила, що кабелі RTX 4090 розплавилися через те, що “не були повністю підключені”

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

У NVIDIA зазначають, що їм відомо про “50 випадків по всьому світу”, коли роз’єм 12VHPWR RTX 4090 виходив з ладу.

Кілька тижнів тому NVIDIA оголосила про початок розслідування причин плавлення конекторів живлення для її відеокарти RTX 4090, а нині повідомляє, що знайшла причину — вони просто не були повністю підключені.

На своєму форумі підтримки клієнтів у п’ятницю NVIDIA повідомила, що все ще досліджує звіти, але попередні висновки вже вказують на те, що “саме ненадійний роз’єм є поширеною проблемою”. Також у дописі зазначено, що нині отримано близько 50 повідомлень про проблему.

Флагманська відеокарта NVIDIA використовує так званий роз’єм живлення 12VHPWR — новий стандарт, який не підтримується більшістю блоків живлення, наявних у ПК. Через це у коробці постачається додатковий адаптер. У початкових повідомленнях про несправності користувачі звинувачували саме його, а дехто заявляв, що розплавлений кабель пошкодив їх графічний процесор вартістю 1 599 доларів США.

Пояснення NVIDIA дійсно виглядає так, наче компанія перекладає провину на користувачів. Прямим текстом про це не сказано, але на це явно натякають. Це також виглядає дуже зручним поясненням, оскільки люди майже місяць припускали, що проблема спричинена чимось складнішим — наприклад, поганою пайкою або занадто маленькими проводами для того, щоб надійно впоратися з величезною кількістю енергії, що прокачується.

Однак ресурс GamersNexus, який шанують у спільноті розробників ПК за ретельне тестування, в основному дійшов такого ж висновку на початку тижня. Відео, опубліковане командою в середу, де перевірялись пошкоджені адаптери, надіслані глядачами, показало, що роз’єми мають лінії зносу, а це означає, що вони не були повністю вставлені в слот. 

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Допис Nvidia містить зображення того, як виглядає роз’єм, коли він не повністю під’єднаний. Компанія рекомендує користувачам спочатку підключати його до відеокарти та перевірити, чи він входить повністю, а вже потім підключати відеокарту до материнської плати. 

NVIDIA визнала, що кабелі RTX 4090 розплавилися через те, що “не були повністю підключені”

На опублікованому зображенні видно, що роз’єм має ключ блокування. Теоретично ця функція має запобігти подібним речам, проте, згідно з GamersNexus, “клацання” не чути, навіть коли адаптери вставляються повністю.

Крім цього, тестування, проведене Nvidia та GamersNexus, схоже, не вказує на виробничі дефекти як на головну причину (у відео ресурсу сказано, що сміття, залишене під час виробництва, могло також послугувати “додатковим фактором”). У будь-якому випадку, неназваний представник компанії сказав GamersNexus у п’ятницю, що “проблеми із розплавленим кабелем або графічним процесором” будуть розглянуті для можливої заміни. Хоча дехто вже звернувся до суду, щоб розв’язати цю проблему.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

На NVIDIA подали до суду через плавлення 16-контактного конектора 12VHPWR

Також старший директор AMD з ігрового маркетингу Саса Марінкович встиг скористатися ситуацією та потролити NVIDIA, запропонувавши обирати відеокарти Radeon RX 7900, не схильні до проблеми плавлення кабелів.

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: