Новини Софт 19.03.2024 о 11:01 comment views icon

Nvidia анонсувала GR00T — платформу з генеративним ШІ для створення роботів-гуманоїдів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Nvidia анонсувала GR00T — платформу з генеративним ШІ для створення роботів-гуманоїдів

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Генеративний штучний інтелект допоможе роботам виконувати дії на основі вхідних даних — з поєднанням тексту та мовлення, відео, «людських демонстрацій» та попереднього досвіду.

Як зазначає Reuters, компоненти генеративного ШІ під назвою Project GR00T (Generalist Robot 00 Technology) доповнять наявну апаратну та програмну платформу Nvidia для робототехніки.

«Розумніші та швидші роботи працюватимуть у важкій промисловості по всьому світу», — каже Рев Лебаредіан, віцепрезидент Omniverse та Simulation Technology. «Ми співпрацюємо з усією світовою екосистемою роботів, щоб прискорити розробку та впровадження».

«Jetson Thor» — це потужний комп’ютер, що стоїть за програмним забезпеченням цього генеративного штучного інтелекту і базується на одній з ШІ-мікросхем Nvidia. За словами компанії, він надасть роботам достатньо обчислювальних потужностей для виконання складних завдань і взаємодії з людьми та машинами.

Інструменти включають можливість навчити роботів приймати кращі рішення з часом — процес, відомий як «навчання з підкріпленням». Nvidia також заявила, що випустить попередньо навчені моделі роботизованих пристроїв та інше програмне забезпечення, яке покращить функції робототехнічної руки та можливості сенсорної роботи з декількома камерами.

Нагадаємо, тиждень тому стартап Figure AI продемонстрував перші результати співпраці з OpenAI —  на відео робот Figure 01 з легкістю сприймав запити зором і на слух, а також надавав повноцінні відповіді чи вчиняв дії, реагуючи на запити людини.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: