Новини Пристрої 14.11.2022 о 12:30 comment views icon

NVIDIA все ще не знає, чому плавляться 16-контактні конектори живлення у відеокартах RTX 4090, хоча є кілька неофіційних теорій

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Компанія NVIDIA прокоментувала проблему щодо розплавлення 16-контактного адаптера живлення на відеокартах GeForce RTX 4090. Компанія повідомила, що все ще займається розслідуванням причин таких інцидентів з адаптерами живлення, але поки що не має жодних нових подробиць.

Пройшло вже кілька тижнів з появи перших повідомлень про плавлення 16-контактних конекторів живлення у відеокартах RTX 4090 та виходу пристроїв з ладу. З того часу кількість таких повідомлень збільшилася, але NVIDIA все ще не має нової інформації про проблему та можливі шляхи її вирішення.

«Ми продовжуємо розслідувати повідомлення, однак у нас поки що немає подробиць, якими ми могли б поділитися. NVIDIA та наші партнери зобов’язуються підтримувати наших клієнтів та забезпечувати для них прискорений процес RMA (Return Merchandise Authorization — повернення неякісних чи несправних виробів виробнику для ремонту, обміну чи повернення грошей)», — заявила компанія.

І поки мовчить NVIDIA, у мережі з’являються різні теорії та припущення, які намагаються пояснити те, що відбувається. Одна з теорій передбачає, що насамперед винен 16-контактний адаптер живлення. За даними Igor’s Lab, комплектний адаптер живлення спроєктований не найкращим чином і може вийти з ладу, якщо дроти зігнуті дуже сильно.

У Gamers Nexus наводять інший аргумент. Повідомляється, що в деяких 16-контактних адаптерах живлення використовуються кабелі, розраховані на напругу 150 В, замість необхідних за специфікацією кабелів на 300 В. Igor’s Lab використовували варіант адаптера живлення з кабелями на 150 В. Водночас Gamers Nexus протестували версію на 300 В і не змогли відтворити жодного з тих же збоїв, які виявили Igor’s Lab у своєму тестуванні. Таким чином дійшли висновку, що винні лише адаптери живлення з кабелями на 150 В.

Ще одну версію висунув Джон Героу з Corsair (Jonny Guru). Він припускає, що деякі користувачі не до кінця вставили конектор у роз’єм. Зазначається, що 16-контактний штекер може бути важко вставити у 16-контактний роз’єм живлення на відеокартах GeForce RTX 4090. Недостатньо щільний контакт із щілинами може викликати плавлення адаптера живлення.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

У Igor’s Lab розглянули ще одну версію. Як виявилося, офіційний кабель NVIDIA на 600 Вт, що йде в комплекті з усіма відеокартами GeForce RTX 4090, виробляють дві тайванські компанії Astron і NTK. За даними Igor’s Lab, кабель NTK має кращу систему фіксації та використовує один пружинний контакт, на відміну від конструкції Astron із двома пружинними контактами. При цьому кабелі Astron начебто мають меншу довговічність та вищий опір, ніж кабелі NTK, який можна виміряти за допомогою відповідного обладнання після 10 циклів підключення. Ця версія вимагатиме проведення перевірок у більшому масштабі, перш ніж робити будь-які висновки.

Зрештою, поки що немає однозначної чи офіційної відповіді на питання, чому плавляться 16-контактні адаптери живлення. До речі, деякі 16-контактні кабелі також плавляться. Так що власникам відеокарт GeForce RTX 4090 слід обережно використовувати їх під навантаженням, переконатися, що кабелі не вигнуті, а штекер вставлений до кінця.

Джерело: tomshardware

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: