Новини Технології 29.06.2023 о 18:55 comment views icon

Республіканці пропонують використовувати роботів-собак для патрулювання кордонів США

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Торік у лютому подібну ініціативу розглядало Міністерство внутрішньої безпеки США – наземні транспортні засоби спостереження («AGSV»), а по суті роботи-собаки, мали охороняти кордон США та Мексики.

Історія тоді викликала шквал критики у деяких політиків демократів, а конгресвумен Александрія Окасіо-Кортез написала у Twitter:

«Ганьба тому, як обидві партії готові зубами й нігтями виривати можливість вкладати нескінченні державні гроші в мілітаризацію».

Минулого тижня тему знову почали обговорювати в Конгресі. Республіканська партія зібрала для слухання під назвою «Використання передових технологій для забезпечення безпеки Америки» представників низки оборонних технологічних фірм: зокрема компанії з біометричної перевірки Pangiam; компанії, що займається захистом безпілотників AeroVironment; корпорації RAND та компанії Ghost, яка презентувала свого робота-собаку Vision 60.

Республіканці пропонують використовувати роботів-собак для патрулювання кордонів США

Конгресмен від Міссурі Ерік Берлісон нагадав, що минулого року демократи зверталися до митної та прикордонної служби США, висловлюючи занепокоєння щодо того, що роботизовані собаки можуть становити смертельну загрозу для мігрантів і американців. На це генеральний директор Ghost Гевін Кенніллі відповів:

«Роботів на кордоні використовують для збору даних. Можна або шукати наркотики, додавши датчики для виявлення, або додати інфрачервоні чи тепловізійні камери, які дозволяють фіксувати теплові ознаки людей чи тварин. Робот – це насправді система виявлення, яка потім фактично буде використовуватися для порятунку життів. Щороку сотні людей гинуть від того, що потонули або застрягли під час спроби перетнути кордон».

У жовтні 2021 року робот стартапу Ghost зі снайперською гвинтівкою з дистанційним керуванням, розробленою компанією SWORD, потрапив на шпальти американських газет і викликав занепокоєння в суспільства. Дехто вважав, що фактично стартап позиціював свій продукт, як «ходячий‎» штатив для використання корисного навантаження — збройового чи іншого.

Республіканці пропонують використовувати роботів-собак для патрулювання кордонів США

Під час слухання порушували питання того, як технологія може бути використана проти людей і як цьому запобігти.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

«Ми не хочемо, щоб їх перетворили на щось, що вбиватиме людей», – сказав член Конгресу Марджорі Тейлор Грін.

Інші обговорення стосувались запобігання кібератакам, які можуть спричинити роботи, чи як їх назвали на засіданні – «‎сервери на ногах».

«Ми можемо використовувати найкращі стандартні методи, щоб максимально блокувати робота за допомогою брандмауерів. Через конфіденційність наших клієнтів усі дані, які збирає робот, зберігаються локально», – сказав Кенніллі.

Кеннілі додав, що роботи можуть працювати в «‎неймовірно суворих умовах», які важко переносять люди (до -40°C), а також розроблені герметичними, щоб бути стійкими до будь-яких умов погоди.

Варто згадати, що торік роботехнічні компанії, включно з Boston Dynamics, підписали угоду, в якій зобов’язалися не озброювати своїх роботів, що прибрати ризики заподіяння шкоди та утримати рівень суспільної довіри до цих витворів.

Джерело: Techspot

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: