Новини Технології 13.02.2024 о 14:33 comment views icon

Перший закон про ШІ: в ЄС ратифікували угоду щодо правил, які «убезпечать» людей від нової технології

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Дві ключові групи законодавців ЄС у вівторок затвердили тимчасову угоду щодо майбутнього закону про штучний інтелект — повноцінне голосування у Парламенті заплановане на квітень.

Нове законодавство має встановити «огорожі» для штучного інтелекту, який використовується в багатьох галузях: починаючи від банківської справи та правоохоронних органів та завершуючи автомобільною промисловістю, електронними продуктами та авіакомпаніями.

Безпечний AI: Україна разом з США, ЄС та Китаєм підписала декларацію Блетчлі з безпеки штучного інтелекту. Що це означає?

Зокрема під регулювання підлягатимуть базові мовні моделі або генеративний штучний інтелект, створений за підтримки Microsoft OpenAI. Водночас більшість програм з ШІ визначаються в законі як «технології з низькими ризиками», тобто вони не підпадають під його дію.

Країни ЄС підтримали правила на початку лютого, після того, як Франція домоглася поступок для полегшення адміністративного навантаження на «високоризикові системи ШІ» та кращого захисту комерційної таємниці.

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

Водночас, як повідомляє Reuters, бігтех і надалі залишається стурбованим, оскільки в дечому правила виявляються «нечіткими й загальними».

Джо Байден видав перший в історії указ про штучний інтелект — в ньому 8 пунктів

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: