Новини Новини 18.03.2022 о 16:27 comment views icon

Дії адміністрації YouTube роскомнагляд назвав «терористичними» та зажадав від Google негайно припинити «поширення погроз» на адресу росіян і трансляцію «антиросійських роликів»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

11 березня YouTube на підтримку України анонсував негайне блокування каналів російських державних медіа по всьому світу на додачу до інших санкцій — відеосервіс та пошуковик Google також припинили показ реклами в росії й повністю відключили всі можливості монетизації роликів для користувачів із країни через військову агресію. І тоді було зрозуміло, що блокування YouTube в росії — лише питання часу. І ось зараз роскомнагляд офіційно висунув Google претензію — російський регулятор вимагає від американської компанії «негайно припинити поширення погроз на адресу громадян рф» в відеосервісі YouTube.

В роскомнагляді згадали про відео із закликами виводити з ладу залізничні комунікації рф та білорусі (очевидно, що мова про звернення голови офісу президента України Олексія Арестовича, який раніше закликав оголосити «партизанську рейкову війну» росії та зривати постачання вантажів російської армії залізницею).

Такі дії адміністрації YouTube, відповідно до офіційної позиції роскомнагляду, є «терористичними»  і «загрожують життю та здоров’ю російських громадян». Повний текст заяви — нижче.

Дії адміністрації YouTube роскомнагляд назвав «терористичними» та зажадав від Google негайно припинити «поширення погроз» на адресу росіян і трансляцію «антиросійських роликів»

І хоча роскомнагляд по тексту прямо не згадує блокування у відповідь, якщо Google та YouTube відмовляться виконувати вимоги рашистів, це легко читається у риториці російського регулятора, який говорить про «антиросійську позицію американської компанії Google LLC» та згадує Meta (материнську компанію Facebook, Instagram та WhatsApp), яку в росії раніше визнали «екстремістською організацією».

Соцмережа Facebook була заблокована у рф разом з Twitter 4 березня, а Instagram на території росії заблокували 14 березня. Очікується, що YouTube буде заблоковано у росії найближчими днями.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: