Новини WTF 11.07.2023 о 18:16 comment views icon

Twitter, схоже, приховує посилання на Threads – свою соцмережу-двійника від Meta

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Попри те, що в Twitter нині є купа публікацій з посиланнями на блоги в Threads – через пошук їх знайти майже неможливо. Схоже, що Маск, який днями погрожував Цукербергу судом і схиляв того до змагань з лінійкою, вирішив таким чином нейтралізувати конкурента.

Уперше користувачі помітили проблему через оператор пошуку «url:», який зазвичай використовують, щоб відшукати посилання на сайт у твітах:

Twitter, схоже, приховує посилання на Threads – свою соцмережу-двійника від Meta

Однак пошук «url:threads.net» не видає результатів, попри те, що в соцмережі є багато публікацій, які посилаються на домен:

Twitter, схоже, приховує посилання на Threads – свою соцмережу-двійника від Meta

Подібним чином пошук «threads.net» без оператора «url:» відкриває десятки нерелевантних результатів від користувачів з обліковими записами Threads в іменах або тих, хто розповідав про службу, не використовуючи посилань:

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Twitter, схоже, приховує посилання на Threads – свою соцмережу-двійника від Meta

Якщо дуже постаратись, конкурентну соцмережу в Twitter все-таки можна відшукати. Редактори The Verge методом проб та помилок визначили, що посилання на Threads можна відшукати, якщо ввести пробіл між «threads» і «net» у запиті «url:«threads net». Однак, очевидно, обмеження додає проблем, ускладнюючи просування нової соцмережі.

Цілком можливо, що це могли зробити навмисно. Ілон Маск критикував Цукерберга за «‎копіювання» соцмережі та погрожував судом за використання «‎конфіденційних та корпоративних даних Twitter». А згодом він образився так сильно, що навіть викликав опонента для участі у змаганнях з вимірювання статевих органів, принагідно обізвавши Марка «куколдом‎».

Загалом Twitter не вперше обмежує видимість інших сервісів на своїй платформі – у квітні схожі проблеми фіксували для Substack, яка створила аналог Twitter у додатку Notes. Користувачі не могли вподобати, ретвітнути чи відповісти на твіти, які містили URL-адреси Substack (їх іноді у соцмережі позначали і як небезпечні).

  • Meta розробляла Threads з січня 2023 року і врешті-решт 5 липня увечері запустила вебверсію, а згодом і мобільну програму. За перші 7 годин до соцмережі приєдналися 10 млн людей, а за 5 днів їх кількість досягла 100 млн. Водночас генеральний директор Meta Марк Цукерберг озвучив амбітну ціль у 1 мільярд користувачів. Для порівняння – конкурентний Twitter нині має понад 400 млн користувачів.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: