Новини Софт 19.09.2023 о 08:00 comment views icon

Після 19 років роботи з Microsoft йде Панос Панай, керівник Windows та Surface

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Після 19 років роботи з Microsoft йде Панос Панай, керівник Windows та Surface

Панос Панай, давній керівник розробки пристроїв Microsoft Surface та глава розробки Windows з 2020 року, оголосив, що залишає компанію.

«Після 19 неймовірних років у Microsoft я вирішив перегорнути сторінку та написати наступну главу. Я назавжди вдячний за час, проведений у Microsoft, і за чудових людей, з якими я мав честь створювати продукти».

Bloomberg повідомляє, що Amazon найняла Паная для керування командою розробки голосового помічника Alexa, розумних колонок Echo, пристроїв для читання електронних книг Kindle, планшетів та ТБ-пристроїв Fire. Ні Microsoft, ні Amazon поки не прокоментували цю інформацію. Тим часом Дейв Лімп, керівник апаратного забезпечення Amazon оголосив, що цього року піде на пенсію.

Панай розпочав свою кар’єру в Microsoft у 2004 році як програмний менеджер апаратного забезпечення ПК, згодом він очолив Surface. Під час реорганізації 2020 року підрозділ Windows також підпорядкували Панаю. У 2021 році він, як директор з продуктів, увійшов до вищого керівництва Microsoft, прямо підпорядкованого главі компанії Сатьї Наделлі.

У електронному листі до співробітників, написаному Раджешем Джа, віцепрезидентом з користувацького досвіду та пристроїв, було оголошено, що Юсуф Мехді, віцепрезидент та головний спеціаліст зі споживацького маркетингу, «бере на себе відповідальність за керівництво бізнесом Windows та Surface з нашими OEM та роздрібними партнерами».

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Обов’язки Паная будуть розподілені між кількома людьми. Microsoft запропонує Михайлу Парахіну очолити нову команду Windows and Web Experiences. Окрема команда під керівництвом Павана Давулурі, віцепрезидента та інженера відділу Windows and Devices, буде «створювати чипи, системи та пристрої, які охоплюють Windows, клієнтів та хмару для світу ШІ».

Зміна керівництва здається трохи поспішною та дивною. Панай буде відсутній вже 21 вересня на заході Microsoft, присвяченому ШІ, участь у якому він сам нещодавно анонсував. Можливо, тому, що за день до того Amazon проводить власний захід.

Microsoft тестує AI writing у браузері Edge – зручне та швидке редагування тексту в інтернеті за допомогою ШІ

Джерело: Tom’s Hardware


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: