Новини Україна 17.10.2022 о 10:02 comment views icon

Понад 1,5 млн штрафів виписали камери автофіксації у 2022 році

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Понад 1,5 мільйона штрафів за порушення Правил дорожнього руху виписали камери автофіксації за 9 місяців поточного року — попри те, що майже три місяці система не працювала, повідомляє OpenDataBot із посиланням на офіційну статистику.

Від початку активної фази бойових дій близько трьох місяців — з 24 лютого по 16 травня — камери автофіксації не працювали, їх вимкнули разом з державними реєстрами, щоб захистити дані українців. Згодом уряд відновив роботу реєстрів Мін’юсту та інформаційних систем ГСЦ в безпечному місці й вже у травні відбувся перезапуск автоматичної системи фіксації порушень ПДР.

Виходить, що фактично водії «напорушували» понад 1,5 мільйона разів лише за пів року. Для порівняння, у 2020 році камери автофіксації зафіксували 1 215 688 порушень, а у 2021 — 2 558 490.

Понад 1,5 млн штрафів виписали камери автофіксації у 2022 році

Загалом від запуску системи автоматичної фотофіксації порушень правил дорожнього руху 1 червня 2020 року було зафіксовано та виписано постанови за 5 352 197 мільйонів порушень ПДР.

В Опендатабот нагадали про доступність власного безоплатного бота @OpenDataUABot для моніторингу штрафів (для активації сповіщень, потрібно направити боту номер авто та ІПН власника). Чи потрібно нагадувати, що протягом вже за два тижні від моменту створення постанови сума штрафу подвоюється.

Окрім того, наприкінці вересня перегляд та сплата штрафів повернулися в застосунок «Дія». Це додатково до застосунків та сервісів МВС, які інформують про правопорушення у разі його фіксації. Якщо порушення ПДР було зафіксовано автоматично, то людина може про нього навіть не знати. Несплата штрафу призведе до відкриття виконавчого провадження, через яке можуть накласти арешт на банківські рахунки, не випустити за кордон тощо.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Перегляд та сплата штрафів за порушення ПДР знову доступні в застосунку «Дія»


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: