Новини Новини 12.11.2022 о 14:03 comment views icon

Оновлену передплату Twitter Blue, що спровокувала хаос із “синіми галочками” у соцмережі, скасували через 2 дні після запуску

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Оновлена пріоритетна передплата Twitter проіснувала в соцмережі трохи менше ніж 48 годин — але встигла спровокувати нашестя фейкових акаунтів із “синьою галочкою”.

Повідомляється, що сервіс призупинено, щоб “розв’язати проблеми з видаванням себе за іншу особу”. Цікаво, що початкові плани щодо передплати Twitter Blue якраз і мали на меті зменшити кількість спаму, ботів і тролів на сайті.

Однак все пішло не за планом. Фальшивий обліковий запис Nintendo із “синім чеком” опублікував зображення Маріо, що показує користувачам не зовсім пристойний жест. Фальшивий Тоні Блер ретвітнув фальшивого Джорджа Буша.

Оновлену передплату Twitter Blue, що спровокувала хаос із “синіми галочками” у соцмережі, скасували через 2 дні після запуску
Скриншот: Telegraph

“Перевірені” Папа Римський Іоанн Павло, Папа Франциск і Мартін Лютер обговорювали теорії змови.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Twitter припинив підписку на Blue для нових облікових записів, але цей крок мало вплинув на потік “підтвердженого” тролінгу. Начебто перевірений обліковий запис фармацевтичного гіганта Eli Lilly написав, що “інсулін тепер безплатний”. Справжня компанія перепросила за “оманливий” твіт — фейк, своєю чергою, перепросив за слова реальної Eli Lilly.

Обліковий запис, що начебто належить представнику з продажу реклами в Twitter, відчайдушно твітнув Маску з проханням видалити підроблений обліковий запис Eli Lilly, однак це вже призвело до різкого падіння акцій фармацевтичної компанії.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Маск відповів пізніше, що облікові записи пародій потрібно чітко позначати.

“Обманювати людей — це неприйнятно”, — написав він у Twitter.

Дехто намагався підкоритися вимозі Маска. Фейковий обліковий запис Tesla @Teslareal, написав слово “пародія” у назві свого профілю, але продовжував тролити Ілона (зараз обліковий запис призупинено).

Тим часом низка екстремістів і прихильників теорії змови також придбали передплату, включно з — за іронією долі — Джейсоном Кесслером, чий “синій чек” у Twitter прибрали у 2017 році.

Media Matters повідомила, що багато з цих нещодавно підтверджених облікових записів крайніх правих вже використовували їх для поширення дезінформації. Згідно з повідомленням The Washington Post, підтверджений обліковий запис кандидатки в губернатори штату Аризона Карі Лейк написав у Twitter, що вона виграла свої перегони, хоча на той момент результати ще не були оголошені.

У п’ятницю вранці підписки на Twitter Blue більше не були доступні в застосунку або на вебсайті Twitter. Також не повідомляється, коли сервіс буде повторно запущений.

Кілька днів тому Twitter оголосив про впровадження додаткового типу верифікації — деякі облікові записи для урядів, компаній або громадських діячів відзначили сірою позначкою з написом “Official” (насправді, технічно вона білого кольору).

Через кілька годин після запуску нового типу перевірки, Маск припинив його розгортання та написав у Twitter, що “вбив” офіційну галочку. Однак за повідомленнями The Verge, сіра позначка знову почала з’являтися в акаунтах брендів та компаній, таких як Coca-Cola та Nintendo of America. Власні облікові записи Twitter також відзначені сірою галочкою. І в деяких виданнях, таких як The New York Times, The Wall Street Journal, Bloomberg та Wired, вони також є.

Попри незрозумілі зміни та справжній хаос з “синіми чеками” у соцмережі, Маск залишається досить оптимістичним.

“Є кілька епічно смішних твітів”, — сказав він. “Сьогодні досягнуто найвищої кількості активних користувачів”.

Джерело: Engadget


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: