Новини Технології 18.05.2022 о 21:01 comment views icon

рф заявила, що використовує в Україні новітню лазерну зброю. Вона (начебто) здатна засліплювати супутники та знищувати дрони

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

росія використовує війну в Україні як тестовий полігон для нових військових технологій. Йдеться про комплекси під назвою «Задира», здатні фізично вражати ціль на відстані до 5 км, засліплювати супутники та знищувати дрони. Про це заявив віцепрем’єр рф Юрій Борисов. Він послався на проведене 17 травня випробування, під час якого безпілотник згорів на відстані 5 км за 5 секунд. Про це пише Reuters.

«Якщо «Пересвіт» засліплює, то лазерна зброя нового покоління веде до фізичної поразки цілі – теплового руйнування. Вони згоряють», — заявив Борисов.

На запитання, чи використовується така зброя в Україні, він відповів «Так».

«Там використовуються перші зразки», — додав Борисов.

Про «Задиру» майже нічого не відомо. 2017 року російські ЗМІ писали, що державна ядерна корпорація «Росатом» допомогла розробити її в рамках програми створення зброї, заснованої на нових фізичних принципах. Найвідоміша лазерна система «Пересвіт» засліплює супутники на висоті до 1500 км над Землею.

Раніше CNN зазначало, що росія запустила кілька гіперзвукових ракет «Кинджал» по цілями на території України. Цей варіант балістичної ракети малої дальності «Іскандер» може запускатися з винищувача (МІГ-31К). росія стверджує, що «Кинджал» практично неможливо зупинити через його дуже високу швидкість, але офіційні особи США та Великобританії спростовують подібну ефективність і стверджують, що насправді це просто варіант звичайної зброї.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Війна дронів: чому українські військові стали заручниками китайських квадрокоптерів

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: