Новини WTF 16.08.2023 о 18:28 comment views icon

Професор Нью-Йоркського університету відмовив у зустрічі Ілону Маску і втратив акаунт в X з 500 000 підписників

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Ілон Маск отримав у розпорядження чудовий інструмент для помсти, придбавши торік у листопаді Twitter (нині відомий як X).

Скотт Ґелловей, професор маркетингу з Нью-Йоркського університету, заявив, що його заблокували в X після сварки з Ілоном Маском.

«‎До мене звернувся наш спільний знайомий і сказав, що Ілон відчуває, що я його «несправедливо атакую‎» і пропонує зустрітися. Я відмовився», – написав Ґелловей в Threads.

Через два дні після цього його акаунт в X заблокували. 

З того часу пройшло вже понад 2 тижні, а Ґелловей й досі не може зайти на свою сторінку, де зібрав понад 560 000 шанувальників. Його дописи також не відображаються в пошуку платформи.

Конфлікт, ймовірно, розпочався з допису 27 липня, де Ґелловей коментував розслідування Reuters щодо Tesla – там йшлося про те, що автовиробник створив «секретну команду для придушення скарг щодо дальності руху транспортних засобів‎».

 «Tesla навмисно дала водіям позитивні прогнози щодо пробігу, залишивши багатьох у безвихідній ситуації», — написав Ґелловей, додавши, що люди «‎не повинні розраховувати на X».

Останній саркастичний коментар стосувався планів Ілона Маска перетворити Twitter на суперзастосунок X, який поєднуватиме платіжні функції із соцмережею, а також пропагуватиме свободу слова і надаватиме заробіток авторам. Цікаво, що деякі акаунти заявили, що вже отримали виплати від X – щоправда, належали вони таким суперечливим особистостям як Ендрю Тейт, який наразі очікує суду у справі про торгівлю людьми та зґвалтування в Румунії. 

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

«Ілон був би легендою… якби не почав твітити», — написав Ґелловей у Threads.

Згодом він опублікував текст новини про затримання чоловіка в Пало-Альто, який перебував під дією кетаміну і хотів побитися, додавши фото Маска:

Професор Нью-Йоркського університету відмовив у зустрічі Ілону Маску і втратив акаунт в X з 500 000 підписників

Дописи дійсно могли бути образливим для мільярдера – але він сам просуває свободу слова у соцмережі, а це далеко не перший випадок, коли акаунти блокують/розблоковують за особистих наказів та вподобань Маска (згадайте «‎амністії» Дональда Трампа чи Каньє Веста після приходу Ілона в Twitter). Мільярдер активно використовує й інші способи помсти у власній соцмережі – як-от пригнічення дописів з посиланнями на конкурентний Threads чи нещодавня затримка для посилань на сайти, з якими конфліктував Маск. 

Джерело: Insider


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: