Новини Пристрої 05.03.2022 о 12:23 comment views icon

Samsung призупиняє постачання товарів в росію та виділить $6 млн на допомогу українцям

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Samsung доєдналась до решти технологічних та фінансових компаній, які підтримують Україну під час ганебної війни, яку 10 днів тому розв’язала росія — южнокорейський технологічний гігант призупиняє постачання товарів власного виробництва до росії.

У зверненні Samsung не конкретизувала, але, судячи з формулювання «постачання товарів виробництва компанії Samsung до Росії наразі призупинено», це означає зупинку продажів усіх товарів, включно зі смартфонами та побутовою технікою.

І це не зважаючи на те, що Південна Корея напередодні досягла імунітету для своїх технологічних компаній проти експортних технологічних санкцій, які запровадили СШУ проти росії. Тобто, юридично Samsung не була зобов’язана вводити будь-які обмеження. Водночас ЗМІ повідомляють, що на рішення, серед інших факторів, вплинули логістичні складнощі — раніше Maersk та інші найбільші світові контейнерні перевізники повідомили, що призупиняють доставлення вантажів в росію та з росії.

Також Samsung виділить Україні допомогу у розмірі $6 млн, зокрема $1 млн на споживчу електроніку. Нижче — повний текст офіційної заяви Samsung у зв’язку з відкритою агресією рф проти України.

«Шановні друзі!

Наші думки з усіма, хто постраждав внаслідок подій в Україні! Першочерговим пріоритетом для компанії Samsung Electronics є збереження життя і здоров’я співробітників та їхніх сімей. Samsung Electronics планує також активно підтримувати гуманітарні ініціативи та надаватиме допомогу людям, що вимушено залишили свої домівки.

З цією метою компанія виділить допомогу у розмірі 6 мільйонів доларів США, зокрема 1 мільйон доларів США на споживчу електроніку. Окрім цього, за ініціативи співробітників компанії по всьому світу будуть зібрані добровільні пожертви, що будуть спрямовані на вирішення першочергових гуманітарних завдань.

Також хочемо зазначити, що у зв’язку з поточними подіями в Україні постачання товарів виробництва компанії Samsung до Росії наразі призупинено. Разом з усім світом ми продовжуємо активно слідкувати за цією складною ситуацією та робити все можливе для визначення подальших кроків з підтримки народу України🇺🇦»

Samsung Electronics


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: