Новини Софт 11.04.2024 о 15:07 comment views icon

Помилка в оновленні iOS видає емодзі з прапором Палестини на запит про Єрусалим

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Деякі користувачі помітили, що в останньому оновленні iOS під час текстового введення слова «Єрусалим» пристрої пропонують емодзі з палестинським прапором.

Рейчел Райлі, британська письменниця та телеведуча, в дописі на X розкритикувала Apple, звинувативши компанію у «подвійних стандартах» та антисемітизмі з вимогою пояснень від Тіма Кука. Райлі, яка сама назвала себе єврейкою, додала, що для інших назв столиць емодзі національних прапорів не пропонуються.

Помилка в оновленні iOS видає емодзі з прапором Палестини на запит про Єрусалим

Громадянська приналежність Єрусалиму була предметом суперечок протягом ізраїльсько-палестинського конфлікту, який сягає корінням у добіблійні часи, але нині вже минуло пів року з моменту його сучасної ескалації у вигляді війні в Газі.

Оновлене програмне забезпечення дійсно пропонує прапор Палестини під час введення «Jerusalem» у програмах обміну повідомленнями на пристроях Apple — однак, здається, лише в англійській розкладці (Велика Британія). В аналогічній розкладці для США пропозиція не відображається.

В Apple заявили, що це зроблено ненавмисно й обіцяли виправити помилку в наступному оновленні iOS.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: